2022.01.15: Téli „jégtörő” tengerikajakos evezés a Dunán Visegrád (Szentgyörgypuszta) – Leányfalu 

9.900 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

EGYNAPOS TÉLI  KAJAK TÚRA, utána Termál fürdőzési lehetőséggel

Milyen is télen evezni?! Szuper!!! Kétségeid vannak? Íme az érveink!

Honnan is származik a kajak?! Kik találták föl? Bizony – az Eszkimók (Inuitok), akik akár bálnákra is vadásztak belőlük, mégpedig a sarkvidéken úszó jégtáblák, jéghegyek között.

 -Na jó, de mi nem vagyunk eszkimók!

 -Ez igaz! Ám vízitúrás körökben hagyománya van a téli evezésnek nálunk is. A legismertebb túra célpontok ilyenkor a melegebb vizek, amilyen a Sümegi bánya-patak volt a múltban vagy a Hévíz-patak mostanság – amit szintén kipróbálhatsz velünk (https://felfedezok.hu/vizitura/2022-02-05-teli-tekerges-a-termal-patakban-kenutura-a-heviz-patakon/). De minden víz evezhető, amíg be nem fagy! Folyóvizeink pedig a sok éves tapasztalataink szerint a tél nagy részében evezhetők. Így lehet, hogy télen is gyakran megfordulunk a Szentendrei Kis-Dunán, a Szigetközben vagy épp a Rábán is. (A több napos, hóban sátrazós túrák persze már „spéci” cuccokat kívánnak, de…) Egy 2-3 órás evezést napközben bárki kipróbálhat, főleg, ha utána várja a meleg termál fürdőzés!

Akit még mindig zavarba hoznak a sztereotípiák, gondoljon bele, hogy a gyalogos túrázók körében is igen népszerűek a téli túrák! A sport, a mozgás melegen tart. Persze a csodálkozó horgászok néha megkérdezik, nincs-e túl hideg ehhez?! Erre csak vidáman azt szoktuk válaszolni, hogy ha ők nem fáznak öt-hat órán át egy helyben ácsorogni a bot mellett, akkor mi, akik aktívan sportolunk, mitől fáznánk!

„Aki eztet elhiszi” – az jól hiszi, itt az ideje velünk jönni és kipróbálni!

 

Maximum 10-12 fős túrákat szervezünk, ahol a túravezető-vendég arány maximum 1:6.

6 készleten

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:a túrán az a biztos, amit magaddal hozol, de Szentgyörgypusztán még van egy vendéglő és Leányfalun is találsz, ha keresel :)

Szállás:-

Kinek ajánljuk:Mindenkit várunk, aki benne van egy igazi téli kalandban, a Dunán evezve! A kajakhoz gyakorlat szükséges, a kenukban bárki kipróbálhatja magát.

A téli táj lenyűgöző a vízről. Ahogy a nyugvó természetet átszeli a folyó, és életet lehel bele! A levetkezett fák között könnyebben vesszük észre az itt telelő madarakat, akár kisebb-nagyobb vadakat. Ilyenkor nincsenek szúnyogok és nem melegszik meg a sö… izé, üdítő! 😊

Az evezést igazán stabil hajókban végezzük. A tengeri kajakok némi gyakorlatot kívánnak, de aki már túl van a teljesen kezdő szinten (azaz nem fogja helytelenül vízbe akasztani a lapátját, ezzel berántva saját magát a vízbe!), az teljes biztonságban érezheti magát. A kenuinkat (Demecs – komfort négyes) direkt arra fejlesztették, hogy bármilyen szintű csapat élvezettel tudja használni a vízen, kellőképp haladósak, miközben a kezdőknek is maximális biztonságot – stabilitást nyújtanak!

Persze a téli hideget komolyan vesszük! Öltözködéshez ajánlott akár síruha vagy téli technikai öltözet (akinek van), illetve olyan ruha, amiben egy téli gyalogos kirándulást is bevállalnál – aláöltözet, több réteg ruha, vízhatlan kabát (kapucnival) / vízhatlan nadrág, meleg zokni – bakancs (a kenuba), sapka, kesztyű, sál (vagy garbó nyakú pulcsi). És mivel az ördög nem alszik, ha valaki mégis összevizezné magát – komplett váltóruha, amit vízhatlan zsákban magunkkal viszünk az útra (lábra neoprén váltó zokni, amivel akár a vizes cipőbe is vissza lehet bújni, vagy meleg zokni és sportcipő, ami befér a zsákodba). A mikrobuszunk pedig végigkísér bennünket egy sofőrrel, így, ha mégis gond adódna közel lesz a fűtött autós segítség!

A Szentendrei Kis-Duna csodás fekvése – a táj igazán megfelelő környezetet teremt a programhoz. A szentgyörgypusztai beszállóhelyen egy kis vendéglő vár ránk, melyben indulás előtt rendelhetünk egy forró vagy éppen hideg italt, felkészülhetünk testben és lélekben az előttünk álló kalandra. Utunk során a Pilis lankái kísérnek, de hátra-hátra pillantva a Naszály is megmutatja magát. A vízállástól (és a jegesedéstől) függően kisebb szigetkék ágai közt csatangolunk, vagy épp sztárfotókat készítünk a befagyott részek mellé leparkolva. A táv kétharmadánál előtűnik a Tahi híd. Ez jelzi, hogy megállhatunk egy kis pihenőre – a tea és/vagy a forralt bor ilyenkor már igen jól tud esni! Innen már csak egy szusszanás Leányfalu, ahol a kikötés után éttermek, büfék és termálfürdő – szauna áll rendelkezésre (a fürdőn belül is találsz büfét). Ezzel az opcionális programmal szoktuk megkoronázni az aktív téli evezős napot!

 

Táv 12 km, kb. 2,5-3 óra pihenővel.

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ ha az indulási ponton hagytad az autódat, segítünk visszajutni oda. Mivel most is egészséged a legfontosabb nekünk, max. 2 fő utazhat egy autóban. Ezért a normál működéshez képest sokkal több gépjárművet kell mozgósítanunk, és ennek sajnos extra díja van: 1000 Ft/fő. Ez egy kedvezményes összeg, és azt jelenti, hogy a szállítás díjának egy részét Te, a másik részét mi fedezzük.

Az étkezést és a szállást a túradíj nem tartalmazza!

 

 

MIKOR: A túra napján reggel 10:00-kor
HOL: Visegrád Szentgyörgypuszta, Kisoroszi Rév parkoló 

Rév parkoló

TÚRADÍJ: felnőtt 9.900,- Ft
gyermek -14% a 14. szülinapodig

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

 

TÚRADÍJ GARANCIA: Ha a megvásárolt túra megtartása vagy hajó biztosítása a hatályos korlátozások miatt nem engedélyezett, a befizetett túradíjat a kiírt időpontot követő első munkanap végéig visszautaljuk a számládra.

MENJÜNK!