2022.05.14-15: A Szigetköz varázslatos világa: Rajkától Doborgazig

34.500 Ft

VAN MÉG Pár HELY
MENJÜNK!

Mi itt tanultuk meg a Szigetközt szeretni és becsülni. Ahogyan a felduzzasztott Duna vize északnyugaton belép a Szigetközbe, átalakul. Lesz belőle dzsungelfolyó. Lesz belőle csobogó, zúgó, szigetkéket ölelő patak, nádasban kanyargó és eltűnő ér, először láthatatlan bejáró, majd tavakká szélesedő vizialagút. A hely teljesen magába fogad, hang elakad, és megjelenik a figyelem. Figyelünk, hátha ott, az egy hód, vagy vaddisznó, netán egy zúgóhoz közeledünk. Húzni kell ezerrel felfele, vagy ringat és megvár minket egy tavacska. Üdvözlet Meseországban! Kajakosok, minden technikára szükség lehet, a túra egyformán erősít és pihentet, és nem lesz könnyű:  abbahagyni. Mi szóltunk. 

 

Biztonságod érdekében és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak.

Maximum 10-12 fős túrákat szervezünk, ahol a túravezető-vendég arány maximum 1:6.

2 készleten

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:Meleg étel elérhető a Part Kempingben, bolt a faluban, önellátó gazdálkodás 

Szállás:Egyénileg lehet foglalni, ajánlunk is párat ha szeretnéd

Kinek ajánljuk:Ez egy valódi kétnapos kajaktúra, van olyan is hogy péntek este kezdünk egy esti túrával, szombaton egész nap és vasárnap késő délutánig a vízen leszünk. Nem szaladunk, a belassulás a kaland rése, és van is mit megnézni… Lazán evezünk, meg kedvesek vagyunk, de azért kell hozzá valamennyi kondi. Teljesen kajakos kezdőként előbb egy rövid túrára gyere, és utána ide. Kenus tapasztalat, sportos életmód, nyitott személyiség előny. 

Ezt a kétnapos túrát úgy találtuk ki, hogy megismerhesd a Szigetköz minél nagyobb részét egy hétvége alatt. A program eléggé változatos lesz, – mint a hely maga – lesz itt minden: a csendes, madár-meglesős barangolás, izgalmas, kanyargós, sebes folyások. 

 

Szombaton és vasárnap is a vízen leszünk. Ez idő alatt bejárjuk Szigetköz csendes, de változatos világát: hódokat lesünk, árnyas fák alatt evezünk, festői környezetben pihenünk és magunkba szívjuk a természet illatait. A túra útvonala a vízállástól és időjárástól függ, de nem lesz benne sok ismétlődés, megígérjük! Egy nap alatt kb. 15-18km kajakozunk, a sodrás néha segít 🙂

 

A pontos útvonalat minden nap a túra előtt találjuk ki a vízállás és a nagycsoportos túrák aznapi útvonalait lehetőleg elkerülve, de átlagosan 5-6 órát töltünk a vízen, azt esszük, amit magunkkal viszünk, és estére visszatérünk a bázisra. 

 

A túrán egyes és páros tengeri kajakokat használunk. Két (vagy három) képzett és tapasztalt túravezető biztosítja a nyugodt és kiszámítható hajózást.

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

 

Szállás javaslatok:

 

Sátrazónak ajánljuk: Vadvíz Kemping: http://www.vadviz-kemping.hu/ 

 

Családias panzióban itt érdemes megszállni: 

https://dunaturavendeghaz.hu/ vagy http://villahedipanzio.hu/index.php/hu/ 

 

A túradíj étkezést és szállást nem tartalmazza, szállásfoglaláshoz segítségért fordulj hozzánk bátran.

 

MIKOR: A túra napján reggel 10:00-kor
HOL: Dunakiliti, Vadvíz Kemping, Recepció 
TÚRADÍJ: felnőtt 34,500 Ft
gyermek -14% a 14. szülinapodig

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

 

Az jelentkezés elején ne felejtsd el jelezni felénk a kedvezményeket, amire jogosult lehetsz, aztán jelentkezz a túrára, akár többedmagaddal. Utána kártyával fizesd ki és érkeznek is tőlünk az infók, hogyan tovább.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!