2022.09.10-11: Éjszaka a szarvasokkal – Szarvasbőgés kenutúra a Szigetközben

28.900 Ft

VAN MÉG Pár HELY
MENJÜNK!

Most nem csak egy klasszikus túrára invitálunk benneteket a Szigetközbe, hanem a nappali evezés mellett, az éjszaka koronás dalnokai, az ártér szarvasai is az élmények közé kerültek.

Ásványráró és Lipót között, jó messze minden településtől, a hullámtérben álló, „Gombócosi” turistaházba vesszük be magunkat ezen a hétvégén.

4 készleten

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:A túra önellátó, de érkezéskor egy palacsintára a vendégeink vagytok. Emellett egy szarvaspörkölt vacsit is szerveztünk nektek szombat estére.

Szállás:Egy varázslatos kis túristaházban lesz a szállásunk.

Kinek ajánljuk:Mindenkinek aki szereti a vizet, az evezést, a természetet vagy csak kiszabadulna a városi forgatagból és lelassulna a hétvégén a természetben.

Tapasztalatunk szerint ebben az időszakban, éjszakánként, a ház környékére rengeteg szarvas jár bőgni, néha öt-hat is dalol a néhány száz méteres körben. Sejthetően a turistaház környékén érvényben lévő lövési tilalom miatt húzódnak ide, a vadászok elől, sötétedés után.(nem buta állatok)

A szállás klasszikus turistaház, szépen felújítva, két nagy szobával különálló vizesblokkal, közös konyhával, közösségi térrel, nagy udvar, hatalmas gesztenyefával.

 

A tervezett program:

Péntek esti (bármilyen késői érkezés), hogy reggel ott ébredjetek. Mivel a ház GPS-el nem megtalálható, valamelyik túravezető mindig kimegy az érkezőkért Lipótra, amíg a másik süti számukra a palacsintát. 

Szombaton egy klasszikus vízitúrával kezdünk 9 – fél 10 körül. A vadászat miatt maximum délután 4-ig lehetünk vízen, addig zúgók, bukók, le-föl, árnyas csatornák, fürdés, stb.  Ezek után némi anyagbeszerzést követően visszavonulunk a turistaházba, sörözni, borozni, tűz körül sertepertélni, szarvas pörköltet főzni, nokedlit csinálni, elfogyasztani, de mindenek előtt hallgatni az ártérben és a ház környékén koncertező szarvasbikákat. 

Vasárnap az előző éjszakai program miatt, nem tervezünk korán kelni, így vízre is később szállunk, csak 10 – fél 11 körül. Ez a túra kicsit rövidebb lesz, de annál pörgősebb, mivel legkésőbb délután 4-kor, ekkor is el kell hagynunk a vizet. 

A péntek esti, palacsintát, és a szombat esti szarvas pörköltet mi vállaljuk, a többi étkezésről mindenki maga gondoskodjon, ízlés szerint. A beszerzést a közeli Lipót községben elvégezhetjük, egy igen jól felszerelt ABC-ben.

Szintén rátok bízzuk, hogy saját hálózsákot hoztok vagy az itteni friss ágyneműt használjátok. Fontos, hogy mivel csak két szoba van, fiú-lány szakaszt tervezünk csinálni, és ez a családokra is vonatkozik.   

És még valami: ha valakinek hangszere van, uram bocsá’ énekelni is tud, vagy jól tud mesélni, kérjük hogy ne fogja vissza magát, hiszen az éjszakai tábortűznél éppen ilyenekre van szükség.  

 

Szállás:

Egy eldugott kis túristaházban leszünk elszállásolva, ahol a küszöbön kívül csak a természet vár ránk.

Szállás ára 3500 Ft/fő/éj + IFA, amit a szállásadónál tudtok rendezni.

 

Étkezés:

A túra önellátó, de egy “Welcome” palacsintával megvendégelünk benneteket a péntek délutáni/esti érkezéskor.

Szombat este szerveztünk nektek egy csodás szarvaspörkölt vacsorát, aminek az ára 5500 Ft/fő (italt nem tartalmaz), amit a helyszínen készpénzben tudtok majd rendezni.

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését

+ felújított, karbantartott, fürge túrakenuk és korszerű mellények, könnyű kenulapátok használatát

+ vízhatlan zsákot

+ a kenuk szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

A túradíj az étkezést és a szállást nem tartalmazza!

 

MIKOR:  09.09-én pénteken este
HOL: Ásványrárón
TÚRADÍJ: felnőtt 28.900Ft
gyermek -14% a 14. szülinapodig

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programnak minimum 5 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. 

Ha a túra napján mondjuk le, azaz ha miután megérkeztünk a helyszínre olyan időjárási körülmények vagy egyéb korlátozások vannak, amelyek miatt nem tudjuk megtartani a túrát, akkor 25% kedvezménnyel foglalható túra egy másik időpontra.

Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!