2022.12.27: ESTI FÉNYFESZTIVÁL: PYRUS TENGERIKAJAKOSOKNAK

3.000 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

ESTI KAJAKOZÁS, KENUZÁS ÉS RAFTING! Fénykoszorúkkal díszített, gazdagon kivilágított tengerikajakokkal, kenukkal és raftokkal üzenjük meg a sötétnek, hogy mi vagyunk az erősebbek, mert nem punnyadunk otthon a Netflix előtt, mert élni akarunk, és élni is fogunk, nem csak éldegélni. Mert a jókedvet akkor is megunkkal visszük, ha éppen kevés van belőle – hadd sokasodjon közöttünk!

 

HA KAJAKKAL SZERETNÉL JÖNNI, ITT JELENTKEZZ!

7 készleten

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:Amit hozol magaddal

Szállás:-

Kinek ajánljuk:Csak tapasztalt vizitúrázóknak! Budapesten átevezni odafigyelős dolog, pláne este! Nyilván ki leszünk világítva, erről szól a dolog, de a csoportban haladás és a biztonság mindennél fontosabb. Ezért csak akkor jelentkezz, ha idén már rendszeresen és biztonsággal kajakozol vagy kenuzol, biztosan kormányzod a hajódat, tudsz úszni és tudsz csapatban evezni. HA SZERETNÉL, GYERE SAJÁT HAJÓVAL! Gyere feldíszített saját hajóval, kedvezménnyel, vagy túrázz velünk, adunk hajót, csak segíts feldíszíteni ;) Minél fényesebb az amúgy is biztonságos, karbantartott saját hajód a sötétben, annál jobb! Hívj, ha kérdésed van!

Van pár nap decemberben amik bizonyára tudnak valamit, mert a pogány és keresztény tradíciók is a magukénak követelik*. A téli napéjegyenlőség ideje, december 21. a fordulónap, amikortól már érkezik a fény, egyre rövidebbek az éjszakák, és hosszabbodnak a nappalok. Ez nyilván népszerű a skandinávoknál 😉 akik ilyenkor ünneplik a fény győzelmét  a sötétség fölött, amivel valószínűleg pártállástól függetlenül egyet tudunk érteni 😉

 

ESTI KAJAKOZÁS, KENUZÁS ÉS RAFTING! Fénykoszorúkkal díszített, gazdagon kivilágított tengerikajakokkal, kenukkal és raftokkal üzenjük meg a sötétnek, hogy mi vagyunk az erősebbek, mert nem punnyadunk otthon a Netflix előtt, mert élni akarunk, és élni is fogunk, nem csak éldegélni. Mert a jókedvet akkor is magunkkal visszük, ha éppen kevés van belőle – hadd sokasodjon közöttünk. Itt garantáltan lesz kire rámosolyogni és lesz mire visszagondolni 😉 ;s az is lehet, hogy új, büszke és dacos, vízihagyományt teremtünk az éjszakában.

 

De itthon is ilyenkor ünnepeljük Luca-napját / szirakúzai Szent Lucia hősiességét és az érkező fényt. Mikor máskor, mint amikor a  legjobban érezzük hiányát?!

 

December utolsó tíz napja egy ünnepmaraton (pláne ha a szülinapod is ide esik, mint nekem), és mivel a jóból is megárt a sok, ebbe az időszakba szeretnénk friss lélegzetet, hangos rokonoktól és rántott pontytól mentes, baráti szeretetben töltött napszakot hozni: a fény ünnepére hívunk!

 

Kezdődjön új élet, induljon egy új időszak, legyen több a fény! Ahogyan teszik azt Dániában és Svédországban is kivilágított felvonulásra megyünk a Budapestet átszelő Dunára!

 

Óbudáról, az EXPLORERS Béke Csónakházi bázisáról indulunk, ahol feldíszített hajókkal várunk és végig szoros egy csoportban evezve, erős biztosítással, a budai partok mentén evezünk el a Margit-sziget mellett, megünnepeljük a Lánc-híd új ruháját, fotózkodunk a Parlament előtt, ahogy kell, és élvezzük a figyelmet, majd folytatjuk utunkat a Gellért-hegy ormai alatt nagy kedvencünk, a kecses Szabadság-híd felé, és még tovább, egészen egy kellemed dél-budai kikötőig, ahol szeretettel és forró teával fogadunk minden kipirosodott arcú kajakost! (OK, a sápadtakat is.)

 

Minél fényesebb a hajód a sötétben, annál jobb! Gyere fényekkel feldíszített saját hajóval kedvezményes áron, vagy túrázz velünk, adunk hajót, csak segíts feldíszíteni  😉

 

Itt lent találsz linket arra, hol szerezhetsz be kajakos fénydíszeket!

December 27. A Fények Fesztiválja 1.0. 

*A skandináv mondavilág szerint ilyenkor lovagolt végig az északi istenek királya, Odin az égbolton és valszeg ebből tanulta a hosszú szakállú “Sinterclaas”, azaz Santa Claus, alias Télapó az égi száguldozást is! Szintén ilyenkor született Jézus, akihez az égen hasító csillagok fénye vezette el a Három Királyokat.  És ilyenkor ünnepeljük a szirakúzai Lúcsiát is, aki valszeg a fejlámpa csúfos véget ért feltalálója. Luca napja, St. Lucy’s Day, Szent Lúcsia Lakomája, a svéd Lussiferra-boszorkénylovaglás ideje és máig az Advent részeként megtartott ünnepnap! Szent Lúcsia a fején hordozott gyertyával világitotta meg az utat, amikor élelmet csempészett a Római katonák elől  bujkáló őskeresztényeknek a 4. századi Rómában.

 

A dánok pl. így csinálják:

Christmassy Kayaks Will Form A Spectacular Procession For Saint Lucia Day

https://rove.me/to/copenhagen/saint-lucia-day

 

Fénydíszeket itt szerezhetsz be gyorsan és olcsón, de pl. az Obiban is találsz:

https://www.emag.hu/flippy-karacsonyi-installacio-5-meter-50-led-meleg-feher-elemekkel-rezhuzal-linearis-belteri-kulteri-122252/pd/DM3VP1MBM/?X-Search-Id=b995bcd1cfacaff01506&X-Product-Id=104963270&X-Search-Page=1&X-Search-Position=19&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view 

 

https://www.emag.hu/karacsonyi-telepites-linearis-tipusu-elemekkel-2-lampakeszlet-rezhuzal-5-m-50-led-tobbszinu-11365/pd/DNVTM7MBM/?ref=graph_profiled_similar_1_4&provider=rec&recid=rec_49_cc5503df332fdae7ae71abc86d18b7ef818d0701e7722bb4a2dc13244b8dab66_1669050574&scenario_ID=49 

 

MIKOR: A túra napján du. 15:00-kor
HOL: Indulás: EXPORERS Római Bázis

( a Béke Csónakház I és II között)

Érkezés: Árasztó – part https://maps.app.goo.gl/VQXCnvJjx4aK6CZx7

TÚRADÍJ (CSAK PYRUS KAJAKOSOKNAK): felnőtt – kajak 3,000Ft
gyerek  –

 

Erre a túrára csak felnőtt vendégeinket tudjuk vinni.

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, a biztonságot

+ nagyfelbontású fényképeket, amiket egy közös mappába töltünk fel

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programnak minimum 6 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

 

MENJÜNK!