2023.01.08: HALADÓ 3. – 8 ALKALMAS MEDENCÉS TENGERIKAJAKOS TANFOLYAM

87.200 Ft

MENJÜNK!

Kérlek add meg az e-mail címed, hogy szólhassunk ha lesz üres hely a túrára.

Örömmel indítjuk útjára medencés tengerikajakos képzésünket HALADÓ kajakosok számára a téli szezonban!

Ezen a 8 alkalmas Tanfolyamon meglévő tengerikajakos tudásodat fejlesztheted a jelenlegi stabilan evezős, lapáttal kormányzós szintről arra a technikai (és lélektani) szintre, hogy hatékonyan, magabiztosan és élvezettel evezhess akár hullámos, dinamikus körülmények között, és akár nem várt, hirtelen borulás esetén is lazán “feleszkimózva” folytathasd utadat.

Megtanulod rutinszerűen alkalmazni az ön- és társmentés különböző fajtáit akár nehezebb körülmények között is.

Elfogyott

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:Amit hozol magaddal :)

Szállás:-

Kinek ajánljuk:Várunk, ha már otthonosan és rendszeresen kajakozol sík vizen vagy jársz az EXPLORERS Haladó Római Edzéseire.

Ha már otthonosan evezel sík vizen és nyugodt tengeri körülmények között, ezen a 8 alkalomból álló képzésen megtanulhatod, gyakorolhatod és készségszinten alkalmazhatod azokat az evezés- és mentéstechnikai elemeket, amellyel akár erősebb szélben és hullámzó vizen is könnyeden, hatékonyan, és élvezettel evezhetsz társaddal vagy csapatban egyaránt.

Mi a tengerikajakozásra csapatsportként tekintünk, ahol a koordináció és együttműködés fejlesztése legalább olyan fontos, mint az egyéni skillek/készségek fejlesztése.

Ha ez megszólít Téged, akkor Neked való ez a Tanfolyam. Most biztonságban, fűtött vizes medencében, alkalomról alkalomra való strukturált fejlesztéssel és sok játékkal, egy támogató kajakos közösségben fejlesztheted tudásod és önbizalmad.

 

Tananyag: Alább listázzuk a legfontosabb, elsajátítható elemeket és készségeket. A jelentkezést követően részletes, alkalmakra lebontott tematikát küldünk Neked.  A tananyagban hangsúlyos a kormányzástechnika, a mentéstechnika (beleértve az eszkimóforduló hatékony formáit), a kommunikáció és a tengerikajakos felszerelés ismerete.

 

British Canoeing Oklevél: A 8 alkalmat követően záróvizsgát tehetsz. Sikeres vizsga esetén, a Tanfolyam részeként, megkaphatod a British Canoeing névre szóló “Sea Kayak Award” Oklevelét. A záróvizsgára való jelentkezés feltétele, hogy legalább 6 képzési alkalmon résztvettél.

 

Időpontok: A 8 alkalom két hetente, szombatonként, alkalmanként két órás időtartamban, 19.30-21.40 között lesz megtartva.

A 2023-as Haladó 2. Tanfolyam dátumai:

2023. január 8.

2023. január 22.

2023. február 5.

2023. február 19.

2023. március 5.

2023. március 19.

2023. április 2.

2023. április 23.

 

A fejlesztés területei:

  • Kondi fejlesztés
  • A tengerikajakozás technikai elemei, evezéstechnika  
  • Hajó szárazföldi felkészítése, beállítása, biztonságos vízreszállás
  • Lapáthasználat: meghajtás, stabilitás, sokféle kanyarodás
  • A hatékony meghajtás és fordulás, különbségek a meghajtás és a lapáttal kormányzás között, meghajtó és korményzó lapáthúzások összekapcsolása 
  • Stabilitás, önbizalom: hogyan maradj a hajóban, ameddig csak akarsz, és hogyan kerülj vissza a hajóba, ha szükséges
  • Mentés és önmentés: semmi pánik, legyen ez egy rutin 🙂 
  • Az eszkimó forduló elemei, gyakorlása
  • Élezés, és kanyarodási technikák a kormány használata nélkül

FELSZERELÉS:

Biztonság: A gyakorlás során úszást segítő mellényt használunk. Emellett, közös biztonságunk érdekében könnyű, vadvizi/tengerikajakos sisakban gyakorlunk. Ha van saját sisakod, hozd el.

Fürdőruhát

Vékony neoprén felsőt

Vékony neoprén alsót

Orrcsipeszt, eszkimó gyakorláshoz

Törülközőt

FONTOS: Úszó- vagy búvár szemüveget!

 

A túradíj tartalmazza:

+ korszerű tengerikajakok és vadvizi kajakok

+ sisakok

+ PFD, úszást segítő biztosnági mellények

+ egy úszómester jelenlétét

+ egy vagy több tapasztalt tengerikajakos vagy vadvizi kajakos tanfolyam vezető segítségét

+ könnyű műanyag vagy üvegszálas kajaklapátok használatát

+ hullámszoknyák 

+ BCUK Oklevél, sikeres vizsga esetén

+ egy jó csapat, maximum 9 fő

 

LEMONDÁS/HIÁNYZÁS:

Betegség, hiányzás esetén, legfeljebb összesen 2 alkalommal az edzésed időpontját átteheted egy elérhető vasárnapi vagy, személyes egyeztetéssel esetleg a másik csoport szombati időpontjára.

Amennyiben nem tudsz egy alkalomra eljönni, az férőhely függvényében a vasárnapi, vagy személyes egyeztetést követően a párhuzamosan futó Tanfolyamon pótolhatod. Amennyiben az edzésen minimum 48 órás, előzetes bejelentés nélkül nem jelentél meg bármilyen okból, az alkalom számodra megtartottnak minősül, azt az alkalmat felhasználtnak tekintjük.

 

MIKOR: Kéthetente vasárnaponként

2023.01.08-i kezdéssel

19:30-21:40 között

HOL: Szentmihályi Konrád Ferenc Uszoda

Budapest, Segesvár u. 150, 1162

https://goo.gl/maps/aosRM8MvbxpB5pkdA

TÚRADÍJ: Felnőtt

Bérlet (8 alkalom)

87,200 Ft
Gyerek

 

apróbetűs rész:

A fel nem használt edzés alkalmakat  Római Edzésre vagy Kajaksulikra tudod elhasználni 2023.10.31-ig bármikor.

Az edzéseket a medence nyitvatartásának függvényében, a kiírt időpontokban megtartjuk. Ha technikai okoknál fogva az edzés elmarad, az időpontot egy vasárnapi alkalomra vagy a Tanfolyam végére tesszük át. Ha mi mondjuk le a tanfolyam egy időpontját, a fentiek szerint járunk el. Amennyiben az edzésen minimum 48 órás, előzetes bejelentés nélkül nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, azt az alkalmat felhasználtnak tekintjük.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!