2023.04.07-09: Húsvéti Kajakos Kalandozás az Ébredő Szigetközben – 3 napos kajaktúra

52.900 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

Húsvéti tavaszköszöntő csodavilágtúra. Péntek reggeli ismerkedős találkozós, aztán már neki indulunk a Szigetköz legszebb részeinek Rajkától délnek. Ahogyan a felduzzasztott Duna vize északnyugaton belép a Szigetközbe, átalakul.

Lesz belőle dzsungelfolyó. Lesz belőle csobogó, zúgó, szigetkéket ölelő patak, nádasban kanyargó és eltűnő ér, először láthatatlan bejáró, majd tavakká szélesedő vizialagút.

A hely teljesen magába fogad, hang elakad, és megjelenik a figyelem. Mi itt tanultuk meg a Szigetközt szeretni és becsülni. Különleges túrát tervezünk erre a hétvégére, mert átemelünk az Öreg Dunára is. Olyan Dunára, amit ritkán lát, evez kajakos.

Üdvözlet Meseországban!

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:Péntek este közös főzés, szombat-vasárnap önellátó, főzési lehetőség helyben, vendéglők a közelben.

Szállás:Lefoglaltuk a DunaTura Panziót Dunakilitin. Ez az egyik legkedvesebb, legjobb szállás a Szigetközben. 2-3-4 ágyas szobák, közös konyha, étkező, terasz.

Kinek ajánljuk:Mindenkinek ajánljuk, aki már többször kajakozott és szeretne végre elszabadulni egy nagy, hétvégi túrán a természetben.

Három nap alatt bejárjuk Szigetköz csendes, de változatos világának válogatott részeit és igazi kutiózumként beemelünk az Öreg Dunára is: hódokat lesünk, árnyas fák alatt evezünk, festői környezetben pihenünk és magunkba szívjuk a természet illatait. A túra útvonala a vízállástól és időjárástól függ, de nem lesz benne sok ismétlődés, megígérjük!

Egy nap alatt kb. 15-18km kajakozunk, a sodrás persze segít 🙂 Figyelünk, hátha ott, az egy hód, vagy vaddisznó, netán egy zúgóhoz közeledünk. Húzni kell ezerrel felfele, vagy ringat és megvár minket egy tavacska.

Kajakosok, minden technikára szükség lehet, a túra egyformán erősít és pihentet, és egy dolog nem lesz könnyű:  abbahagyni.

A túra útvonala a vízállástól és az időjárástól függ. Ha lemegyünk az ásványrárói részekre, megint más terep vár ránk.  A Szigetköz déli (egyesek szerint keleti)i részei zegzugos, kanyargós, erdős-reketyés vizek. A kilencvenes években a terület nagy részét még erdő borította, ezért talán itt a legfiatalabb a szigetközi vízrendszer: sok helyen ma is bokrok tetején, egykori erdőkben, fatörzsek között  szlalomozva haladunk. A Szigetköz zegzugos vízivilágát teljesen bejárni lehetetlen, de törekedni lehet rá, sőt érdemes! Nádasokon, erdőkön át, hidak alatt és kisebb zúgókon haladunk célunk felé. Mindig találunk helyet a kiszállásra, egy csobbanásra, parti lazulásra is.

A túrán egyes és páros tengeri kajakokat használunk. Két (vagy három) képzett és tapasztalt túravezető biztosítja a nyugodt és kiszámítható hajózást.

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ sok jó fénykép drive mappába mentve

+ pénteken a közös főzés alapanyagait

A túradíj a szállást és a további étkezéseket nem tartalmazza.

 

Szállás javaslatok:

Lefoglaltuk a teljes DunaTúra Panziót. Itt kényelmes két-, három- és egy négyágyas szoba is várja a fáradt kajakosokat. Egy éjszakára 6.000 Ft/fő a szállás kedvezményes díja: https://dunaturavendeghaz.hu/ 

 

 

TALÁLKOZÁS: Péntek reggel 10:00 óra
HELYSZÍN: DuNatura Vendégház, Dunakiliti

https://goo.gl/maps/mYvvDZXQgsuTLQ2p7

 DÍJAK:  felnőtt – kajakkal 52.900 Ft
Gyerek

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy az Explorers-t választottad! Szeretettel várunk!

 

apróbetűs rész:

A programnak minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.

MENJÜNK!