2023.04.15-18: KRK Sziget Tavaszi Tengeri Kajaktúra

84.000 Ft

VAN MÉG Pár HELY
MENJÜNK!

LAST MINUTE AKCIÓ 59.900 Ft

 

A hazai hidegben nehéz beleélni magunkat a mediterrán lazulásba, és pontosan ez a trükkje, hogy miénk legyen a part, a tenger és a városok! A tökéletes tengerikajakos hosszú hétvége itt áll előtted: április 14-től négy napig egy intenzív tavaszünnepre indulunk a közeli Krk szigetre, egy nagykanalas kóstolóra megyünk a nyárból, tengeri főpróbára, ahol már minden a helyén van, a nap süt, a tenger kék és illatos, csak mi hiányzunk és pár csodaszínes túrakajak. Rejtett öblök, kis szigetek, kolostorok, városmászás, egésznapos és félnapos túrák Krk, Rab, Cres és pár másik szigetre.

Intenzív, 4 napos tavaszimádás.

 

2 készleten

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó: 

Étkezés:önellátó

Szállás:partközeli panzióban, Siloban

Kinek ajánljuk:FONTOS INFO: Azokat várjuk erre a túrára, akik már túráztak velünk 2022-es szezonban, és/vagy rendszeres tengeri kajakos túrázók, tehát évente legalább egyszer kajakoznak tengeren. A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos info, kérem jelentkezés előtt vedd figyelembe.

Megvan az érzés, amikor Horvátország felé egyszer csak megváltozik a levegő illata, súlya?  Amikor átérsz a hegyeken, bekerülsz a tenger vonzásába és már tudod, hogy jó lesz…

Április végén egy intenzív tavaszünnepre hívunk a közeli Krk-szigetre, egy nagykanalas kóstolóba  a nyárból. Egy tengeri főpróbára, ahol már minden a helyén van, a nap süt, a tenger kék és illatos, a kisvárosok tekergős utcáin eltévedni is jól esik – és mindez még csak a miénk. Rejtett öblök, kis szigetek, kolostorok, városmászás, egész napos és félnapos túrák Krk, Cres, a hírhedt börtönszigetek és pár másik vadóc szigetre.  Intenzív, 4 napos tavaszimádás, szerda estétől vasárnap estig.

Krk a hozzánk legközelebbi horvátországi  sziget. Mi is meglepődtünk, hogy közelsége egyáltalán semmit nem von le értékeiből és természeti szépségéből, sőt! Ha délután 4-kor elindulunk Budapestről, tízre már vár minket egy csendes tengeröböl, homokos parttal, parti szállással és egy döbbenet jó tengerparti vendéglő. Ide hívunk.

Négy napon kajakozunk és felfedezünk: minden nap egy ideális helyen szállunk vízre, széles öblök, meredek partok, szűk szorosok mentén evezve szokjuk és tanuljuk a tengert. Emellett  garantáltan megjáratjuk lábainkat is kedvenc kisvárosunk utcáin! 

Ezen a túrán kajakkal jutunk el legtöbb úticélunkhoz, de elidőzünk a kisvárosok lépcsőin és kávézóiban is, megadjuk a tiszteletet az évezredes mediterrán civilizációnak azzal, hogy megállunk, belassulunk, örülünk, hogy ott lehetünk. Aztán bepattanunk a kajakba és átevezünk egy másik városkába vagy csendes öbölbe, ahogy kedvünk tartja. A tervek azért vannak, hogy legyen mitől eltérni, ha akarunk. 

 

Na és akkor itt is vannak…

 

Péntek este (04.14-én) megérkezünk egy tágas öbölbe, kedvenc part menti panziónkba. 

Szombaton,  reggeli után frissen a ház előtti homokos strandon beállítjuk a hajókat és északnak vesszük utunkat, bejárjuk a csodás tengeröblöket Vrbnik városáig, ahol felmászunk az óvárosba és picit csatangolunk, meg iszunk egy jó kévét, megkeressünk a város legfrissebb burekjét és beburkoljuk.

Vasárnap és hétfőn mindig máshol szállunk majd vízre, hogy erőnkön belül maradva felfedezhessük a Rab-sziget mellett fekvő börtönszigeteket, Prvic csodálatos öbleit és kajakkal jussunk el a kis szigeten fekvő Kosljun kolostorhoz. 

Kedden meglátogatjuk a szinte érintetlen partvidékkel büszkélkedő Cres-szigetét. Visszatérve Krk nyugati partjára, koccintunk a naplementére, és arra, hogy saját erőnkből ilyen messzire jutottunk ma is, majd absztinens túravezetőink biztonságban hazavezetik a trélert a kisbusszal. 

 

A napi úticélokat mindig a csapat képességeihez, erejéhez és az időjáráshoz képest alakítjuk.  

 

Kedden biztosan laza napot tartunk! Egy friss-finom reggeli technikázás után, ha van kedvünk, egy középkori kisvárosban csatangolunk vagy felfedezzünk Punat hiperlaza partjait, ahol egy mentes vagy nemmentes koktél mellett tervezzük a következő tengeri kalandunkat 🙂 

 

Szállás: modern, frissen épült, part menti apartman szállás, 2 ágyas szobákkal. A szállás ára közös, 4-6 fős  apartmanban EUR 12-18 között, külön szállodai szoba a szomszédban EUR 40/fő, vagy bőséges félpanzióval EUR 50/fő. Teljesesen felszerelt konyha az apartmanban, boltok, éttermek séta távolságban.

 

A túrára 14 év feletti, jó kondiban lévő gyerekeket tudunk csak vinni.

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ korszerű, kényelmes biztonsági mellényeket

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető folyamatos jelenlétét, segítségét

+ sok jó fényképet google drive mappába mentve

Az útiköltséget, étkezést és a szállást a túradíj nem tartalmazza.

 

MIKOR:  A túra első napja előtti este (04.14) 18:00-tól
HOL: Silo, KRK
TÚRADÍJ: felnőtt 84.000 Ft 

Last minute akció 59.900 Ft

gyermek

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programnak minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. A tengeri túrák kivételével, túrát kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben, pl. a tengeri túrák esetében, az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a lemondási idő lejárt és a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!