2023.04.15: Garam Kaland Fürge Kajakkal – 1 napos kajaktúra

15.900 Ft

MENJÜNK!

Kérlek add meg az e-mail címed, hogy szólhassunk ha lesz üres hely a túrára.

Oroszka alatt Kéménden szállunk vízre. A folyó itt már nyugodtabb, síkvízi/tengeri hajókkal is jól járható, ám a táj még őrzi a természetes vadság jellemzőit – sok kanyar, kisebb, nagyobb megfolyások, sőt egy zúgócska is izgalmasabbá teszi a túra kezdetét!

 

Elfogyott

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:Az a tuti ami biztos, avagy amit magaddal hozol :)

Szállás:A túra után, ha van kedved, és hozol sátrat, megszállhatsz a pilismaróti kempingben, amúgy a túra estéjén már otthon aludhatsz

Kinek ajánljuk:Várunk, ha már egyszer legalább kajakoztál velünk vagy máshol, jól fogod magad érezni ezen a túrán. Lelkes újrakezdőket, akik fel akarnak készülni hosszabb utakra, netán tengerekre, akik szeretik a változatosságot, egy felfedezős túra hangulatát. 

A kéméndi indulás után kanyargunk lefelé a folyón, miközben itt-ott megállunk pihenni, falatozni egy-egy sóderes partszakaszon, vagy akár egy lakatlan szigeten. A Garam torkolatánál – a vízállás függvényében- beevezünk egy ”romantikus” kacskaringós kis mellékágba, ezután a Nagy Duna széles panorámája tárul elénk, és újabb izgalmakat jelent a széles folyamon való evezés. Ezen az Esztergom-Pilismarót közti szakaszon a sodrás segít bennünket, egyben némi izgalomra is okot ad. A hajózó út itt beszűkül, oda kell figyelni az itt közlekedő/közeledő hajókra, a hajók által keltett hullámokra, sokszor a szelet is be kell kalkulálni.

 

A Garam után a szlovák part mentén haladunk a Helemba szigetig, ahol átkelünk a  sziget szlovák oldali partjához, a szigetet elhagyva egy rövid szakaszon a Duna közepe tájékán csorgunk tovább –elkerülve a hajózó utat!- a lakatlan Helemba zátonyig, ahol ismét megpihenünk.

 

A pihenő után elhaladunk az Ipoly-torkolat, majd Szob mellett (ügyelve arra, hogy ne zavarjuk a Szobi Rév közlekedését), innentől mindkét part magyar oldal. Fokozatosan áttérünk a jobb (pilismaróti) part közelébe, és akár be is evezhetünk kicsit a hajdan volt hajtótemető öblébe, amely új funkciót kapott a közelmúltban és sport/rekreációs célokat szolgál. Pilismarótnál a komp kikötőt messziről elkerüljük, de figyelünk az erős sodrásra, mert a komp után 150m-re a pilismaróti komp kezdeténél kikötünk. A parton több büfé, étterem, valamint kisbolt is található, aki több napos kiruccanást tervez, az sátorozhat a parti kempingben.

A túra a vége pedig itt várható: https://goo.gl/maps/c7ASWfDZdP6ZruhX8

 

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ karbantartott, PE tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű PE vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat, kicsit, nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett és tapasztalt tengerikajakos túravezető segítségét

+ Fotókat Rólad és a túráról

+ ha az indulási ponton hagytad az autódat, segítünk visszajutni oda. Ezt a jelentkezés alkalmával a túrázói adataid megadásánál mindenképp jelezd nekünk (akár megjegyzésként), ha szeretnéd igénybe venni, csak így tudjuk megoldani!

Az étkezést és a szállást a túradíj nem tartalmazza!

 

MIKOR: A túra napján reggel 9:00-kor
HOL: Csata, Szlovákia

https://goo.gl/maps/tnrfRsDH5ZYBbE95A

TÚRADÍJ: felnőtt 15,900 Ft
gyermek
-14% a 14. szülinapodig

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programnak minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. A tengeri túrák kivételével, túrát kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben, pl. a tengeri túrák esetében, az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a lemondási idő lejárt és a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!