2023.05.12-21: Korzika Kincsei: Tengerikajakos Expedíció

225.000 Ft

MENJÜNK!

Kérlek add meg az e-mail címed, hogy szólhassunk ha lesz üres hely a túrára.

Korzika partjai a Földközi-tenger egyik legizgalmasabb kajakos terepe. A sziget az Alpok vonulatának tengerből kiemelkedő folytatása, gyógynövényekkel benőtt dzsungel, lakói büszke  hegyi emberek, akik kb. annyira örülnek a látogatóknak, mint amennyire szívesen visszaküldenék őket oda, ahonnan jöttek. A sziget tökéletesen hozza az olasz és a francia életérzés mediterrán keverékét egy nagy adag alpesi daccal és francia attitűddel fűszerezve.

Korzika adottságai utánozhatatlanok. Húsz db 2000 m feletti alpesi csúcs, türkizben fürdő  sziklák, egyetlen napi kajaktúrán sziklakertek, fekete homokos partok, átjárható barlangok, parti szirteken nyújtózó kisvárosok, kanyargós dzsungelfolyók, szinte az égen futó hegyi utak, hangulatos kikötőcskék és büszke csendben megbúvó hegyifalvak váltják egymást. 

Korzika Napoleon Bonaparte és a hozzá hasonlóan dacos, makacs és eltökélt arcok otthona. És itt jövünk mi a képbe 😉 Ezen a kilenc napos expedíción felfedezzük magunknak, miért zarándokolnak messze földről tengerikajakosok, vadvizesek és lakóbuszos utazók erre a nehezen járható, de páratlan szépségű szigetre.

 

Biztonságod érdekében és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak.

Ezen a túrán 9 tengerikajakos vehet részt. A csoportot 3 tapasztalt, a terepet  ismerő túravezető kíséri.

Elfogyott

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés: önellátó, a szigeten minden beszerezhető, isteni a pizza és hát minden

Szállás:1-2 csillagos panzió, lakókocsi, kemping

Kinek ajánljuk: Haladó tengeri kajakosoknak, akik rendszeresen kajakoznak, akár közepesen erős szeles, hullámos időben, akár tavaszi (netán a téli) szezonban is, és van tapasztalatuk és felszerelésük nomád túrázáshoz. A túrára való jelentkezés előtt kérünk, hogy hívj fel minket egy rövid ismerkedős beszélgetésre a 06 20 365 0868-as telefonszámon.

Korzika nem adja könnyen magát, de minden érte tett erőfeszítést meghálál. Esti indulással  szárazföldön és komppal Korzikára eljutni kb. picit kevesebb, mint egy nap kényelmes utazást jelent egy fontos reggeli meglepetéssel (nem, nem, akkor sem áruljuk el). 

Korzikai kalandjainkat több bázisú csillagtúraként tervezzük a sziget legszebb részein, az északi, nyugati és déli partok mentén. 

 

Első terep: észak. A Livorno-i mega- komppal átérve Bastia kivárosából menekülünk a hegyeken át az északi Szent Florián-öbölbe, ahonnan felfedezzük Korzika az egész kontinensnek bemutató mutatóujját, a Cap Corse félsziget déli és nyugati részeit és a lefegyverzően kedves Saint Florent városát, ahol péksegek, kávézók és vízparti vendéglők keresik a módját, hogy elválasszanak zsebpénzünktől.  Két túránk is indul innen, de (“az ember tervez”) mint minden Korzikán, a szelek suttogják majd el a választ arra a  kérdésre, hogy merre is megyünk aznap. Bármerre járunk, a terep lélegzet elállító, változatos és vagy kedvenc hegyifalvunkhoz mászunk fel vagy kilóméteres sziklákkal szegélyezett fekete- vagy fehérhomokos beacheken fújjuk ki magunkat. 

Európa talán legszebb őserdei vegetációjának zöldjében több kisebb-nagyobb folyó is ömlik a Földközi tengerbe, és ismerünk párat, ahol tengeri túránk egy időre girbe-gurba folyami kalandozásba mehet át, ha így döntünk. Szállásunk egy helyi kempingben lesz, ahol lehetőségünk van Ha saját sátorban, vagy helyben leállított és jó áron bérelhető  lakókocsikban is aludni. 

 

Második terep: a nyugati part. Itt több bázis lehetőségünk is van, és az időjárás függvényében indulunk neki Calvi és Revellata csipkézett partjainak vagy délebbre, a Portói-öbölbe tesszük át táborunkat és fedezzük fel az egyenesen észveszejtően szép, tagolt partvidék vörös szikláit. Kajakosok vagyunk, nem szépírók, így a hely szépségét fekete-fehér betűkkel leírni nem tudjuk. De szerencsére be tudjuk kajakozni, így mindenki nyer 🙂 

Két napot is eltölthetünk itt a végtelen szépségű térben, amit az Isten is tengerikajakozásra teremtett (kisbuszban, egysávos úton a hegy oldalában, tengerszint fölött többszáz méteren kanyarogva ez a meggyőződés fokozódik). Bázisunk egy döbbenetesen szép kemping a völgyben. Reggelire pedig mindenkinek jár a friss croissant cafe au laut-val.

Kisbusszal utazva számos hegyi falun át vezet utunk. Többször megállunk hangulatos családi kisvendéglőkben vacsorázni, útmentén ebédelni, kilátáson ájuldozni, tenger fölötti sziklán pizzát ropogtatni, kisfalu főterén lazázni. Igen, a kávéjuk is elég jó. Is.  

 

Harmadik terep: dél-nyugat és dél. Ajaccio és Bonifaccio, és “szia uram, esetleg egy átkelés Szardiniára”? A  csodák délebbre fokozódnak. Kis szigeteket kerülgetünk és belevetjük magunkat a csipkés déli part örömeibe. Itt bőven van 2-3 napra elegendő lélegzetelállító látnivaló, de ha képesek vagyunk rá, nagyon akarjuk és az időjárás is megengedi, akkor… hű, akkor esetleg  megvalósítható egy átkelés Olaszországba, Szardínia szigetére is, nomeg vissza. 

Egyelőre a fókuszt Korzika partjain tartjuk, az átkelésre nyitottak vagyunk és erről a csoport képessége, ambíciója és időjárási lehetőségeink keretében hozzuk meg a döntést. Bázisunk ismét kemping vagy vadkemping lesz. 

És így telik el egy hét Korzikán. Az utolsó este Bastiában egy kikötői kispanzióban alszunk és a vasárnap reggeli komppal indulunk haza Olaszországon át és mosolygó arccal a buszban  elaludni, mert élni jó 😊

 

A túradíj tartalmazza:

+ 7 nap tengeri kajaktúra

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, telekocsis szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok, spicók és korszerű mellények, könnyű PE vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását, beleértve a kompos transzfer is

+ helyi transzferek

+ három képzett túravezető segítségét

+ sok jó fénykép drive mappába mentve

 

A túradíj nem tartalmazza:

  • Utazást: az utazás telekocsi rendszerben, egyénileg történik. Keress minket bátran, és közösen igyekszünk megoldani.
  • Szállást: panziós és kempinges szállás, összesen kb. 100-110 EUR értékben
  • Livorno-Bastia oda-vissza komp egyéni díját (kb. 60 EUR)
  • Étkezést

 

MIKOR: 2023 május 12-21,

kajakozás: vasárnaptól szombatig (7 nap )

HOL: Korzikán
TÚRADÍJ: felnőtt 225.000 Ft

 

JELENTKEZÉS

Mivel ez egy haladó túra, javasoljuk, hogy keresd Zolit telefonon a 06 20 365 0868-as telefonszámon, ha lenne kedved csatlakozni. A megbeszélést követően a webshopunkon keresztül jelentkezz majd.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programnak minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajaktúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, de ezen túra esetén a túra időtartamán belül tudjuk pótolni az elmaradt napi evezéseket. A lemondásokat Általános Szerződési Feltételeink tartalmazzák. 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

 

 

MENJÜNK!