2023.06.18: Kajaksuli I. RSD – Kajaktúra sok gyakorlással (Ráckevei/Soroksári Duna-ág)

10.900 Ft

MENJÜNK!

Kérlek add meg az e-mail címed, hogy szólhassunk ha lesz üres hely a túrára.

Sokféle módon képzeljük el a Paradicsomot, de Ráckevei Dunaág világa biztosan toplistás. Üdv a bemelegítő tengerikajakos túránkon, ezen a nyugis, izgalmasan változatos terepen! Ez a Kajaksuli, ahol egy minitúra keretében, paradicsomi környezetben tanulhatod meg a tengerikajakos alapokat, a hatékony meghajtást, a lapáttal kormányzást, a támaszokat, és akár mentést is kipróbálhatod.

Célzott gyakorlással fűszerezzük egy túra nyugalmát, hogy a nagyobb felfedezéseken is, egyre rutinosabb rókaként evezhessünk együtt. Kedvenc parti bázisunkról, a kiskunlacházi DSE-től indulunk. A túra jó felkészülés hosszabb túrákra. 14 év alatti gyerekek párosban tudnak velünk jönni. Ez egy szuper, változatos túra, imádjuk. Gyertek!

 

Elfogyott

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:Amit hozol magaddal egy sportos napra

Szállás:-

Kinek ajánljuk:Várjuk az újrakezdőket, kezdőket, egy jó kis kajakozásra vágyókat, társaság- és természet  kedvelőket  

Miért jó ez? Hát jó, elmondjuk! Elsősorban azért, mert tengeri kajakban ülhetsz, stabil de fürge hajóban tanulhatod meg a kajakozás fogásait. A rövidebb szárazföldi oktatás után a vízen fejlesztjük tovább az evezéstechnikádat! Nem is tudtad, hogy van ilyened? Majd lesz! A lapát hatékony használata, fordulás, ki- és beszállás köves, salakos, homokos vagy füves parton. Spicó használata, kormányzás lapáttal és kormánnyal, kajakos kézfogás 🙂

Mi végig egy csapatként melletted leszünk.

Olyan könnyen elérhető, de központi helyen szállunk vízre, ahonnan három teljes túrakör szigetvilágából lehet válogatni. Bejárjuk a “Hókonyos-Bobonkov”, a “Tekeres” és a “Pákász” túraköröket, megszimatoljuk a víziösvényeket és elsiklunk a szendergő gémek mellett. Ismerjük a titkos kis átvezetőket, a szembejövő kajakosokat és imádjuk ezt a terepet! 

A csoporttól függően sokféle technikai elemet gyakorlunk, pl. tengeri kajakos alapokat, lapáthasználatot (evezés, támasztás, kanyarodás, egyebek, azt hogy hogyan maradj a hajóban, ameddig csak akarsz, és hogyan kerülj vissza a hajóba, ha szükséges, ki- és beszállást.

Tervezett táv: kb. 15-18 km, kb. 3.5 óra a vizen, pihenőkkel együtt

Ehhez a túrához nem lesz szükséged sofőr fuvarra, mivel megegyezik a kezdő- és a végpontja a túrának!

 

A technikai gyakorlásról:

Ez tehát egy tanulással egybekötött minitúra kezdő, újrakezdő és középhaladó kajakosoknak:

  • A tengerikajakozás alapjai: kajakok, lapátok, öltözet különböző évszakokban, éghajlatokban 
  • Lapáthasználat: meghajtás, stabilitás, sokféle kanyarodás
  • A hatékony evezés, energiamenedzsment
  • Stabilitás, önbizalom: hogyan maradj a hajóban, ameddig csak akarsz, és hogyan kerülj vissza a hajóba, ha szükséges
  • Ki- és beszállás nehéz terepen
  • Élezés, és kanyarodási technikák a kormány használata nélkül
  • Ha van rá igény, akkor esetleg ez is: Mentés és önmentés: semmi pánik, legyen ez egy rutin 🙂 

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy polyetilén/karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a túrán készült fotókat, sokszor egész jókat!

+ a kajakok szállítását, szükség szerint

+ két képzett túravezető segítségét

Étkezést vagy szállást a túradíj nem tartalmaz!

 

MIKOR: A túra napján reggel 10:00-kor
HOL: Kiskunlacházi DSE

https://goo.gl/maps/fbhjZ27q6mHk7Q3m6

TÚRADÍJ: felnőtt 10,900 Ft
gyermek -14% a 14. szülinapodig

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Csak dobd be a túrát a kosaradba és klikkelj a MENJÜNK! gombra. Regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programnak minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki.  A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.

 

Kajaktúra és tengerikajakos gyakorlás, bevezetés a tengerikajakozás világába, egy félnapos vizitúra a természetben sok kajak oktatással.

MENJÜNK!