2023.06.24-27: EXPLORERS Tisza tavi tengerikajakos tábor

87.000 Ft

VAN MÉG Pár HELY
MENJÜNK!

Amire mindig is vágytunk: egy vérbeli bentlakásos tengerikajakos tábor a Tisza-tó partján! Ahol a tengerikajakozás technikájának és biztonságának oktatása és a madarakkal lopakodás váltakozik  fürdés-hegyekkel. Tengerikajakos közösség, erőnléti, technikai és biztonsági elemek, hajnali túrák, szürkületben érkezés, kihívások, meleg vacsora a csapatnak. Az oktatást, képzést a fokozatosság és a személyre szabott fejlesztés jellemzi. 

Tábori hangulat, este akár közös vacsora vagy egy nagy pihenés, sütögetés, borkóstoló, vagy bármi, amit ott kitalálunk. Teljes elmerülés a természetben és a kajakozásban. Egy csodás parti szállás, ahonnan akkor indulunk és akkor érkezünk meg, amikor csak kedvünk van. Ez a tábor Neked készül!

 

Biztonságod érdekében és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak.

Maximum 10-12 fős túrákat szervezünk, ahol a túravezető-vendég arány maximum 1:6.

COVID TÚRADÍJ GARANCIA: Ha a megvásárolt túra megtartása vagy hajó biztosítása a hatályos korlátozások miatt nem engedélyezett, a befizetett túradíjat visszautaljuk a számládra.

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:reggeli a boltból, ízletes, egyszerű vacsora helyben rendelhető, napközben meg amit magaddal hozol. Poroszlón és Tiszafüreden minden kapható

Szállás:Madárpart Kemping, Poroszló, sátorban vagy a környező panziókban, kempingekben, faházban (szükség esetén tudunk kölcsönözni sátrat és matracot)

Kinek ajánljuk:Kezdőket is várunk, akik már legalább egyszer azért voltak velünk Kajaksulin, és szívesen fejlődnek, középhaladókat, akik mennének már tengerre, de még szívesen megtanulnának ehhez sok-sok hasznos dolgot, igény és tudás szerinti, egyénre szabott tengerikajakos fejlesztés, edzés, gyakorlás

Ez egy négynapos tengerikajakos tábor: tengerikajakos technikai képzés a alapoktól indulva, túrázás és a kikerülhetetlen rácsodálkozás az élet szépségeire! Kajakos szenvedély és izomláz, sok naptejjel, az is lehet, hogy néhány szúnyoggal (de csak este 7 és fél 10 között). Beszereztünk egy tekintélyes méretű szúnyoghálót az esti étkezésekhez, sorry szúnyik. Szállás saját sátorban (vagy adhatunk is Neked), a Madár Part panziós szobáinak vagy a közeli panziók egyikében. Ahogy Te szeretnéd. Minden nap technikai képzés (részleteket lásd lent) és időt szakítunk egy kis túrázásra is – mindig máshol, a változatosság jegyében.  

Gyakorlás, technikai oktatás

A tengerikajakos tábor lényege a felkészülés hosszabb, akár tengeri túrákra. Ki- és beszállás különböző féle partokon, vízről beszállás, mentés és önmentés, trükkök és tippek a vadvizet és tengereket sokszor megjárt, hazai és külföldi túravezetői és oktatói képesítéssel rendelkező túravezetőktől. Esetenként esti vagy éjszakai evezést is tartunk. Ezen a részvétel, mint mindenben, Rajtad múlik.

 

Többek között ezeket tanulhatod meg:

  • A tengerikajakozás alapjai: kajakok, lapátok, öltözet különböző évszakokban, éghajlatokban 
  • Lapáthasználat: meghajtás, stabilitás, sokféle kanyarodás
  • A hatékony evezés, energiamenedzsment
  • Stabilitás, önbizalom: hogyan maradj a hajóban, ameddig csak akarsz, és hogyan kerülj vissza a hajóba, ha szükséges
  • Ki- és beszállás nehéz terepen
  • Élezés, és kanyarodási technikák a kormány használata nélkül
  • A leghasznosabb csomók és kötések
  • Mentés és önmentés: semmi pánik, legyen ez egy rutin 🙂 
  • Expedíciók: mit hozz magaddal a zsákodban? Hogyan csomagolj?
  • Túlélő-tippek, táborozási tanácsok
  • A part menti navigáció alapjai, térkép- és iránytűhasználat

 

Jelentkezési feltételek:

Naponta minimum 5-6 órát leszünk a vízen, ehhez kel valamennyi erőnléti és technikai felkészülés. Ez azért nem egy edzőtábor, és nyilván bármikor vissza evezhetsz pihenni vagy kihagyhatsz egy-egy alkalmat és egyénileg evezel egyet, ha akarsz. 

 

Jelentkezz nyugodtan, de majd ezekkel az alapokkal gyere:

  • Alapszintű kajakos- vagy kenus tudás. Ha teljesen kezdő vagy, a Tábor előtt  mindenképpen gyere el velünk 1-2 Kajaksulira a Dunakanyarba. 
  • Átlagos, jó kondi, hiszen a vízen leszünk reggel 10:00-17:00 között, pihenőkkel, ebédszünettel.
  • Biztos úszni tudás

Jelentkezésed után küldünk még részleteket! Addig is keress nyugodtan, ha kérdésed van!

 

Szállás, étkezés

A szállás és a tábor a Madárpart Kempingben lesz, de megszállhatsz akár egy helyi panzióban (amiért nyilván beborítunk minimum egyszer). Sátrazni kb. 2000 Ft/fő/éj+IFA, reggeli egyénileg vagy együtt bevásárolunk, kiadós és ízletes meleg vacsora lehetőség helyben 2150 Ft-ért elérhető. 

 

A Tisza-tó:

Négy teljes nap alatt alaposan megmerítkezünk a Tisza-tó csodáiban. Felfedezzük a Tisza-tó eddig ismeretlen arcait, hatalmas vizeken és keskeny dzsungelekben, madárparadicsomban és csendes partokon át portyázunk a Tó eddig talán kevésbé ismert területein is, nagyon messze a fürdőzők és a motorosok zajától. Ha velünk tartasz, biztosan mutatunk neked valami újat.

A fürge, de stabil tengeri kajakokkal teljesen más vízi élményt kapunk ugyanattól a vízivilágtól. Nagyobb területeket tudunk bejárni ugyanannyi erőfeszítéssel, a széles, nagy vizeken is bátran, önbizalommal kelünk át. Lopakodunk a nádasban, tekergünk az indák közt, szeljük a habokat. A túrázós napszakok váltakoznak a kajakos gyakorlással, technikai feljesztéssel. Esetenként keresünk egy biztonságos öblöt, ahol kedvünkre gyakorolhatjuk a technikai elemeket és a ki- és bemászást a kajakból a kajakba 🙂    

Homokos fürdőhelyek, fel-fel-fel a Tiszán, megnézzük a luxus úszóházakat, a Tisza eredeti medrén, majd egy vízimadár-paradicsomon vágunk keresztül. Szusszanunk egyet egy kikötőben, majd ismét vízre szállva egy öblítőcsatornán keresztül megközelítjük a Magyar Amazonast. A vízben álló fák, liánok alkotta erdőrész után, jó idő esetén, a nyílt vizeken érünk vissza a bázisra. A sok lehetőség közül az időjárás és a csapat kedve, ereje szerint választunk útvonalat.

 

A túradíj tartalmazza:

+ oktatást, coacholást, túravezetést

+ napi túra és képzési terveket

+ előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését

+ esti tábortüzet, közös étkezés megszervezésében segítséget. 

+ korszerű, kényelmes biztonsági mellényeket

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető folyamatos jelenlétét, segítségét, vendég:oktató arány 5:1 

 

Az étkezést és a szállást a túradíj nem tartalmazza!

 

MIKOR: A tábor első napja előtti est 6:00 után vagy a tábor első napján 9:00-kor
HOL: Madárpart Kemping, Poroszló, Tisza-tó

https://goo.gl/maps/ojKoc4jUFH18p23V9

TÚRADÍJ: felnőtt 87.000 Ft
gyermek -14% a 14. szülinapodig

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programnak minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!