2023.06.24: Best of Dunakanyar: Kajakkal Esztergomtól Pilismarótig – 1 napos kajaktúra

14.900 Ft

MENJÜNK!

Kérlek add meg az e-mail címed, hogy szólhassunk ha lesz üres hely a túrára.

Hú ezt most fűszerezzük! Tóból indulva, szigetek mögött bújkálva, városban evezve, kisfolyón felevezve, homokpadozva… Az Esztergom-Pilismarót csodatúrát “echte esztergomi” túravezetőnkkel újragondoltuk picit. Egynapos örömtúra, döbbenetesen változatos terepeken. Ha már eveztél rövidebb távokat, vagy csak jó társaságra, kis csapatra vágysz, Neked szól

Nyílt vizeken, Esztergom város északi részéről, a teljes panorámával indulunk. Ha már megismerted a kajakozás varázsát, voltál már rövidebb túráinkon, és mennél tovább, új utakra, akkor ez a Neked való túra! Egy jó félnapi járóvízre Esztergomtól, a végén egy homokos strand, amire kifut a hajód és vár egy csendesebb “Római part”, a pilismaróti strand a foodtruck-okkal, kávézókkal, palacsintázóval. Erre hívunk.

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:Amit magaddal hozol ;) Pilismaróton klassz street food büfék várnak.

Szállás:-

Kinek ajánljuk:Azokat várjuk, akik már kipróbálták a kajakozást és most mennének valami hosszabbat, izgalmasat, portyázósat, nagydunásat, fel a Garamon, körbenézni az Ipolyon, homokos partokon pihenni meg. 

Kitaláltunk, pár finomságot, hogy még izgibb legyen ez a látványos túra: a Sóderos tóból indulunk! A háttérben, a fák felett már az esztergomi Bazilika mutatja az utat a város felé. Na arra megyünk! A tóból kiérve a Nyáros sziget takarásában érjük el a “nagydunát”, és “belebotlunk” aegy ittfelejtett Birodalmi Lépegetőbe, a szénrakodóba, vagy ahogy a helyiek nevezik a “szúnyog”-ba. Bebújunk a Prímás sziget mögé, ahol hangulatos csendben barangolunk Esztergom szigete mellett a városig, ahol több híd (5!!!) alatt is átkelve kiérünk a “nagydunára”. És ez csak a kezdet… érkeznek a szigetek, a Garam torkolat…. 😉

Egy rendes, emberes táv, amire büszke lehetsz. Amellett, hogy csodaszép. Fürge tengeri kajakunkkal előbb a Mária Valéria-hidat, majd a Bazilika ormait  hagyjuk magunk mögött. Fizetünk egy sört/bambit annak, aki elsőként fedezi fel  a Garam torkolatát. Ide benézünk! Izgalmas szigetkéken át evezünk vissza a Dunára. Ezután a széles folyón Halemba-sziget partjai mentén elérkezünk a zegzugos Ipoly folyó dunai torkolatához. Az Ipolyon fellopakodunk kicsit, majd  visszahajózva a torkolathoz átkelünk a Dunán a pilismaróti partok felé.

 

Ott vagyunk végig melletted, egy a csapat vagyunk, de bármikor odébb evezhetsz, mással evezhetsz, magadban evezhetsz vagy akár párosban. 

 

Isteni társaság, ahol történetek, emberek találkoznak, ahol próbára teheted magad, ahol pihenhetsz egy nagyot – és mire kiszállsz, garantáltan jobb lesz a világ.

A túrát középhaladó és haladó-szintű kajakozóknak, ezen belül felnőtt túrázóinknak ajánljuk.  Párosban 14 éves kor fölötti, jó kondiban lévő gyerekek is jöhetnek! Tervezett táv: kb. 21 km, kb. 4-4.5 óra összesen, pihenőkkel. 

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ sok jó fényképet google drive mappába mentve

+ ha az indulási ponton hagytad az autódat, segítünk visszajutni oda. Ezt a jelentkezés alkalmával a túrázói adataid megadásánál mindenképp jelezd nekünk (akár megjegyzésként), ha szeretnéd igénybe venni, csak így tudjuk megoldani!

 

MIKOR: A túra napján 10:00-kor
HOL: Táti sóderos

https://goo.gl/maps/DSz62xccFX1kvq2D8

TÚRADÍJ: felnőtt 14,900 Ft
gyermek -14% a 14. szülinapodig

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programnak minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. A tengeri túrák kivételével, túrát kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben, pl. a tengeri túrák esetében, az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a lemondási idő lejárt és a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza.

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.

MENJÜNK!