2023.08.10-16: Ithaka és Kefalónia: Tengerikajakos zarándoklat

159.000 Ft

VAN MÉG Pár HELY
MENJÜNK!

Ithaka. Már a neve is egy utazás. Ödüsszeusz szigete. Utazó, felfedező, kalandor, harcos. És tényleg mintha sokéve elindultunk volna el ide…. Ithaka nem egy csodafehér sziklaszirtekkel  kérkedő bestseller turistaparadicsom, hanem egy határozottan nyugis, kedves, markánsan zöld sziget, isteni saját ízekkel, ahol csendes homokos partok, türkiszkék öblök és szerény, de kedves  halászfalvak váltakoznak. Ha Ithaka a kamarazenekar, akkor nagytestvére, Kefalónia a nagyzenekar, a filharmónikusok. Itt minden tízszer nagyobb: óriás sziklák és mérföldes partok váltják egymást. Itt kezdödik túránk! 

Biztonságod érdekében és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak. Ez esetben a csoport ideális létszáma maximum 10 fő plusz két  tapasztalt, hazai és nemzetközi minősítéssel rendelkező túravezető. 

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:önellátó, nomád, de gyakran találunk valami tavernát, ha keresünk ;)

Szállás: kemping és csillagsátor, nomád kempingezés a szabad ég alatt

Kinek ajánljuk:Edzésben lévő kajakosoknak, akik már eveztek velünk Római Edzésen, Medencés Tanfolyamon, tengeri tapasztalattal. Elkötelezett, biztos kajaktudással rendelkező kajakosokat várunk, akik akár 30km/h szélben és akár 1-1.5m hullámokban is tudnak evezni. Mindez simán pótolható 2023 során is, de így lesz ez a túra mindannyiunknak egy változatos örömutazás, igazi jutalomjáték. A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos infó, kérem jelentkezés előtt vedd figyelembe.

Ithakára készülünk (már egy ideje), de kalandunk Kefalónián indul. Miért?  Konsztantinosz Kavafisz sorainál nem tudjuk szebben elmondani:  

 

“Ha majd elindulsz Ithaka felé,

válaszd hozzá a leghosszabb utat,

mely csupa kaland és felfedezés.

 

A Küklopszoktól és Laisztrügónóktól,

s a haragvó Poszeidontól ne félj.

Nem kell magad védened ellenük,

ha gondolatod tiszta és egyetlen

izgalom fűti tested s lelkedet. […]

 

Válaszd hozzá a leghosszabb utat.

Legyen minél több nyári hajnalod,

mikor – mily hálás örömmel! – először

szállhatsz ki sose-látott kikötőkben.

 

Állj meg a föníciai pultok előtt,

válogass a jó portékák között,

ébent, gyöngyházat, borostyánt, korallt,

és mindennemű édes illatot,

minél többet az édes illatokból.

 

Járj be minél több egyiptomi várost,

s tanulj tudósaiktól szüntelen.

Csak minden gondolatod Ithaka legyen;

végső célod, hogy egyszer oda juss,

de ne siess az úttal semmiképp.

 

Inkább legyen hosszú, minél hosszabb az út,

hogy évekkel rakva szállj ki a szigeten,

az út aratásával gazdagon,

s ne várd, hogy Ithaka majd gazdagon fogad.

Neki köszönöd a szép utazást,

mit nélküle sosem tehettél volna meg,

 

hát mi mást várhatnál még Ithakától?

Nem csaphat be Ithaka, ha szegény is;

a szerzett tudásból s tapasztalatból

máris megtudhattad, mit jelent Ithaka.”

 

“Ithaka” 

 

Hogy lehet két egymás mellett fekvő sziget ennyire különböző? Ha Kefalónia a harsány, hatásvadász virtuóz, akkor Ithaka bölcs és introvertált testvére. Ezen a túrán két szomszédos sziget legszebb részeit fedezzük fel magunknak: belekóstolunk az ellentétekbe. Sziklás és lágyan zöld partok, hófehér megabeach és csendes kisöblök, többezer éves falvak isteni tavernákkal és a legcsendesebb kikötőpartok, ahol csak mi pihenünk meg egy-egy éjszakárára. 

 

Edzésben lévő kajakosoknak, akik már eveztek velünk Római Edzésen, Medencés Tanfolyamon, tengeri tapasztalattal. Elkötelezett, biztos kajaktudással rendelkező kajakosokat keresünk, akik akár 30km/h szélben és akár 1-1.5m hullámokban is tudnak evezni. Mindez simán pótolható 2023 során is, de így lesz ez a túra mindannyiunknak egy változatos örömutazás, igazi jutalomjáték. 

 

Bejárjuk Kefalónia drámai szépségű szikás oldalát és beevezzük Ithaka mesés öbleit. Nomád túránk Kefalóniáról indul. Argostolionban, a reptéren várunk és egy kis ünneplés után zúzunk is fel észak-nyugatra a Paliki-félszigetre, annan pár nap alatt megevezzük a Sziget legszebb nyugati részeit. Kajakkal vagy kisbusszal benézünk a Velencei Birodalom itt felejtett fellegvárába, Asosba, majd határozottan északnak vesszük utunkat és Fiskardo városkája partjain most már igazán beköltözünk a hajókba, és átkelünk Ithakára.   

 

Expedíciónk következő részében megevezzük Ithaka elképesztően kék és hófehér színekben csillogó partjait és a turistákkal ellentétben mi ott is ébredünk majd 😉 A Szigetet körbeevezve olyan partokat járunk be, ahova kevesen jutnak el, ők is főleg vitorlással vagy helyi kismotorossal. Felfedezzük a legszebb beacheket, és kinyomozzuk sok munkával, hol főzik a legjobb Skordostoumbit. https://www.dianekochilas.com/skordostoumbi-zakynthos-garlicky-eggplant/. 

 

Tengerikajakjainkkal visszatérünk a kedvesen marasztaló Kefalóniára, hálásan, kimerülten. Másnap menetrend függően viszünk ki Benneteket a reptérre. Aztán felszállunk a kompra, és irány Zakynthos!!! De ez már egy másik mese. Ha nem hiszed, járj utána!  

 

Ez egy haladó túra. Napi kb. 20-25 km között evezünk, hat napon át, sok-sok pihenővel (el tudod képzelni, ezen a terepen).

 

Hatszor alszunk a legcsillagosabb ég alatt (vagy tetszés szerint sátorban) a sziget partjain, csodálatos kilátás mellett, teljesen ingyenesen.

 

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ sok jó fénykép drive mappába mentve

 

Étkezést vagy szállást a túradíj nem tartalmaz!

 

Amennyiben összekötöd az Ithaka&Kefalónia és Zakynthos túráinkat, ingyenesen szállítjuk a busszal a csomagjaidat a két túrára, ezzel is számolj a repülőjegy foglalásnál:)

 

MIKOR: 2023.08.10-én találkozunk, a túra 08.11-én indul
HOL: Kefalónia, Görögország
TÚRADÍJ: felnőtt 159,000 Ft

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Csak dobd be a túrát a kosaradba és klikkelj a MENJÜNK! gombra. Regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése tartjuk meg.  A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.

 

MENJÜNK!