2023.08.17-24: Zakynthos körülevezés: A Paradicsom meghódítása

159.000 Ft

VAN MÉG Pár HELY
MENJÜNK!

Ez a sziget MINDENT tud, amitől megdobban a tengerikajakos szív. Olyan változatos, hogy minden nap másik világban kajakozunk: strandolós partok mentén, barlangfürdőkkel, égig érő, elvarászsolt sziklák alatt, átjárható barlangokon át, szikla-boltívek alatt, sőt, átevezünk egy sziklán is, mielőtt megtalálnánk életünk legkékebb tengerét. A helyiek eszméletlen kedvesek és jókat főznek a tavernákban. Melegben, hatalmas CSILLAGSÁTOR alatt alszunk a parton. Ha eljössz, látni fogod. Leírhatatlan. 

Biztonságod érdekében és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak. Ez esetben a csoport ideális létszáma maximum 10 fő plusz két  tapasztalt, hazai és nemzetközi minősítéssel rendelkező túravezető.

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:egyénileg

Szállás:Zante kemping, itt lenne a főhadiszállásunk, az első és utolsó éjszakát is itt töltenénk.(https://www.zanteweb.gr/zakynthos.zante/en/camping-zante)

Kinek ajánljuk:FONTOS INFO: Azokat várjuk erre a túrára, akik már túráztak velünk 2022-es vagy 2023-as szezonban, és/vagy rendszeres tengeri kajakos túrázók, tehát évente legalább egyszer kajakoznak tengeren. A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos infó, kérem jelentkezés előtt vedd figyelembe.

Ez egy hatnapos expedíció Zakynthos szigete körül. Zakynthost körülevezni emberes fizikai kihívás és lelki táplálék. Az egész táv kb. 120 km, benne sok tekergéssel. Minden eszközt magunk viszünk, de vizet és élelmet szinte minden megállónál be tudunk szerezni. Biztonsági tartalékot természetesen a legfontosabb dolgokból viszünk magunkkal, hogy az időjárás vagy egyéb hátráltató tényező miatt esetlegesn kihagyott feltöltési lehetőséget pótolni tudjuk. 

Napi 15-30 km között evezünk, hat napon át, több pihenővel. Lehetnek tizen-kilométeres napok, de képesnek kell lennünk akár harmincnál többet is evezni, ha szüksége, mivel az időjáráshoz (a szélhez) alkalmazkodunk. 

Legalább ötször alszunk a legcsillagosabb ég alatt (vagy tetszés szerint sátorban) a sziget partjain, csodálatos kilátás mellett, teljesen ingyenesen. Az első és az utolsó éjszaka jól felszerelt, csodás kempingben alszunk, saját sátorban kb. hazai kemping-árakon. 

Nagyjából ez lesz a program:

0. nap

A reptéren tárt karokkal várunk és elviszünk a főhadiszállásunkra, egy csodás kempingbe.  Megtanuljuk egymás nevét, beszélgetünk egy jót a tervekről, célokról, mindenféle fontos dolgokról. Ezután ismerkedünk a hajókkal, beállítunk mindenféle beállítandót, kötelet, karabinert, és essssetleg csobbanunk is egy finomat a meleg tengerben. Görög vacsi? Naná!

 1.nap

Reggel korán kelünk, bepakolunk a kajakokba és a kempingben maradó buszunkba, oszt’ kezicsókolom! A keleti part mentén északnak tartunk és felfedezzük a legjobb  strandokat (igen, fürdünk sokat), meg persze szokjuk és tanuljuk a tengert, a kajakozást, és gyakorlunk pár fontos dolgot (kommunikáció, mentés, stb.), ami a biztonságunkhoz szükséges. Estére Agios Nikolaos öblébe érünk, ahol vízparti kisvendéglők – és, psszt…  egy különleges part vár minket éjszakára. Nemvacak, na. Este megismerkedhetünk pár híres Mythos-szal is… Evezés: kb. 18 km 

2.nap

Napkeltekor indulunk. Miután mindenki betankolt vízzel és élelemmel, minden és mindenki a helyére került,  “challenge accepted” meg minden, elevezünk a sarokig… Ez a Blue Lagoon, ami az egyik legszebb, aztán a sziget északi oldalát gyorsan magunk utén hagyva nekivágunk a magas sziklákkal és barlangokkal határolt nyugati partoknak. Innentől irány a Navagio-öböl, ami sajnos kihagyhatatlan. Hogy miért kihagyhatatlan, az látszik a képeken, hogy miért sajnos, azt majd meglátod. Innen megyünk tovább délnek és az egyik kedvenc helyünkön, egy kis öböl csendjében töltjük az éjszakát, ahol egy szerethető kis lakókocsiból egy kedves helyi asszony isteni görög ételeket, friss olivaolajtól csepegő görög salátát, sülteket, bakhlavát, hideg dinnye tálat készít a fáradt kajakosoknak. Evezés: kb. 25 km

3.nap

Haladunk tovább délnek, izgalmas partok mentén. Lazább nap, egy csodás parti étteremben vacsorázunk, kényelmes naplementébe tekintő szálláson alszunk, teljes kényelemben, és teljesen ingyenesen. Evezés: kb. 15 km

4.nap

Most jön a java. Barlangok és sziklaformációk utánozhatatlan kavalkádja következik. Mindegyiknek nevet is adtunk, kíváncsiak vagyunk Te hogyan nevezed el őket! Ez egy földi csodákkal tűzdelt, de emberes nap, célunk a sziget délnyugati sarkán fekvő Teknős sziget környéke. Ha akarjuk, klassz vendéglő vár minket, és éjszakára ismét csodás partokon alszunk… Evezés kb. 26-27 km

5.nap

A varázsos, de a turizmu  oltárán sajnálatosan feláldozott Teknős sziget érintésével, a zajos partokat messsze elkerülve haladunk tovább célunk, a sziget keleti oldala felé. Ez egy látványos átkeléssel indul és lesz benne munka, pláne szélben. De ilyenek ezek a sziget körülevezések 😉 És jönnek az aranyszínű homokos partok, megint isteni helyen ebédelünk, kilátással. Parti szállás, étkezési lehetőséggel és hideg sörrel. Napi táv: kb. 25 km.   

6. nap

Reggel korán indulunk, hogy Zakynthos városának és sok fürdőhelynek elhagyásával jóleső fáradtsággal egy késői ebédig megérkezzünk Zante Kempingbe, ahol nagyot ünneplünk és pihenünk a másnapi repülőút előtt. Megeveztük! 

7.nap 

A reptéren könnyes búcsút veszünk egymástól. Ezek persze lehetnek az öröm könnyei is 😉 de azért a jóleső fáradtság mellett szívünk elég büszkén dobog majd frissen mosott pólónk alatt 🙂 

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, hullámszoknyák, kajakos pumpák, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát 

+ vízhatlan zsákokat, fejenként legalább négyet

+ a kajakok szállítását

+ reptéri transzfert

+ fotókat, videókat!

+ szükség szerint plusz élelmiszer, víz és ruházat szállítását 

+ két tapasztalt és képzett túravezető segítségét és támogatását

 

Mit nem tartalmaz?

Szállás, utazás, kötelező  extrém sport utasbiztosítás

 

Amennyiben összekötöd az Ithaka&Kefalónia és Zakynthos túráinkat, ingyenesen szállítjuk a busszal a csomagjaidat a két túrára, ezzel is számolj a repülőjegy foglalásnál:)

 

MIKOR:  A túra előestéjén (08.17)
HOL: Camping Zante, Zakynthos
TÚRADÍJ: felnőtt 159.000 Ft

 

Repülési lehetőségek:

Oda:

Budapest – Zakynthos közvetlen Wizzair járat

 

Vissza:

Zakynthos – Budapest közvetlen Wizzair járat

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Klikk ide a MENJÜNK gombra és az alap infók kitöltése után azonnal megvásárolhatod.

Ezt követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel. A túra előtt személyesen is találkozunk.  

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programnak minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza.

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.

MENJÜNK!