2023.11.04: 6 ALKALMAS MEDENCÉS TENGERIKAJAKOS EDZÉS BÉRLET

84.000 Ft

MENJÜNK!

Kérlek add meg az e-mail címed, hogy szólhassunk ha lesz üres hely a túrára.

Persze, hogy folytatjuk a kajakozást a hideg időben is! Sőt! A téli szezonban meleg, biztonságos környezetben fejlesztheted és gyakorolhatod a tengerikajakozás legizgalmasabb elemeit!

Az első Csoportbeosztó Medencés Edzést követően a jelentkezők tudása alapján 4 csoportot alakítunk ki, amelyeket a következő öt alkalommal igényeikre és tudásszintjükre szabott tematikával kísérünk.  Ezen az első edzésen gyakoroljuk a tengerikajakozás elemeit és megnézzük, hogy melyik csoport lenne számodra a legideálisabb.

Ezen a 6 alkalmas Medencés Edzés sorozaton, a résztvevők igényeire szabott, tematikusan felépített képzésen, tapasztalt oktatók támogatásával fejlesztheted meglévő tengerikajakos tudásodat. A kéthetente tartott tanfolyamon eljuthatsz a jelenlegi (akár kezdő vagy már stabilan, rendszeresen evezős-túrázós) szintről arra a technikai és lélektani szintre, hogy magabiztosan és élvezettel evezhess akár hullámos, szeles körülmények között, profin fordulj, kormányozz lapáttal, tudj hatékonyan menteni és akár hirtelen borulás esetén is lazán “feleszkimózva” folytathasd utadat.

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:amit hozol magaddal

Szállás:-

Kinek ajánljuk:Tudásod alapján válogatjuk a csoportod tagjait. Várunk: - ha már régóta kajakozol, vagy - ha csak az idei szezonban kezdted, - ha újrakezdő vagy, - ha rendszeresen túrázol és érdekelne mit lehet még kihozni szeretett kajakodból, - ha vízitúrázol, kenuzol vagy SUP-on tesztelted a vizeket. Játékos, tematikus edzések a saját tudásodnak megfelelő csoportban.

Ha már kajakoztál párszor, vagy rendszeresen járod a vizeket, már otthonosan evezel sík vízen és nyugodt tengeri körülmények között.

 

Ha már régen el akartad kezdeni a kajakozást, régen sokat kajakoztál és újrakezdenéd, akkor ezen a 6 alkalomból álló képzésen sok játékkal tanulhatod, gyakorolhatod és készség szinten alkalmazhatod azokat az evezés- és mentéstechnikai elemeket, amellyel akár erősebb szélben és hullámzó vízen is könnyedén, hatékonyan, és élvezettel evezhetsz társaddal vagy csapatban egyaránt.

 

Mi a tengerikajakozásra csapatsportként tekintünk, ahol a koordináció és együttműködés fejlesztése legalább olyan fontos, mint az egyéni skillek/készségek fejlesztése.

 

Ha ez megszólít Téged, akkor Neked való ez a tanfolyam. Most biztonságban, fűtött vizes medencében, alkalomról alkalomra való strukturált fejlesztéssel és játékkal, egy támogató kajakos közösségben fejlesztheted tudásod és önbizalmad.

 

Tananyag: Alább listázzuk a legfontosabb, elsajátítható elemeket és készségeket. A jelentkezést követően részletes, alkalmakra lebontott tematikát küldünk Neked.  A tananyagban hangsúlyos a kormányzástechnika, a mentéstechnika (beleértve az eszkimóforduló hatékony formáit), a kommunikáció és a tengerikajakos felszerelés ismerete.

 

Időpontok: A 6 alkalom kéthetente, az első alkalom utáni csoportbeosztást követően, szombatonként vagy vasárnaponként, alkalmanként két órás időtartamban, 19.30-21.40 (22:00) között lesz megtartva.

A 2023-24-es Medencés Edzések az első alkalom utáni csoportbeosztást követően, kétheti rendszerességgel lesznek megtartva.

 

A fejlesztés területei:

 • Kondi fejlesztés
 • A tengerikajakozás technikai elemei, evezéstechnika  
 • Hajó szárazföldi felkészítése, beállítása, biztonságos vízre szállás
 • Lapáthasználat: meghajtás, stabilitás, sokféle kanyarodás
 • A hatékony meghajtás és fordulás, különbségek a meghajtás és a lapáttal kormányzás között, meghajtó és kormányzó lapáthúzások összekapcsolása 
 • Stabilitás, önbizalom: hogyan maradj a hajóban, ameddig csak akarsz, és hogyan kerülj vissza a hajóba, ha szükséges
 • Mentés és önmentés: semmi pánik, legyen ez egy rutin 🙂 
 • Az eszkimó forduló elemei, gyakorlása
 • Élezés, és kanyarodási technikák a kormány használata nélkül

FELSZERELÉS:

Biztonság: A gyakorlás során úszást segítő mellényt használunk. Emellett, közös biztonságunk érdekében könnyű, vadvízi/tengerikajakos sisakban gyakorlunk. Ha van saját sisakod, hozd el.

 • Fürdőruhát
 • Vékony neoprén felsőt
 • Vékony neoprén alsót
 • Orrcsipeszt, (eszkimó gyakorláshoz)
 • Törülközőt
 • FONTOS: Úszó- vagy búvár szemüveget hozz!

 

Az bérletdíj tartalmazza:

+ korszerű tengerikajakok és vadvízi kajakok

+ sisakok

+ PFD, úszást segítő biztonsági mellények

+ egy úszómester jelenlétét

+ egy vagy több tapasztalt tengerikajakos vagy vadvízi kajakos tanfolyam vezető segítségét

+ könnyű műanyag vagy üvegszálas kajaklapátok használatát

+ hullámszoknyák

+ egy jó csapat, maximum 9 fő

 

LEMONDÁS/HIÁNYZÁS:

Betegség, hiányzás esetén, legfeljebb összesen 2 alkalommal az edzésed időpontját átteheted egy elérhető vasárnapi vagy, személyes egyeztetéssel esetleg a másik csoport szombati időpontjára.

Amennyiben nem tudsz egy alkalomra eljönni, az férőhely függvényében a vasárnapi, vagy személyes egyeztetést követően a párhuzamosan futó tanfolyamon pótolhatod. Amennyiben az edzésen minimum 48 órás, előzetes bejelentés nélkül nem jelentél meg bármilyen okból, az alkalom számodra megtartottnak minősül, azt az alkalmat felhasználtnak tekintjük.

 

MIKOR: Kéthetente szombatonként vagy vasárnaponként

(egyéni preferencia és csoport beosztástól függően)

2023.11.04-i kezdéssel

Érkezés időpontja: 19:00

19:30-22:00 között

HOL: Erszsébetligeti Uszoda

Budapest, Újszász u. 106-108, 1165

https://maps.app.goo.gl/75SkKmAPseaCrKDd7

TÚRADÍJ: Felnőtt

Bérlet (6 alkalom)

84,000 Ft
Gyerek

 

apróbetűs rész:

A fel nem használt edzés alkalmakat  Római Edzésre vagy Kajaksulikra tudod elhasználni 2024.10.31-ig bármikor.

Az edzéseket a medence nyitva tartásának függvényében, a kiírt időpontokban megtartjuk. Ha technikai okoknál fogva az edzés elmarad, az időpontot egy vasárnapi alkalomra vagy a tanfolyam végére tesszük át. Ha mi mondjuk le a tanfolyam egy időpontját, a fentiek szerint járunk el. Amennyiben az edzésen minimum 48 órás, előzetes bejelentés nélkül nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, azt az alkalmat felhasználtnak tekintjük.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!