2023.12.02: FÉNYEK ÉJSZAKÁJA: ÜNNEPI KAJAKOZÁS BUDAPESTEN ÁT

14.900 Ft

VAN MÉG Pár HELY
MENJÜNK!

Fényt viszünk az éjszakába! Fénykoszorúkkal díszített, kivilágított tengerikajakokkal üzenjük meg a sötétnek, hogy mi vagyunk az erősebbek. Nem punnyadunk otthon a Netflix előtt, mert igazából élni akarunk, nem csak eléldegélni.

Mert a jókedvet akkor is magunkkal visszük, ha éppen kevés van belőle – sokasodjon közöttünk! Egymásért és mindenkiért evezünk, aki nincs ott, mert ami itt születik, az másnap is ragyogni fog. Gyere velünk!

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:EXPLORERS Római Bázis

Étkezés:Amit hozol magaddal

Szállás:-

Kinek ajánljuk:Csak tapasztalt vizitúrázóknak! Budapesten átevezni odafigyelős dolog, pláne este! Nyilván ki leszünk világítva, erről szól a dolog, de a csoportban haladás és a biztonság mindennél fontosabb. Ezért csak akkor jelentkezz, ha idén már rendszeresen és biztonsággal kajakozol, biztosan kormányzod a hajódat, tudsz úszni és tudsz csapatban evezni. HA SZERETNÉL, GYERE SAJÁT HAJÓVAL! Gyere feldíszített saját hajóval és kedvezménnyel, vagy túrázz velünk, adunk hajót, csak segíts feldíszíteni ;) Minél fényesebb az amúgy is biztonságos, karbantartott saját hajód a sötétben, annál jobb! Hívj, ha kérdésed van!

Van pár nap decemberben amik bizonyára tudnak valamit, mert a pogány és keresztény tradíciók is a magukénak követelik*. A téli napéjegyenlőség ideje, december 21. a fordulónap, amikortól már érkezik a fény, egyre rövidebbek az éjszakák, és hosszabbodnak a nappalok. Ez nyilván népszerű a skandinávoknál 😉 akik ilyenkor ünneplik a fény győzelmét  a sötétség fölött, amivel valószínűleg pártállástól függetlenül egyet tudunk érteni 😉


Itthon is ünnepeljük Luca-napját dec. 13-án/ szirakúzai Szent Lucia hősiességét és az érkező fényt. Mikor máskor, mint amikor a legjobban érezzük a hiányát?!


December utolsó tíz napja egy ünnepmaraton (pláne ha a szülinapod is ide esik), és mivel a jóból is megárt a sok, mi most, picit KORÁBBAN, hangos rokonoktól és rántott pontytól mentes, baráti szeretetben töltött napszakot ünneplünk: a fény ünnepére hívunk!


Kezdődjön új élet, induljon egy új időszak, legyen több a fény! Ahogyan teszik azt Dániában és Svédországban is kivilágított kajaktúrára megyünk a Budapestet átszelő Dunára!


Óbudáról, az EXPLORERS Béke Csónakházi bázisáról indulunk, ahol feldíszített hajókkal várunk és végig szorosan egy csoportban evezve, erős biztosítással, a budai partok mentén evezünk el a Margit-sziget mellett, megünnepeljük a Lánc-híd új ruháját, fotózkodunk a Parlament előtt, ahogy kell, és élvezzük a figyelmet, majd folytatjuk utunkat a Gellért-hegy ormai alatt nagy kedvencünk, a kecses Szabadság-híd felé, és még tovább, egészen egy kellemes délbudai kikötőig, ahol szeretettel és forró teával fogadunk minden kipirosodott arcú kajakost. (OK, a sápadtakat is. 🙂


GYERE SAJÁT HAJÓVAL! Minél fényesebb a hajód a sötétben, annál jobb! Gyere fényekkel feldíszített saját hajóval 50%-os kedvezményes áron, vagy túrázz velünk, adunk hajót, csak segíts feldíszíteni  😉

 

December 02. A Fények Éjszakája 2.0.


*A skandináv mondavilág szerint ilyenkor lovagolt végig az északi istenek királya, Odin az égbolton és valszeg ebből tanulta a hosszú szakállú “Sinterclaas”, azaz Santa Claus, alias Télapó az égi száguldozást is! Szintén ilyenkor született Jézus, akihez az égen hasító csillagok fénye vezette el a Három Királyokat.  És ilyenkor ünnepeljük a szirakúzai Lúcsiát is, aki valszeg a fejlámpa csúfos véget ért feltalálója. Luca napja, St. Lucy’s Day, Szent Lúcsia Lakomája, a svéd Lussiferra-boszorkánylovaglás ideje és máig az Advent részeként megtartott ünnepnap. Szent Lúcsia a fején hordozott gyertyával világította meg az utat, amikor élelmet csempészett a római katonák elől bujkáló őskeresztényeknek a 4. századi Rómában.

 

A dánok pl. így csinálják:

Christmassy Kayaks Will Form A Spectacular Procession For Saint Lucia Day

https://rove.me/to/copenhagen/saint-lucia-day


Fénydíszeket itt szerezhetsz be gyorsan és olcsón, de pl. az Obiban is találsz:

https://www.emag.hu/flippy-karacsonyi-installacio-5-meter-50-led-meleg-feher-elemekkel-rezhuzal-linearis-belteri-kulteri-122252/pd/DM3VP1MBM/?X-Search-Id=b995bcd1cfacaff01506&X-Product-Id=104963270&X-Search-Page=1&X-Search-Position=19&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view 

https://www.emag.hu/karacsonyi-telepites-linearis-tipusu-elemekkel-2-lampakeszlet-rezhuzal-5-m-50-led-tobbszinu-11365/pd/DNVTM7MBM/?ref=graph_profiled_similar_1_4&provider=rec&recid=rec_49_cc5503df332fdae7ae71abc86d18b7ef818d0701e7722bb4a2dc13244b8dab66_1669050574&scenario_ID=49 

 

TALÁLKOZÁS IDŐPONTJA: A túra napján du. 15:00-kor
HOL: Indulás: EXPLORERS Római Bázis

(a Béke Csónakház I és II között)

Érkezés: Árasztó – part https://maps.app.goo.gl/VQXCnvJjx4aK6CZx7

TÚRADÍJ: felnőtt – kajak 14,900Ft
gyerek  –

Erre a túrára csak felnőtt vendégeinket várjuk, akik már kajakoztak velünk vagy gyakran kajakoznak.


A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, a biztonságot

+túra után kisbusszal transzfert adunk az indulópontra és a saját hajódat is visszahozzuk

+ feldíszített, felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ minden öt kajakosra jut majd egy képzett túravezető

+ nagyfelbontású fényképeket, ameiket egy közös mappába töltünk fel


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy az Explorers-t választod.

Szeretettel várunk!


apróbetűs rész:

A programnak minimum 8 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza. A lemondási feltételeket az ÁSZF tartalmazza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

 

MENJÜNK!