2024.02.11: ESZKIMÓ FORDULÓ: 6 ALKALMAS MEDENCÉS TENGERIKAJAKOS TANFOLYAM (Középhaladó-Haladó)

84.000 Ft

VAN MÉG Pár HELY
MENJÜNK!

Persze, hogy akarod 🙂 A varázslatos eszkimó forduló nem csak nagyon vagesz, hanem a leghatékonyabb kajakos önmentés is. Szeretjük, alkalmazzuk, gyakoroljuk, és most elmondjuk Neked a Titkot: mindenki meg tudja tanulni. És aki már  tudja, az tudja: sosem lehet eleget gyakorolni és önmagában is komoly örömforrásként üzemel az eszkimó! Ezen a 6-alkalmas, intenzív képzésen igényeidre szabott  edzéseken tanuljuk, vagy ha már tudod, fejlesztjük az eszkimót! 

Eddigi képzéseink tapasztalatára épülő, a fokozatosság jegyében felépített, játékos gyakorlás, hetente 2 órás időtartamban. A tanfolyamon eljuthatsz a jelenlegi szintről arra a technikai és lélektani szintre, hogy magabiztosan és élvezettel evezhess akár hullámos, szeles körülmények között, profin fordulj, kormányozz lapáttal, akár hirtelen borulás esetén is lazán “feleszkimózva” folytathasd utadat. Móka indul! :p

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Erzsébetligeti Uszoda

Étkezés:amit hozol magaddal

Szállás:-

Kinek ajánljuk:Tudásod alapján válogatjuk a csoportod tagjait. Várunk: - ha már régóta kajakozol, vagy - ha csak az idei szezonban kezdted, - ha újrakezdő vagy, - ha rendszeresen túrázol és érdekelne mit lehet még kihozni szeretett kajakodból, - ha vízitúrázol, kenuzol vagy SUP-on tesztelted a vizeket. Játékos, tematikus edzések a saját tudásodnak megfelelő csoportban.

Ha már kajakoztál párszor, vagy rendszeresen járod a vizeket, már otthonosan evezel sík vízen és nyugodt tengeri körülmények között.


Ha már régen meg akartad tanulni az eszkimót, de mindig volt valami “fontosabb”,  akkor ezen a 6 alkalomból álló képzésen sok játékkal tanulhatod, gyakorolhatod és készség szinten alkalmazhatod azokat az evezés- és mentéstechnikai elemeket, amellyel akár erősebb szélben és hullámzó vízen is könnyedén, hatékonyan, és élvezettel evezhetsz társaddal vagy csapatban egyaránt.

 

Ha ez megszólít Téged, akkor Neked való ez a tanfolyam. Most biztonságban, fűtött vizes medencében, alkalomról alkalomra való strukturált fejlesztéssel és játékkal, egy támogató kajakos közösségben fejlesztheted tudásod és önbizalmad.


Tananyag: Ezeken az edzéseken csak azokat a tengerikajakos technikai elemeket gyakoroljuk, amelyek az eszkimóhoz szükségesek, vagy hatékonyan kapcsolódnak, kiegészítik azt.

Ezen felül, a tananyagban hangsúlyosak a támaszok, a kommunikáció és a tengerikajakos felszerelés ismerete.


Időpontok: A 6 alkalom hetente vasárnaponként, alkalmanként két órás időtartamban, 19.30-21.40 (19:00-22:00) között lesz megtartva.

A 2024-es Eszkimó Medencés Edzések heti rendszerességgel lesznek megtartva.


A fejlesztés területei:

 • Kondi fejlesztés
 • A tengerikajakozás technikai elemei, evezéstechnika  
 • Hajó szárazföldi felkészítése, beállítása, biztonságos vízre szállás
 • Lapáthasználat: meghajtás, támaszok/stabilitás
 • Stabilitás, önbizalom: hogyan maradj a hajóban, ameddig csak akarsz, és hogyan kerülj vissza a hajóba, ha szükséges
 • Mentés és önmentés: semmi pánik, legyen ez egy rutin 🙂 
 • Az eszkimó forduló elemei, gyakorlása

FELSZERELÉS:

Biztonság: A gyakorlás során úszást segítő mellényt használunk. Emellett, közös biztonságunk érdekében könnyű, vadvízi/tengerikajakos sisakban gyakorlunk. Ha van saját sisakod, hozd el.

 • Fürdőruhát
 • Vékony neoprén felsőt
 • Vékony neoprén alsót
 • Orrcsipeszt (eszkimó gyakorláshoz)
 • Törülközőt
 • FONTOS: Úszó- vagy búvár szemüveget hozz magaddal.

A bérletdíj tartalmazza:

+ korszerű tengerikajakok

+ sisakok

+ PFD, úszást segítő biztonsági mellények

+ egy úszómester jelenlétét

+ minimum két tapasztalt tengerikajakos vagy vadvízi kajakos tanfolyam vezető segítségét

+ könnyű műanyag vagy üvegszálas kajaklapátok használatát

+ hullámszoknyák

+ egy jó csapat, maximum 9-10 fő


LEMONDÁS/HIÁNYZÁS:

Betegség, hiányzás esetén, legfeljebb összesen 2 alkalommal az edzésed időpontját átteheted a másik csoport szombati időpontjára, ha van hely (max. 10 fő lehet egy csoportban).

 

MIKOR: Hetente vasárnaponként

(egyéni preferencia és csoport beosztástól függően)

2024.02.11-i kezdéssel

Érkezés időpontja: 19:00

19:30-22:00 között

HOL: Erszsébetligeti Uszoda

Budapest, Újszász u. 106-108, 1165

https://maps.app.goo.gl/75SkKmAPseaCrKDd7

TÚRADÍJ: Felnőtt

Bérlet (6 alkalom)

84,000 Ft
Gyerek

 

apróbetűs rész:

Az edzéseket a medence nyitva tartásának függvényében, a kiírt időpontokban megtartjuk. Ha technikai okoknál fogva az edzés elmarad, az időpontot egy vasárnapi alkalomra vagy a tanfolyam végére tesszük át. Ha mi mondjuk le a tanfolyam egy időpontját, a fentiek szerint járunk el. Amennyiben az edzésen minimum 48 órás, előzetes bejelentés nélkül nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, azt az alkalmat felhasználtnak tekintjük.

A fel nem használt edzés alkalmakat Római Edzésre vagy Kajaksulis alkalmakra tudod elhasználni 2024.10.31-ig.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!