2024.04.06: Kajaksuli (KS1) – Kezdő kajaktúra a Szentendrei Dunaágban

13.900 Ft

VAN MÉG Pár HELY
MENJÜNK!

Újrakezdesz vagy most indulsz neki?

Ez itt a Kajaksuli a kedvesen kanyargós  Szentendrei Dunaágban. Itt nyugodt, mesés természeti környezetben kajakozhatsz és fejlesztheted  a kondit, technikát. Így a nagyobb felfedezéseken egyre rutinosabb rókaként evezhetünk majd együtt.

Kezdőknek és újrakezdőknek ideális beszálló! Egy mesés helyről, a Szentendrei Dunaág partjáról indulunk. A túra jó felkészülés hosszabb túrákra.

12 év alatti gyerekekkel párosban tudtok jönni. Egy változatos, kalandos túra, isteni terepen, imádjuk. Gyertek!


BIZTONSÁGOD ÉRDEKÉBEN ÉS HOGY MEGKAPD A MEGÉRDEMELT FIGYELMET, TÚRÁINK MINDIG KISCSOPORTOSAK.

MAXIMUM 10-12 FŐS TÚRÁKAT SZERVEZÜNK, AHOL A TÚRAVEZETŐ-VENDÉG ARÁNY MAXIMUM 1:6.


*saját hajó kedvezmény: Ha inkább a saját hajódban eveznél és a kedvezményt igénybe veszed, ezzel vállalod, hogy saját magad szállítod a hajódat a túra indulópontjára és vissza.

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Tahitótfalui Bázis

Étkezés:Amit hozol magaddal egy sportos napra

Szállás:-

Kinek ajánljuk:Várjuk az újrakezdőket, kezdőket, egy jó kis kajakozásra vágyókat, a társaság- és a természet kedvelőket

Miért jó ez?

Elsősorban azért, mert egy tengeri kajakban ülhetsz, stabil de fürge hajóban tanulhatod meg a kajakozás fogásait. A rövidebb szárazföldi oktatás után a vízen fejlesztjük tovább az evezéstechnikádat. Nem is tudtad, hogy van ilyened? Majd lesz! A lapát hatékony használata, fordulás, ki- és beszállás köves, salakos, homokos vagy füves parton, a hajó szakszerű kiemelése, vízretétele, hullámszoknya használata, kormányzás lapáttal, kajakos kézfogás, stb. :p


Mi végig egy csapatként melletted leszünk.


Ez egy friss, tartalmas, sokszigetes túra: Visegrád fövenyén ellökjük a partot, hogy megkeressük, és egyenként felfedezzük a vízről a keskeny és nyugodt Szentendrei Duna zöldbe burkolt szigetecskéit. Egy kőhajításra Budapesttől csodás helyek lapulnak errefelé! Ki-kiszállunk egyszer-egyszer, majd folytatjuk kanyargós utunkat a Tahitótfalu-i hídig, majd a Tahitótfalu Bázisunkig, ahol hagytuk a kocsikat.

A csoporttól függően sokféle technikai elemet gyakorlunk, pl. tengerikajakos alapokat, lapáthasználatot (evezés, támasztás, kanyarodás, egyebek, azt hogy hogyan maradj a hajóban, ameddig csak akarsz, és hogyan kerülj vissza a hajóba, ha szükséges, ki- és beszállást.

Tervezett táv: kb. 15-18 km, kb. 3,5 óra a vízen, ebédszünettel és több kisebb pihenővel.


Fontos infó:

Ha autóval jössz, parkolni a találkozási ponton VAGY az érkezési helyen, a Tahi kempingen belül, hátul, az erre kijelölt EXPLORERS PARKOLÓHELYEKEN tudsz. Innen a túra előtt, kérésedre transzfert adunk a túra induló pontjára. A túra végén a sofőröket szintén visszavisszük az indulóponthoz, ahol az autódat hagytad.

Mivel a helyek száma korlátozott, kérjük jelentkezéskor a Megjegyzések rovatban, vagy legkésőbb  a túra előtt EMAILBEN (admin@felfedezok.hu) jelezd, hogy a TÚRA ELEJÉN vagy VÉGÉN kérsz transzfert, és ennek megfelelő helyre érkezz meg.

A túra előtt részletes e-mailt kapsz a szükséges információkkal. Ha kérdésed van keress bátran emailben vagy telefonon 06 20 365 0868.


A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést

+ tengerikajakos oktatást (nem csak rövid biztonsági, hanem folyamatos evezéstechnikai oktatást)

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakokat

+ korszerű tengerikajakos mellényt

+ könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ 1:6 túravezető kajakos arányt, képzett, tapasztalt túravezetők segítségét

+ sok klassz kajakos fotót, amit a túra után elküldünk Neked (de ha nem akarod, nem leszel rajta)

Étkezést vagy szállást a túradíj nem tartalmaz.


KÉPZÉS

A képzés ütemezése – avagy többek között ezeket tanulhatod meg:

  • A tengerikajakozás alapjai: kajakok, lapátok, öltözet különböző évszakokban, éghajlatokban 
  • Lapáthasználat: meghajtás, stabilitás, sokféle kanyarodás
  • A hatékony evezés, energiamenedzsment
  • Stabilitás, önbizalom: hogyan maradj a hajóban, ameddig csak akarsz, támaszok
  • Ki- és beszállás technikái
  • Hatékony élezés, és kanyarodási technikák beépített kormány használata nélkül
  • Mentés és önmentési gyakorlatok: csak jó időben, igény szerint 

 

TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA: A túra napján reggel 9:00-kor
HOL: Tahitótfalui Bázis 

Tahitótfalu, Kemping u. 1, 2022

https://maps.app.goo.gl/KhzbW8Pxr88GXFry5

TÚRADÍJ: felnőtt 13,900 Ft
gyermek -12% a 12. szülinapodig

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani. Vannak ötleteink!


JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz/a saját profil oldaladról. A regisztrációt és fizetést követően e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

Köszönjük, hogy az Explorers-t választod.

Szeretettel várunk.


KAPCSOLAT

Ha kérdésed van a túrával/képzéssel kapcsolatban, telefonon vagy e-mailben is jelentkezhetsz. Telefonon 9-15h között érsz el minket, emailekre igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36 20 365 0868

Email: admin@felfedezok.hu


apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le az eseményt. Ilyenkor visszautaljuk  a teljes befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés izgalmas része, mi ott leszünk 🙂

A lemondási feltételeket az Általános Szerződési Feltételek tartalmazzák, amelyet itt tekinthetsz meg: https://felfedezok.hu/aszf/  

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.

MENJÜNK!