2024.04.19-22: Szabadon: Tavaszi kajakos csillagtúra Rab szigetén

109.000 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

Elébe megyünk a nyárnak! Az érkező nyár itt megpihen és erőt gyűjt, mielőtt északabbra vándorol.

Tükörvíz és felejthetetlen naplemente a tengerről? Egy ékszerdoboz-tengerparti kisváros mínusz a turisták? Kósza delfinek a partok mentén, akik velünk élvezik a csendet? Egy kis kajakos játék a hullámok tetején? IGEN!

Reggelente kedves, partmenti családi panzióból indulunk felfedezni a sziget meredek sziklás vagy aranyló, homokdűnés partjait, a környező apró és nagyobbka szigeteket, mint pl. a hírhedt Goli Otok börtönsziget.

Kalandra vártál? Megérkezett!


*saját hajó kedvezmény: Ha inkább a saját hajódban eveznél és a kedvezményt igénybe veszed, ezzel vállalod, hogy saját magad szállítod a hajódat a túra indulópontjára és vissza.

10 készleten

Még eddig lehet jelentkezni:

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Banjol, Rab sziget, Horvátország

Étkezés:Napközben amit magunkkal viszünk, de gyakran érintünk majd strandokat és éttermeket is

Szállás:Várnak minket, de foglald le magadnak: Banjol, Apartman: https://goo.gl/maps/S61NVLwCN9AcGugr8

Kinek ajánljuk:A túrát középhaladó kajakosoknak ajánljuk, akik rendszeresen kajakoznak és jártak már Explorers túrán, vagy képzéseink valamelyikén

Négynapos túránkon bejárjuk Rab sziget környékének nevezetes látnivalóit tengeri kajakkal. A szállásunk Banjol városkájában lesz, innen indulunk majd minden nap egy rövid kocsikázásra, hogy vízreszállás után indulhassunk is a napi úticélunk felé. Este pedig élményekkel feltöltődve zuhanunk a vetett ágyba egy apartmanban.


1. nap:

Kampor félszigeténél szállunk vízre, ami a sziget leginkább elhagyatott, természeti szépségeit máig őrző része: itt nincsenek települések, utak is alig, a nagyja leginkább csak vízről közelíthető meg könnyedén. Egy csipet igazi vadon 🙂 A vadon után elegánsan behajózunk Rab gyönyörű történelmi belvárosába és ott fogunk kikötni egy pizzára. Ilyenkor még nincs tolongás az utcákon, a kedves helyieken kívül nem sok mindenkivel találkozunk. Egészen más élmény, mint a szezon derekán. Meseország, here we come!

 

2. nap:

Időutazásra indulunk. Ma kajakjaink orrát az egyik hírhedt börtönsziget felé fordítjuk. Sajnos vagy nem, akár válogathatunk is a börtönszigetek között: a cél Sveti Grgur vagy Goli Otok, Tito tiltott szigetei, ahova ötven évig csak névre szóló elfogatóparanccsal a kézben lehetett belépni… A parton kalóriát pótolunk és bejárjuk az elhagyatott, bizarr romantikájú világot. Itt ugyan megállt az idő, de mi indulunk vissza a jóba. Isteni vacsora vár minket a szállás vendéglőjében.

 

3. nap:

Ezúttal a sziget sziklás oldalán szállunk vízre. A tengerszintről szemlélve monumentálisak a sziget függőleges falai. Türkiz vagy éppen sötétkék a tenger? Szikrázó fehér kövekkel szegélyezett barlangbejáratok, kanyonfalak, sziklakertek, egy szinte abbahagyhatatlan tengerikajakos terep.

 

4. nap:

Lopar félsziget. Itt vannak az ország legnagyobb és nevezetes homokos strandjai, ahol ilyenkor már csak a miénk a tér. Megnézünk ezek közül néhányat! Ezután visszaevezünk és Lopar homokos partjainak ölelésében partra szállunk, kisbusszal vissza a szállásra.


A tervezett napi távok 15-25km körül alakulnak, ami időjárástól függően kb 6-7 óra a vízen, pihenőkkel együtt. Ez a megszokott síkvízi viszonyoktól érzésre már némi közepes széltől is egészen eltérhet.

Ha az idei évben egy kicsit kimaradt a kajakozás, javasoljuk először nézz le néhány római edzésre (a képzések között találod), vagy 2-3 rövidebb, egynapos belföldi túránkra.


A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ minden nap szállítást a szigeten a túra helyszínére és vissza (de jöhetsz sajáttal is)

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ sok jó fényképet drive mappába mentve

Étkezést vagy szállást a túradíj nem tartalmaz.

 

TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA: A túra első napja előtti este (04.18)
HOL: Banjol, Rab sziget, Horvátország

A pontos talihelyet, szállást a jelentkezés után küldjük.

TÚRADÍJ: 109,000 Ft

Ezt a túrát március 15-ig, 50%-os előleg fizetésével is lefoglalhatod, ha előre jelzed e-mailben a kérésedet. admin@felfedezok.hu


JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani túráinkra, a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz/a saját profil oldaladról.

Csak klikkelj a MENJÜNK! gombra és már tudsz is rögtön fizetni. Regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választod.

Várunk nagyon!


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk. Igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email:admin@felfedezok.hu


apróbetűs rész:

A programnak minimum 6 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. A tengeri túrák kivételével, túrát kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben, pl. a tengeri túrák esetében, az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a lemondási idő lejárt és a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza. A pontos lemondási feltételeket az ÁSZF tartalmazza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.

MENJÜNK!