2024.05.01-04: Kincsek a küszöbön: Best of Krk, tavaszi tengerikajakos portya

119.000 Ft

MENJÜNK!

Kérlek add meg az e-mail címed, hogy szólhassunk ha lesz üres hely a túrára.

A téli hidegben nehéz beleélni magunkat a mediterrán lazulásba, de érdemes! Ez a trükkje annak, hogy tavasszal csak a miénk legyenek a napos partok, velünk ússzanak a delfinek, és nekünk pompázzanak a tengerparti kisvárosok. A tökéletes tengerikajakos ünnepi hétvége itt áll előtted.
Négy napos, intenzív tavaszünnepre indulunk a közeli Krk szigetre. Nagykanalas kóstolóra megyünk a nyárból, tengeri főpróbára, ahol már minden a helyén van: a nap süt, a tenger kék és illatos, csak mi hiányzunk, és pár csodaszínes tengeri túrakajak. Rejtett öblök, szelíd szarvasok, kis szigetek, kolostorok, kanyonfalak, borkóstoló, sziklasivatag, városmászás, homokos partok, sziklakertek, egésznapos és félnapos túrák: Krk sziget Téged vár! 😉

*Saját Hajó Kedvezmény: Ha saját, keményfalú tengerikajakkal jönnél, válassz egyet a kétféle saját-hajós kedvezmény közül.

20% kedvezmény, ha magad hozod-viszed a hajódat a tengeri túrára

5% kedvezmény, ha mi hozzuk-visszük a hajódat a tengeri túrára

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Krk sziget 

Étkezés:Önellátó

Szállás:Siloban, partközeli panzióban

Kinek ajánljuk:Azokat várjuk erre a túrára, akik nemrég már részt vettek túránkon vagy képzésünkön, és/vagy rendszeresen kajakoznak. Tengeri tapasztalat nem szükséges, majd itt begyűjtöd. A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos, kérjük, hogy jelentkezés előtt vedd ezt figyelembe.

Megvan az az érzés, amikor Horvátország felé egyszer csak megváltozik a levegő illata, súlya?  Amikor átérsz a hegyeken, bekerülsz a tenger vonzásába és már tudod, hogy ez jó lesz…

Négy napon át kajakozunk és felfedezünk: minden nap egy ideális helyen szállunk vízre, széles öblök, meredek partok, szűk szorosok mentén evezve szokjuk és tanuljuk a tengert. Emellett  garantáltan megjáratjuk lábainkat is kedvenc kisvárosaink utcáin. Mert van egy pár.

Ezen a túrán kajakkal jutunk el legtöbb úticélunkhoz, de elidőzünk a kisvárosok lépcsőin és kávézóiban is, megadjuk a tiszteletet az évezredes mediterrán civilizációnak azzal, hogy megállunk, belassulunk, örülünk, hogy ott lehetünk. Aztán bepattanunk a kajakba és átevezünk egy másik városkába vagy csendes öbölbe, ahogy kedvünk tartja. Túratervünket ambíciónk, képességünk, az időjárás és a csapat aktuális hangulata alakítja 🙂


Na és akkor itt is vannak a részletek…

A túra előtti este érkezünk meg Silo tágas öblébe, kedvenc part menti panziónkba

Másnap,  reggeli után frissen a ház előtti homokos strandon beállítjuk a hajókat és a széljárástól fűggően akár északnak is vehetjük utunkat, hogy bejárjuk a csodás tengeröblöket akár egészen Vrbnik városáig. Vrbnikben , ahol felmászunk az óvárosba és picit csatangolunk, meg iszunk egy jó kávét, megkeressük a város legfrissebb burekjét – és beburkoljuk. 🙂

A következő túranapokon a sziget más és más oldalán szállunk majd vízre, hogy erőnkön belül maradva felfedezhetjük a környező szikla- és szigetvilágot, Prvic csodálatos öbleit és kajakkal jussunk el egy kis szigeten fekvő Ferences-rendi kolostorhoz.

Visszatérve Krk nyugati partjára, egy parti teraszon koccintunk a naplementére, és arra, hogy saját erőnkből ilyen messzire jutottunk ma is, majd absztinens túravezetőink biztonságban hazavezetik a trélert a kisbusszal.


A napi úticélokat mindig a csapat képességeihez, erejéhez és az időjáráshoz képest alakítjuk.  


Szállás: modern, frissen épült, part menti apartman szállás, 2 ágyas szobákkal, teljesesen felszerelt konyhával.  A szállás ára közös, 4-6 fős  apartmanban EUR 25 per fő körül, külön szállodai szoba a szomszédban EUR 50/fő kétégyas szobában, vagy bőséges félpanzióval kb. EUR 60/fő. Boltok, éttermek séta-távolságban.

Gyerekek: erre a túrára 14 év feletti, jó kondiban lévő gyerekeket tudunk csak vinni, akik párosban evezhetnek kajakozni tudó szülővel. Az Explorers Római edzésein tökéletesen fel tudsz készülni erre a túrára.


A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, telekocsi megszervezését, szükség szerint

+ korszerű, kényelmes biztonsági mellényeket

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető folyamatos jelenlétét, segítségét

+ sok jó fényképet google drive mappába mentve

Az útiköltséget, az étkezést és a szállást a túradíj nem tartalmazza.

 

TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA:  A túra első napja előtti este 18:00-tól
HOL: Riviera Étterem és Panzió

Silo, KRK

TÚRADÍJ: felnőtt 119,000 Ft

Ezt a túrát március 15-ig, 50%-os előleg fizetésével is lefoglalhatod, ha előre jelzed e-mailben a kérésedet. admin@felfedezok.hu


Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani. Vannak ötleteink!


JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, kattints a Menjünk! gombra. Túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz/a saját profil oldaladról.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel.


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon 9-15h között, vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választod.

Várunk nagyon!


apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. A tengeri túrák kivételével, túrát kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben, pl. a tengeri túrák esetében, az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a lemondási idő lejárt és a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza. A részletes lemondási feltételeket az ÁSZF tartalmazza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.


Copyright: Explorers Felfedezők Kft tulajdona. A túraleírás és a fényképek az EXPLORERS szellemi terméke. Sok munkánk van benne. Ha meglátjuk, hogy kereskedelmi céllal részben vagy egészben máshol is megjelenik, azonnal és minden esetben jogi lépéseket teszünk, mert ilyesmi eléggé zavarja az igazságérzetünket. Szóval légy szíves ne tedd. Köszönjük.

MENJÜNK!