2024.05.04-05: Maly Dunaj, kajakra! Hétvégi kajaktúra a kanyargós Kis-Dunán (Szlovákia)

57.000 Ft

MENJÜNK!

Kérlek add meg az e-mail címed, hogy szólhassunk ha lesz üres hely a túrára.

Két nap a csendesben, egy kedves, girbe-gurba víziparadicsomban, folyómenti nádasok és csiripelős csend.

A Kis-Duna egy kellemesen tempós folyócska, a Mosoni Duna szlovákiai kistestvére. Aki ismeri és szereti a Zátonyi Dunát, ezt a szlovákiában kígyózó kedves, madárfüttyel bélelt kisfolyót is szeretni fogja.

A Kis-Dunát kevesen evezik, így minden esélyünk megvan alaposan elmerülni egy csendes, barátságos, “kirándulós” folyó és bájos falvainak szépségében. Ide indulunk tavasszal, most még egy hangulatos panziós szállással megtámogatva. Ide hívunk egy kajakos felfedezésre, és egy (-két) szlovák sörre 😉 

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Kis Duna - Jóka

Étkezés:Ister Panzió vendéglője, Jókán kisbolt

Szállás:Jóka, Ister Panzió

Kinek ajánljuk:Aki már kajakozott vagy kenuzott legalább egynapos túrán valamelyik hazai síkvizen, és egy új, ismeretlen terepre vágyik!

Péntek este találkozunk Jóka/Jelka falujában az Ister Panzió vendéglőjében egy isteni szlovák sörre és vacsorára.  Megbeszéljük a túra útvonalát, és mindent, amit ilyenkor lehet 🙂 Másnap reggel innen indulunk útnak északra Tomasov vízparti táborhelyére.


Szombaton a szálláson reggelizünk. Jókán, a kisboltban akár aznap reggel is beszerezheted a napi elemózsiát.

 

10.00-kor Fél/Tomasov vízparti táborhelyén szállunk vízre, ahonnan kanyargós, változatos viziúton, dzsungelszerű természeti környezetben haladunk célunk felé.

 

Helyenként táborhelyek szegélyezik utunkat.  Nyárközepi túránkon majd ezekben sátrazunk, tábortüzezünk. A vízállástól függően egészen változó sebessége van itt a víznek, az egészen nyugodtól az egészen fürge, gyorsig 🙂 Ma egészen Jókáig evezünkJókán, kiszállás után megcsodálhatjuk a több, mint százéves, működő vízimalmot.

 

Az első nap kb 20 km-t teszünk meg, több pihenővel és a panzióban egy isteni szlovák-magyar vacsora vár minket.


Vasárnap korán összepakolunk, és az autókat gyorsan elvisszük a túra kiszállópontjára, majd vízre is szállunk itt, Jókán. Ma is rengeteg kaland vár ránk!

 

Ma Patonyrétig kanyargunk (ha nagyon frissek vagyunk, reggel dönthetünk úgy, hogy tovább, a szinte kimondhatatlan nevű Diósförgepatonyig/Orechova Potonig). Végig csodálatos természeti környezetben kajakozunk, néha kisebb falvak mentén. Így eldönthetjük, hogy vendéglőben, vagy a természetben tartjuk a mai, késői ebédet.

 

Innen kb. du. ötkor kellemesen fáradtan, egy új terepet megismerve, pár sztrapacskával egy tartalmas és biztonságos vizitúrával gazdagabban indulunk haza.

 

Kalandra fel! Gyertek velünk néhány jó sörre, kofolára, felfedezésre!


Szállás:

Egy családi panzióban szállunk meg. A hely kedves, jó a konyha, a kétágyas szobák teljesen rendben vannak. A szálláson étterem működik. A szállás ára 20-25 EUR/éj/fő + adó. Büféreggeli 10 EUR.

 

Étkezés:

Van pár nagyszerű és egyszerű vendéglő errefelé. Kiscsoportos túra lévén nem lesz nehéz az egyeztetés. A túra önellátó. Minden nap egész nap túrázunk majd, ételt csomagolni a túra időtartamára szükséges. De ezt elég reggel a kisboltban elintézni.


A túradíj tartalmazza:

+ A túraszervezést, túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ útvonalak előzetes megtisztítását, előkészítését, járhatóvá tételét

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a túrázók és a kajakok szállítását, helyben szükség szerint

+ két képzett túravezető segítségét mindenben 

+ sok-sok szép., vízhatlan fotót (de csak ha kéred)

 

Az étkezést és a szállást a túradíj nem tartalmazza.

 

TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA: A túra előtti este (péntek) 18:00-tól
HOL: Jókán, a szálláson

E-mailben küldjük a részleteket.

TÚRADÍJ: felnőtt 57,000 Ft
gyermek -12% a 12. szülinapodig

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani. Vannak ötleteink!


JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz/a saját profil oldaladról. A regisztrációt és fizetést követően e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel.


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon 9-15h között, vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy az Explorers-t választod.

Várunk nagyon!


apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. A tengeri túrák kivételével, túrát kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben, pl. a tengeri túrák esetében, az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a lemondási idő lejárt és a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza. A részletes lemondási feltételeket az ÁSZF tartalmazza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 


Copyright: Explorers Felfedezők Kft tulajdona. A túraleírás és a fényképek az EXPLORERS szellemi terméke. Sok munkánk van benne. Ha meglátjuk, hogy kereskedelmi céllal részben vagy egészben máshol is megjelenik, azonnal és minden esetben jogi lépéseket teszünk, mert ilyesmi eléggé zavarja az igazságérzetünket. Szóval légy szíves ne tedd. Köszönjük.

MENJÜNK!