2024.03.23-24: A RÁBA, KAJAKRA! HÉTVÉGI KALAND ÉS KÉPZÉS

59.000 Ft

MENJÜNK!

Kérlek add meg az e-mail címed, hogy szólhassunk ha lesz üres hely a túrára.

Egy vakációval felérő kikapcsolódás? Aha! Evezéstechnikai továbbképzés? Jeeee! Kalandos túra egy izgalmas folyón? Igen!!! Ha már eleget eveztél síkvízen, gyakoroltál medencében  és vinnél egy kis pezsgést a kajakozásodba, ez Neked készült! 

Kajakos tekergésre hívunk egy vérpezsdítő dzsungel-folyón, az Alpokaljáról vizet szállító Rábán egy intenzív kajakos hétvégén. Minden, amire egy kalandvágyó tengerikajakos vágyhat.

Péntek esti találkozóval, kékfrankos-kóstolóval. Két teljes nap túra, tapasztaltabb kajakosoknak. Aki itt helytáll, máshol már megértő mosollyal evez 🙂 Max. 9  fős kis csoport, minimum 2 túravezetővel.


*saját hajó kedvezmény: Ha inkább a saját hajódban eveznél és a kedvezményt igénybe veszed, ezzel vállalod, hogy saját magad szállítod a hajódat a túra indulópontjára és vissza.

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Körmend, Rába

Étkezés:A túrán azt esszük, amit magunkkal viszünk. Túra után sokféle vásárlási és étkezési lehetőség van a környéken, lásd pl. a szállásunkat, de megbeszéljük :)

Szállás:Kati Motel családi panzió Csákánydoroszlón

Kinek ajánljuk:Akik már többször kajakoztak velünk túrákon, Római vagy Medencés Edzéseken, és akik szívesen tekeregnek egy valamivel gyorsabb, kanyargós folyón, ahol figyelni és folyamatosan kormányozni nem csak ajánlott, de szükséges :)

Ez egy túrába csomagolt képzés. Ha jártál Római Edzésekre, Medencés Képzésre vagy amúgy szívesen kipróbálnád magad egy technikásabb terepen, eljött az idő! Egész nap keressük a lehetőségeket, hogy limányból sodrásba és fordítva, vagy a sodrásos kanyarokat hatékonyan vegyük be. Élezünk, rendőrkanyarodunk, támasztunk, kajakozunk két tartalmas napon át egy isteni csapatban, két túravezető támogatásával!


Ezen a kiscsoportos túrán könnyű lesz belefeledkezni a kajakozásba! Nem is tehetsz mást, ha végig akarod evezni ezt a 2×1 napos élménytúrát. A Rába hazánk talán legizgalmasabb folyója: az Alpesekből zubog el az Őrségig, marad fürge és kanyargós – szóval minden magára valamit adó kajakosnak (és kenusnak) nemes kihívás és isteni ajándék. 


A Folyó szépségeinek bemutatására három folyószakaszt választottunk, ezek közül választunk majd egyet minden napra. A túra napján Alsószölnökről, Csörötnekről vagy Körmendről indulunk el, és reggel kb. 10-től kb. du. négyig-ötig a vízen leszünk. Mottónk: Ne könyörögj! Kanyarogj!!! 


A Rába egy saját világ. Amikor máshol alig van víz, itt lehet áradás vagy fordítva. Ezért a túrát a végtelen rugalmasság jegyében alkottuk meg Nektek: a napi túrák induló pontját a vízállástól, időjárástól, a csapat evezős-tudásától függően választjuk meg. A Folyót sok éve ismerő túravezetőink érkezés napján, péntek este találkoznak Veletek és megbeszéljük a másnapi tervet. A jelenlegi tervek a fokozatosság jegyében: az első nap egy hosszabb, de könnyebb, másnap egy rövidebb, de technikásabb szakasz vár minket. Ez lehet a Körmend-Rábahídvég szakasz, ami kb. 27 km, vagy a lenti szakaszok egyike. 


Ha Körmendről indulunk, innen lágyabb, méyebb a folyó, nyugodtabb a víz, a kanyarok is jobban beláthatók, kevesebb meglepetéssel. Lehet, hogy az első nap innen lesz érdemes kezdenünk, ezt péntek este a túravezetővel közösen eldöntjük. Molnaszecsődig ez 13 km, ahol egy késői ebédre kiszállunk pihenni a legendás Árvíz presszónál. Innen Rábahídvégig még lesz még pár gyönyörű óránk a Folyón a kora délutáni érkezésig, ahol a kikötőnél büfé, nem messze vendéglő is vár. 


Ha másnapi túránk Csörötnekről kezdődik, garantáltan gyorsan felébredsz. Ez egy kanyargós, változatos szakasz, ezért teljes jelenlétet igényel. Mivel sok a kanyar, a kormányos keményen dolgozik (és tanul), a csapat pedig próbára teheti erejét és figyelmét. Utunkat esetleg vaddisznók, vízimadarak keresztezik. A terep egy kanyargós dzsungelfolyóhoz hasonló. Ez a szakasz kb. 26 km, és terveink szerint vasárnap 15h-kor szállunk ki.  


Egyéb útvonal lehetőségek:

Alsószölnökről Szentgotthárdig keskenyebb a folyó, ezáltal gyorsabb, kanyargósabb. A Rába valamit jól csinál, mert Szentgotthárd után is vidáman megtartja  nevét és fényes karriert fut be, miután Szentgotthárdnál a nála jóval szélesebb Lapincs folyóval egyesül. Innen már lazább lesz a menet, egészen Csörötnekig hajózhatunk ezen az izgalmas folyón, szükség szerinti pihenőkkel.

Indulhatunk Csörötnektől, de Rábagyarmatról is. A csörötneki rajt kb 1,5-2 óra pluszt jelent, így aznap 20 km-t megyünk, de hát nem véletlen jöttünk ide és nem a Vársoligetbe, nemigaz? Innen Rábagyarmatig, majd Csákánydoroszlóig kanyargunk le estig, és vár a megérdemelt pihenés! Szokatlan élmény lehet majd, amikor rájössz, hogy egész nap nem volt időd munkára vagy a lakásfelújításra gondolni. 


A túra pontos útvonalát tapasztalt, a Rábát minden időszakban és időjárásban jól ismerő túravezetőink választják ki a csoport képességének és a vízállásnak, időjárásnak megfelelően. 


Biztonság. Külön fejezet és fontos. Vízre szállás előtt (és közben is) tartalmas evezéstechnikai és biztonsági oktatást tartunk, felkészülünk a kanyargásra. A Rábán kis csoportban, max. 9 túrázóval és minimum 2 túravezetővel túrázunk. A túrán csak 16. évüket betöltött, rendszeresen kajakozó, biztos úszástudással rendelkező kajakosok vehetnek részt.


A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést

+ az előzetes foglalásokat, a helyi szállítás megszervezését

+ jól karbantartott tengerikajakok, korszerű mellények, könnyű kajaklapátok használatát

+ tiszta, szép korszerű vadvízi túramellények

+ vízhatlan zsákok 

+ a kajakok szállítását

+ a helyi transzfereket 

+ két vagy három képzett túravezető segítségét

  

TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA: Túra előtti (péntek) este 19:00
HOL:  Kati Motel, Csákánydoroszló

https://goo.gl/maps/NCnXkqAL6mYTNBsR7

TÚRADÍJ: felnőtt 59,000 Ft
gyermek

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!


JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz/a saját profil oldaladról. A regisztrációt és fizetést követően e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel.


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon 9-15h között, vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy az Explorers-t választod.

Várunk nagyon!


apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. A tengeri túrák kivételével, túrát kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben, pl. a tengeri túrák esetében, az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a lemondási idő lejárt és a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza. A részletes lemondási feltételeket az ÁSZF tartalmazza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!