2024.05.12: Best of Dunakanyar: Kajaktúra Esztergomtól Pilismarótig

16.900 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

Nyílt vizeken, Esztergom város északi részéről, a teljes panorámával indulunk. Ha már megismerted a kajakozás varázsát, voltál már rövidebb túráinkon, és mennél tovább, új utakra, akkor ez a Neked való túra!

Egy jó félnapi járóvízre Esztergomtól, a végén egy homokos strand, amire kifut a hajód és vár egy csendesebb “Római part”, a pilismaróti strand a foodtruck-okkal, kávézókkal, palacsintázóval. Erre hívunk.

 

A túrát középhaladó és haladó-szintű kajakozóknak, ezen belül felnőtt túrázóinknak ajánljuk.  Párosban 12 éves kor fölötti, jó kondiban lévő gyerekek is jöhetnek!

Tervezett táv: kb. 22 km, kb. 4-4.5 óra összesen, pihenőkkel.

Biztonságod érdekében és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak. Maximum 12 fős túrákat szervezünk, ahol a túravezető-vendég arány maximum 1:6.

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:A Dunakanyar Esztergomtól Pilismarótig tartó kanyarulata, Garam és Ipoly torkolatok.

Étkezés:Amit magaddal hozol ;) Pilismaróton klassz street food büfék várnak.

Szállás:-

Kinek ajánljuk:Azokat várjuk, akik már kipróbálták a kajakozást és most mennének valami hosszabbat, izgalmasat, portyázósat, nagydunásat, fel a Garamon, körbenézni az Ipolyon, homokos partokon pihenni meg. 

Három folyón túrázunk, sok-sok szigetet érintve. Egy döbbenetesen változatos túra, tényleg a Dunakanyar legszebb részeivel, ami egy napba belefÉr! Délebbre azért hagyunk még párat a következő túrádra is! A maga huszonkét kilométerével ez egy kellemesen teljesíthető táv, amire büszke lehetsz.

 

Fürge tengeri kajakunkkal előbb a Mária Valéria-hidat, majd a Bazilika ormait  hagyjuk magunk mögött. Fizetünk egy sört/bambit annak, aki elsőként fedezi fel  a Garam torkolatát. Ide benézünk! Izgalmas szigetkéken át evezünk vissza a Dunára. Ezután a széles folyón Halemba-sziget partjai mentén elérkezünk a zegzugos Ipoly folyó dunai torkolatához. Az Ipolyon fellopakodunk kicsit, majd  visszahajózva a torkolathoz átkelünk a Dunán a pilismaróti partok felé.  

 

Ott vagyunk végig melletted, egy a csapat vagyunk, de bármikor odébb evezhetsz, mással evezhetsz, magadban evezhetsz vagy akár párosban. 

 

Isteni társaság, ahol történetek, emberek találkoznak, ahol próbára teheted magad, ahol pihenhetsz egy nagyot – és mire kiszállsz, garantáltan jobb lesz a világ.


A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ sok jó fényképet google drive mappába mentve

+ ha az indulási ponton hagytad az autódat, segítünk visszajutni oda. Ezt a jelentkezés alkalmával a túrázói adataid megadásánál mindenképp jelezd nekünk (akár megjegyzésként), ha szeretnéd igénybe venni!

 

TALÁLKOZÁS IDŐPONTJA: A túra napján 10:00-kor
HOL: Táti sóderos

https://goo.gl/maps/DSz62xccFX1kvq2D8

TÚRADÍJ: felnőtt 16,900 Ft
gyermek -12% a 12. szülinapodig

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani. Vannak ötleteink!


JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz. A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon 9-15h között vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választod.

Várunk nagyon!


apróbetűs rész:

A programnak minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. A tengeri túrák kivételével, túrát kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben, pl. a tengeri túrák esetében, az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a lemondási idő lejárt és a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza. A részletes lemondási feltételeket a honlapon található ÁSZF tartalmazza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.

MENJÜNK!