2024.05.25.-26: GARAM KALAND – Két Napos Tengerikajakos Túra

43.900 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

Istenien változatos terep, kanyargós, zúgók, egy éjszaka a csillagok alatt. Kaland ez a hétvége, nem akármilyen kajaktúra!

Kis csoport, nagy figyelem, isteni terepen, két tapasztalt kajakos túravezetővel. Álmodni sem tudunk jobbat!

 

Zselíz alatt szállunk vízre, előtte egy alapos bemelegítés és gyors technikai ismétlés, aztán elindulunk lefelé a folyón.

Első nagyobb kereszt-gát előtt bevárjuk egymást és sorban leereszkedünk az izgalmas vízicsúszdán. Egy arra alkalmas kavics zátonyon megállunk elfogyasztani kései ebédünket (amit magunkkal hozunk). Oroszka alatt, Kéméndnél kötünk ki, kb. 25 km megtétele és számtalan élményt követően késő délután.


Másnap ott folytatjuk ahol abbahagytuk:

A kéméndi híd közelében rögtön tapasztalhatjuk, hogy a folyó itt már nyugodtabb, tengeri hajókkal is könnyen járható, de a táj még őrzi a természetes vadságát – sok kanyar, kisebb, nagyobb megfolyások, sőt egy zúgócska is izgalmassá teszi a nap kezdetét!


Biztonságod érdekében, és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak.

Maximum 10-12 fős csoport, ahol az oktató-kajakos vendégek aránya 1:6.


*Saját Hajó Kedvezmény:

Ha inkább a saját hajódban eveznél és a kedvezményt igénybe veszed, ezzel vállalod, hogy saját magad szállítod a hajódat a túra indulópontjára és vissza.

12 készleten

Még eddig lehet jelentkezni:

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:A Garam folyó Zselíztől

Étkezés:Az a tuti ami biztos, avagy amit magaddal hozol :)

Szállás:K2 kemping, Kéménd

Kinek ajánljuk:Ha már többször kajakoztál velünk vagy máshol, esetleg rendszeres látogatója vagy a medencés- vagy római edzéseinknek, jól fogod magad érezni ezen a túrán. Lelkes újrakezdőknek, akik fel akarnak készülni hosszabb utakra, egy helyenként technikás folyón.

2. nap

A kéméndi indulás után kanyargunk lefelé a folyón, miközben itt-ott megállunk pihenni, falatozni egy-egy sóderes partszakaszon, vagy akár egy lakatlan szigeten.

A Garam torkolatánál – a vízállás függvényében – beevezünk egy ”romantikusan” kacskaringós kis mellék-ágba, ezután a Nagy Duna széles panorámája tárul elénk, ami újabb izgalmakat jelent.

Ezen az Esztergom-Pilismarót közti szakaszon a sodrás segít bennünket. A hajózó út itt beszűkül, oda kell figyelni az itt közlekedő hajókra, a hajók által keltett hullámokra, sokszor a szelet is bevonjuk a játékba.

A Garam után a szlovák part mentén haladunk a Helemba szigetig. Itt átkelünk a sziget szlovák oldali partjához, elhagyva a Helembát egy rövid szakaszon a Duna közepén csorgunk tovább –elkerülve a hajózó utat!- a lakatlan Helemba zátonyig: itt, a Duna közepén fogyasztjuk el ebédünket 🙂

A pihenő után elhaladunk az Ipoly-torkolat, majd Szob mellett (ügyelve arra, hogy ne zavarjuk a Szobi Rév közlekedését). A túránkat nagyjából 20 km megtétele után nem messze a Pilismarót-Szob révtől fejezzük be, itt szállunk partra.


 

A túradíj tartalmazza:

  • túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését
  • felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát
  • vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot
  • a kajakok szállítását
  • két képzett túravezető segítségét
  • sátoros kemping helyet https://k2camp.sk/k2-tabor-kamenin/
    <5m2 3,00€/nap
    >5m2 5,00€/nap

Ha az indulási ponton hagytad az autódat, segítünk visszajutni oda. Mivel most is egészséged a legfontosabb nekünk, max. 2 fő utazhat egy autóban. Ezért a normál működéshez képest sokkal több gépjárművet kell mozgósítanunk, és ennek sajnos extra díja van: 1000 Ft/fő. Ez egy kedvezményes összeg, és azt jelenti, hogy a szállítás díjának egy részét Te, a másik részét mi fedezzük.

Az étkezést a túradíj nem tartalmazza.

 

TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA: A túra napján reggel 9:00
HOL: Zselíz, a folyó híd alatti részének jobb partja

https://maps.app.goo.gl/u54zTMSVFjfh9pmu8 

TÚRADÍJ: felnőtt 43,900 Ft
gyermek -12% kedvezmény, a 12. szülinapodig

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani. Vannak ötleteink!


JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz/a saját profil oldaladról.

A regisztrációt és fizetést követően, a túra előtt e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel.


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon 9-15 h között, vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választod.

Várunk nagyon!


apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. A tengeri túrák kivételével, túrát kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben, pl. a tengeri túrák esetében, az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a lemondási idő lejárt és a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza. A részletes lemondási feltételeket az ÁSZF tartalmazza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.


Copyright: Explorers Felfedezők Kft tulajdona. A túraleírás és a fényképek az EXPLORERS szellemi terméke. Sok munkánk van benne. Ha meglátjuk, hogy kereskedelmi céllal részben vagy egészben máshol is megjelenik, azonnal és minden esetben jogi lépéseket teszünk, mert ilyesmi eléggé zavarja az igazságérzetünket. Szóval légy szíves ne tedd. Köszönjük.

MENJÜNK!