2024.06.01-04: Tengerikajakos Képzés: Baska, Krk sziget

119.000 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

Négynapos tengerikajakos tábor Horvátországban!

Ha már stabilan evezel sík vízen, netán túrázol is gyakran, akár tengeren, de szeretnél otthonosabban, profin és hatékonyan evezni akár szeles, hullámos időben is, kajaklapáttal hatékonyan kormányozni, könnyedén és biztonsággal menteni (kajakos társaidat, magadat) eljött a Te időd!  Evezéstechnikai képzés, túrázás és intenzív belemerítkezés a jóba. Burek és izomláz garantált!  

Tengerikajakos technikai, erőnléti és biztonsági elemek, vontatás, evezés- és kormányzástechnika, és az ebből következő sok fürdés a kristálytiszta tengerben, délutáni szieszta, esti túra, városon átevezés, átkelések szigetekre, hatalmas parti pihenésekkel, türkiz tengerrel, reggeli jógával, nyújtással, közös főzéssel vagy svédasztalos grillvacsival. A képzést a fokozatosság és a személyre szabott fejlesztés jellemzi. Változatos programok, teljes belemerítkezés a tengeri kajakozásba.


Biztonságod érdekében, és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, képzéseink, túráink mindig kiscsoportosak.

Ezen a kiscsoportos képzésen a túravezető-vendég arány 1:5.


Ez a képzés felnőtt vendégeinknek szól! Kezdésnek is!

Ha még soha nem kajakoztál, akkor előtte gyere el 2-3 Római edzésre vagy 1-2 Kajaksulira, ahonnan továbbléphetsz egy ilyen tengeri képzésre.


*Saját Hajó Kedvezmény: Ha saját, keményfalú tengerikajakkal jönnél, válassz egyet a kétféle saját-hajós kedvezmény közül.

20% kedvezmény, ha magad hozod-viszed a hajódat a tengeri túrára

5% kedvezmény, ha mi hozzuk-visszük a hajódat a tengeri túrára

6 készleten

Még eddig lehet jelentkezni:

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Horvátország, Baska

Étkezés:Önellátó

Szállás:Partközeli panzióban, vagy apartmanban Baska városában, vagy egy kempingben Velünk.

Kinek ajánljuk:FONTOS INFO: Azokat várjuk erre a túrára, akik már túráztak velünk a 2023-as vagy 2024-es szezonban, és/vagy rendszeres tengerikajakos túrázók. A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos infó, kérem jelentkezés előtt vedd figyelembe.

Ez egy classic tengerikajakos tábor egy döbbenetesen változatos terepen, napi technikai gyakorlással, túrákkal, az elkerülhetetlenül kedves és nyitott társasággal és igen, tengerparti pihenéssel. Négy napos intenzív programunkat a fokozatosságra és egyénre szabott kihívásokra építettük fel. Lesz benne kajakos elmélet, sok tapasztalat megosztás, mégtöbb technikai gyakorlás és túrázás is. Fél- és egynapos képzési időszakok váltakoznak, lakatlan szigetek közötti kacskaringózással, sok fürdéssel és tengerparti kisvárosok bejárásával. Tanulunk, tapasztalunk és fürdünk a mediterrán hangulatban. Ide hívunk!


Gyakorlás, technika, erőnlét

A tábor lényege a felkészülés változatos tengeri terepekre, túrákra. Ki- és beszállás különböző féle partokon, vízről beszállás, mentés és önmentés, trükkök és tippek a vadvizet és tengereket sokszor megjárt tapasztalt, nemzetközi és hazai képesítéssel rendelkező profi túravezetőktől.


A képzésen többek között ezeket tanulhatod meg:

 • Alapok, kajakok, lapátok, öltözet különböző évszakokban, éghajlatokban 
 • Lapáthasználat: meghajtás, stabilitás, sokféle kanyarodás
 • Támaszok, stabilitás, önbizalom: hogyan maradj a hajóban, ameddig csak akarsz, és hogyan kerülj vissza a hajóba, ha szükséges
 • A hatékony evezés, energiamenedzsment
 • Hatékony ki- és beszállás akár nehéz terepen is
 • Élezés, és kanyarodási technikák a kormány használata nélkül
 • Mentés és önmentés: semmi pánik, legyen ez egy rutin 🙂 
 • Expedíciók: mit hozz magaddal a zsákodban? Hogyan csomagolj?
 • Túlélő-tippek, táborozási tanácsok
 • A partmenti navigáció alapjai, térképhasználat

 Jelentkezési feltételek:

Jelentkezz nyugodtan most, de majd ezekkel az alapokkal gyere:

 • Stabilan evezős kajakos- vagy kenus tudás, túrázási tapasztalat, akár tengeren is. Ha teljesen kezdő vagy, a Tábor előtt  mindenképpen gyere el velünk egy Medencés képzésre, 2-3 Római edzésre vagy 1-2 Kajaksulira.
 • Nem feltétlen olimpiai, de egy átlagos, jó kondi kell, hiszen a vízen leszünk reggel 10-17h között, pihenőkkel, ebédszünettel.
 • Biztos úszni tudás
 • Ez nem egy edzőtábor, és nyilván bármikor vissza evezhetsz pihenni vagy kihagyhatsz egy-egy alkalmat, ha akarsz.
 • Jelentkezésed után küldünk még részleteket. (Addig is keress nyugodtan, ha kérdésed van.)

Szállás:

Az Explorers Csapat szállása egy csodaszép, parti kempingben lesz, ahonnan egyből háromféle tengerre is mehetünk kajakozni. Időjárástól, a napi tervektől és kedvünktőf függően választhatunk, hol evezzünk aznap. A patyolattiszta kempingben és környékén bolt, vendéglő, isteni partok, szigetek vannak. Ennek ára kb. max. 20 EUR/éjszaka egy sátorral és adóval együtt. Jelentkezéskor szólj, ha a kempingben szállnál meg, és transzfer igényedet is ekkor jelezheted.

Vagy további szállás lehetőségek vannak a partközelben, illetve Baska városában apartmanokban.


A túradíj tartalmazza:

+ tengerikajakos oktatást és coacholást, túravezetést 2 British Canoeing által képzett és vizsgázott tengarikajakos túravezető segítségével

+ napi túra és képzési terveket

+ előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését

+ korszerű, kényelmes biztonsági mellényeket

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok, és könnyű PE vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat

+ a kajakok szállítását

+ kajakos – oktató arány 5:1

A túradíj a szállást, étkezés és az utazást nem tartalmazza.


TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA: A túra első napja előtti délután 17:00-tól
HOL:

Baska, Krk sziget, Horvátország

TÚRADÍJ: felnőtt 119,000 Ft

 

Ezt a túrát március 15-ig, 50%-os előleg fizetésével is lefoglalhatod, ha előre jelzed e-mailben a kérésedet. admin@felfedezok.hu


Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani. Vannak ötleteink!


JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz/ a saját profil oldaladról.

Ha beteszed a túrát a kosaradba, bankkártyával megvásárolhatod. A regisztrációt és fizetést követően e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel.


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon 9-15h között, vagy e-mailben is felteheted nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választod.

Várunk nagyon!


apróbetűs rész:

A képzést minimum 7 fő jelentkezése esetén indítjuk el. A kajaktúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre. A részletes lemondási feltételeket az ÁSZF tartalmazza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.

MENJÜNK!