2024.06.07-11: Mediterrán belassulás: Vis sziget, kajak, nyugalom, Adria

139.000 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

Ez a túra más: a partoktól messzebb, mélyen az Adria türkiz bársonyán fekszik ez az ékszer, Vis sziget. Ez a “máshol lenni” érzése, a teljes leválás a zajos világról. Vis a figyelmes türelem, a hallható lélegzet és a kristálytiszta természet birodalma. Nincsenek felfújt unikornist napszemüveggel áruló szuvenírboltok, vagy  az éppen ideeső strandolóktól lüktető beach-ek. Szeretjük az ilyen helyeket: csak az van itt, aki ide akar jönni.

Vis partjai, és a szomszédos szigetek, az Adria legkedvesebb kisvárosait és bámulatos kajakos terepeket rejtenek. Ideális tavaszi és őszi menedék. Ide szökünk el most öt napra és öt éjszakára. Kicsit máshova 😉

Bejáró túra, egyelőre csak azoknak, akik már eveztek velünk tengeren. Olyan sok jót hallottunk és olvastunk erről a helyről, itt az idő, hogy feldezzük!


KIS CSOPORT, NAGY FIGYELEM. A túra maximum létszáma 10 fő, 2 tapasztalt, British Canoeing SKL vizsgázott, tengeri kajaktúra vezetővel.


*Saját Hajó Kedvezmény: Ha saját, keményfalú tengerikajakkal jönnél, válassz egyet a kétféle saját-hajós kedvezmény közül.

20% kedvezmény, ha magad hozod-viszed a hajódat a tengeri túrára

5% kedvezmény, ha mi hozzuk-visszük a hajódat a tengeri túrára

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Vis szigete

Étkezés:Önellátó túra, helyben boltok, éttermek

Szállás:Családi panzióban

Kinek ajánljuk:FONTOS: Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik stabilan és rendszeresen kajakoznak! Azoknak, akik a túra megkezdéséig legalább egyszer kajakoztak már velünk, kajakoztak már tengeri körülmények között, és jó fizikai állapotban vannak, vagy lesznek a túra megkezdéséig. A túra előtt személyes beszélgetésen is meggyőződünk arról, hogy a csoport minden tagja rendelkezik a sikeres részvételhez szükséges alapokkal.

Éjszakai utazás után, a reggeli komppal érkezünk meg Split városából, és vesszük birtokba kispanziós szállásunkat a sziget déli felén. Innen indulunk felfedezni a sziget és a környező szigetvilág mesés terepeit. Itt forgatták a híres Mamma Mia film egyik kulcsdalát, itt fekszik egy sziklába rejtett öböl, csendes kisvárosok és a szomszédos szigeteken rejtőző Kék Barlang. Ilyenkor kevés a látogató, ilyenkor miénk a terep. A játék neve: belassulás. Itt nyugi van. Felfedezünk. Figyelünk a fülünkkel, hallgatunk a szívünkkel. Megérkezünk egy távoli helyre, ami lehet, hogy közelebbnek tűnik, mint a szomszédos utca.

Változatos, szigetkerülős kaland, csillagtúra. A szállás a sziget északi részén egy kis panzióban lesz. Minden nap az időjárásnak megfelelően tudjuk szabályozni a túrák hosszát, kezdési és kiszállási pontjait. 

Minden napra más-más útvonalat terveztünk, amit a társaság kedve, ereje és az időjárás alapján, rugalmasan változtatunk. Naponta 9-18h között leszünk vizen, napi kb. 20-25km között  evezünk, a kellő mennyiségű (sok 🙂 pihenővel.


Szállásunk egy kedves kis családi panzióban lesz a sziget déli részén. A szállás díja fejenként kb. 30 EUR-éj.


A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok behajózását, szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ egy mappára való fotó Rólad és a túrádról, de csak ha kéred

A túradíj az étkezést és a szállást nem tartalmazza.

 

TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA:  Utazástól, komp menetrendtől függ, jelentkezés után pontosítjuk
HOL: Split, kompkikötő
TÚRADÍJ: felnőtt 139,000 Ft

 

Ezt a túrát március 15-ig 50%-os előleg fizetésével is lefoglalhatod, ha előre jelzed e-mailben a kérésedet. admin@felfedezok.hu


Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani. Vannak ötleteink!


JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz/ a saját profil oldaladról.

Ha beteszed a túrát a kosaradba, bankkártyával megvásárolhatod. A regisztrációt és fizetést követően e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel.


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon 9-15h között, vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy az Explorers-t választod.

Várunk nagyon!


apróbetűs rész:

A programnak minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. A tengeri túrák kivételével, túrát kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben, pl. a tengeri túrák esetében, az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a lemondási idő lejárt és a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza.  A részletes lemondási feltételeket az ÁSZF tartalmazza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint

MENJÜNK!