2024.06.22-29: Pembrokeshire, Wales Tengerikajakos Túra & Képzés

290.000 Ft

MENJÜNK!

Kérlek add meg az e-mail címed, hogy szólhassunk ha lesz üres hely a túrára.

Júniusban Wales déli részére, a tengerikajakos Mekkába megyünk egy hét képzéssel vegyes túrázásra. Ezen a helyi partnerrel közösen szervezett túrán fókák és lundák kísérik majd utunkat, és megannyi tengeri madár, akiknek a nevét még angolul sem lehet megjegyezni. Az velsziek, skótok és part menti angolok olyanok a modern tengeri kajakozásban, mint a jamaikaiak a reggae-ben: élik, és időjárástól szinte függetlenül művelik a tengeri kajakozás művészetét. Három, magasan kvalifikált helyi edző/túravezető támogatásával túrázunk, és gyakorlunk ezen a mesés terepen.

Ez a képzés/túra hasonló a tavalyi Anglesey, North Wales túránkhoz. A hatnapos képzésen/túrán lehetőségünk lesz felkészülni, vizsgázni és oklevelet szerezni a British Canoeing Coastal és Advanced Sea Kayak Award szintjein. A részvétel meghívásos, haladó tengeri kajakosoknak.


A Pembrokeshire az erős ár-apály áramlatok és sziklás csodaterep miatt az egyik legszebb és legizgalmasabb haladó tengerikajakos terep, ahova a finnek, svédek, norvégok és amerikai kajakosok zarándokolnak el fejlődni és töltődni. Olyasmi, mint a tengerikajakosok bolygója, itt mindenki elvarázsolt és pontosan tudja, mit jelent egy DWR, és hogyan használj egy short tow-t. Itt napközben minden, tényleg minden a kajakozásról szól. Este meg folytatjuk a village pubban.

Kis csoport, nagy túra. Személyes figyelem, max. 10 fős kis csoport, hogy megkapd a Neked járó figyelmet és biztonságot.

Túravezető – túrázó arány 1:5. A túrát két  tapasztalt, hazai és nemzetközi minősítéssel rendelkező túravezető kíséri.

Ha szívesen jönnél erre a túrára, csak klikkelj a HÍVJATOK MEG! gombra és Zoli keresni fog téged a megadot email címen és telefonszámon, hogy megbeszéljük, Neked való-e ez a túra. Ez egy meghívásos túra, csak tengeren vagy vadvizen már valamennyi tapasztalattal rendelkező, a szezonban rendszeresen evező, jó kondiban lévő kajakosoknak. Ha egyelőre nincs meg ez a tapasztalatod vagy kondid, sebaj, jelentkezz, beszéljünk! A felkészülésre augusztusig bőven lesz időd és lehetőséget az Explorers tengeri és folyami túráin, valamint Medencés Edzésein.

  Nehézség:

  Időtartam:

  Találkozó:Pembrokeshire, Wales, UK

  Étkezés:Önellátó, kis falu, de van bolt, pub, minden...

  Szállás:Vendégházban

  Kinek ajánljuk:Edzésben lévő kajakosoknak, tengeri tapasztalattal, akik már eveztek velünk Római edzésen, Medencés tanfolyamon. Elkötelezett, biztos tudással rendelkező kajakosokat várunk, akik akár 30km/h szélben és akár 1-1.5m hullámokban is tudnak evezni.

  A képzés/túra egy esti megbeszéléssel kezdődik, amikor megtervezzük a hetet, beleértve a túrákat, edzéseket, és vizsgákat. A következő 6 napban kajakozunk, és pihenésképpen vagy az időjáráshoz alkalmazkodva egy napot vagy két fél napot kirándulunk is ezen a mesebeli  vidéken.

  Kis velszi falvak, kocsmák, történelem mindenhol. Napközben evezéstechnikát és áramlástant, túratervezést tanuljuk, szokjuk a mozgó vizet, a sodrást, és közben szinte észrevétlenül lépünk egy mérföldeset előre kajakos tudásunkkal.

  Június végén a hőmérséklet kellemes, az óceáni éghajlat legjobb időszaka. A levegő 20-23 fok körül van, a tenger ilyenkor 15-17 fok között.

  Minden felszerelést a helyszínen biztosítunk, beleértve a száraz- vagy neoprén felsőt, sisakokat, magas minőségű PE vagy üvegszálas tengerikajakokat, és könnyű lapátokat.


  SZÁLLÁS:

  Helyi kis faluban, turistaházban, vendégházban, kb. 12e Ft/fő/éj.


  A túradíj tartalmazza:

  + túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

  +neoprén vagy száraz ruha felsőt

  + felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

  + vízhatlan zsákokat

  + a kajakok bekompozását, odaszállítását

  + két képzett és tapasztalt, helyismerettel rendelkező British Canoeing ASK/SKL minősítésű túravezető segítségét

  + sok jó fénykép drive mappába mentve


  Étkezést, utazást vagy szállást a túradíj nem tartalmaz.


  TALÁLKOZÁS IDŐPONTJA: WIZZAIR Birmingham járata
  HOL: WIZZAIR Birmingham járata
  TÚRADÍJ: felnőtt kb. 290,000 Ft

   


  JELENTKEZÉS

  Ha szívesen jönnél erre a túrára, csak klikkelj a HÍVJATOK MEG! gombra és Zoli keresni fog téged a megadott email címen és telefonszámon, hogy megbeszéljük, Neked való-e ez a túra. Ez egy meghívásos túra, csak tengeren vagy vadvízen már valamennyi tapasztalattal rendelkező, a szezonban rendszeresen evező, jó kondiban lévő  kajakosoknak.


  KAPCSOLAT

  További kérdéseket telefonon 9-15h között, vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

  Tel.: +36203650868

  Email: admin@felfedezok.hu

  Köszönjük, hogy az EXPLORERS-t választod.

  Szeretettel várunk!


  apróbetűs rész:

  A programot minimum 7 fő jelentkezése tartjuk meg.  A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. A szervezési és kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre. A részletes Lemondási Feltételeket az ÁSZF tartalmazza. 

   

  ADATVÉDELEM

  Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.


  Copyright: Explorers Felfedezők Kft tulajdona. A túraleírás és a fényképek az EXPLORERS szellemi terméke. Sok munkánk van benne. Ha meglátjuk, hogy kereskedelmi céllal részben vagy egészben máshol is megjelenik, azonnal és minden esetben jogi lépéseket teszünk, mert ilyesmi eléggé zavarja az igazságérzetünket. Szóval légy szíves ne tedd. Köszönjük.

  MENJÜNK!