2024.07.05-08: EXPLORERS Tisza Tavi Tábor tengerikajakosoknak KEZDŐ-KÖZÉPHALADÓ

89.000 Ft

VAN MÉG Pár HELY
MENJÜNK!

Amire mindig is vágytunk: egy vérbeli bentlakásos tengerikajakos tábor a Tisza-tó partján! Ahol a tengerikajakozás technikájának és biztonságának oktatása, a madarakkal lopakodás váltakozik a fürdés-hegyekkel. Tengerikajakos közösség, erőnléti, technikai és biztonsági elemek, hajnali túrák, szürkületben érkezés, kihívások, meleg vacsora a csapatnak. Az oktatást, képzést a fokozatosság és a személyre szabott fejlesztés jellemzi. 

Tábori hangulat, este akár közös vacsora vagy egy nagy pihenés, egy sütögetés, laza borozgatás, vagy bármi, amit ott kitalálunk. Elmerülés a természetben és a kajakozásban. Egy csodás parti szállás, ahonnan akkor indulunk és akkor érkezünk meg, amikor csak kedvünk tartja. Naponta új kajakos technikák gyakorlása és egy új túra! Ez a tábor Neked készült!


Biztonságod érdekében és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak.

Maximum 10 fős csoport, ahol az oktató-kajakos vendégek aránya maximum 1:5.

4 készleten

Még eddig lehet jelentkezni:

Gyermekkedvezmény

Leírás

Kedvezményes ár: 89.000 Ft
Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Tisza-tó, Poroszló, Madárpart Kemping

Étkezés:Reggeli a boltból, ízletes, egyszerű vacsora helyben rendelhető, napközben meg, amit magaddal hozol. Poroszlón és Tiszafüreden minden kapható.

Szállás:Madárpart Kempingben sátorban, vagy a környező panziókban, kempingekben, faházban (szükség esetén tudunk kölcsönözni sátrat és matracot)

Kinek ajánljuk:Várunk, ha nemrég kezdted a kajakozást és szívesen fejlődnél, vagy ha középhaladóként többször eveztél már és esetleg mennél valamikor nagyobb túrára, netán tengerre, de még szívesen megtanulnál sok-sok hasznos dolgot. Igény és tudás szerinti, egyénre szabott tengerikajakos fejlesztés, edzés, gyakorlás.

Ez egy négynapos tengerikajakos tábor: tengerikajakos technikai képzés az alapoktól indulva, túrázás és rácsodálkozás az élet szépségeire. Kajakos szenvedély és izomláz, sok naptejjel, és az is lehet, hogy néhány szúnyoggal (de csak este 7 és fél 10 között). Beszereztünk egy tekintélyes méretű szúnyoghálót az esti étkezésekhez, sorry szúnyik.


Szállás saját sátorban (vagy adhatunk is Neked), vagy a Madár Part panziós szobáinak vagy a közeli panziók egyikében. Ahogy Te szeretnéd. Minden nap technikai képzés (részleteket lásd lent), és időt szakítunk egy kis túrázásra is – mindig máshol, a változatosság jegyében.


Gyakorlás, technikai oktatás

A tengerikajakos tábor lényege a felkészülés hosszabb, akár tengeri túrákra. Ki- és beszállás különbözőféle partokon, vízről beszállás, mentés és önmentés, trükkök és tippek a vadvizet és tengereket rendszeresen túrázó, hazai és külföldi túravezetői, és oktatói képesítéssel rendelkező túravezetőktől. Esetenként esti vagy éjszakai evezést is tartunk. Ezen a részvétel, mint mindenben, Rajtad múlik.


Többek között ezeket tanulhatod meg:

 • A tengerikajakozás alapjai: kajakok, lapátok, öltözet különböző évszakokban, éghajlatokban 
 • Lapáthasználat: meghajtás, stabilitás, sokféle kanyarodás
 • A hatékony evezés, energiamenedzsment
 • Stabilitás, önbizalom: hogyan maradj a hajóban, ameddig csak akarsz, és hogyan kerülj vissza a hajóba, ha szükséges
 • Ki- és beszállás nehéz terepen
 • Élezés, és kanyarodási technikák a kormány használata nélkül
 • A leghasznosabb csomók és kötések
 • Mentés és önmentés: semmi pánik, legyen ez egy rutin 🙂 
 • Expedíciók: mit hozz magaddal a zsákodban? Hogyan csomagolj?
 • Túlélő-tippek, táborozási tanácsok
 • A part menti navigáció alapjai, térkép- és iránytűhasználat

Jelentkezési feltételek:

Naponta minimum 5-6 órát leszünk a vízen, ehhez kell valamennyi erőnléti és technikai felkészülés. Ez azért nem egy edzőtábor, és nyilván bármikor vissza evezhetsz pihenni, vagy kihagyhatsz egy-egy alkalmat és egyénileg evezel egyet, ha akarsz. 


Jelentkezz nyugodtan, de majd ezekkel az alapokkal gyere:

 • Nagyon alapszintű kajakos- vagy kenus tudás hasznos. Ha teljesen kezdő vagy, a Tisza tavi tábor előtt  mindenképpen gyere el velünk egy Kajaksulira, vagy két kezdő Római edzésre. 
 • Átlagos, jó kondi, hiszen a vízen leszünk reggel 10:00-17:00 között, pihenőkkel, ebédszünettel.
 • Biztos úszni tudás

Jelentkezésed után küldünk még részleteket. (Addig is keress nyugodtan, ha kérdésed van!)


Szállás, étkezés

A szállás és a tábor a Madárpart Kempingben lesz, de megszállhatsz akár egy helyi panzióban (amiért nyilván beborítunk minimum egyszer). Sátrazni kb. 3000 Ft/fő/éj+IFA, reggeli egyénileg vagy együtt bevásárolunk, kiadós és ízletes meleg vacsora lehetőség helyben 2150 Ft-ért elérhető


A Tisza-tó:

Négy teljes nap alatt alaposan megmerítkezünk a Tisza-tó csodáiban. Felfedezzük a Tisza-tó eddig ismeretlen arcait, hatalmas vizeken és keskeny dzsungelekben, madárparadicsomban és csendes partokon át portyázunk a Tó eddig talán kevésbé ismert területein is, nagyon messze a fürdőzők és a motorosok zajától. Ha velünk tartasz, biztosan mutatunk neked valami újat.

A fürge, de stabil tengeri kajakokkal teljesen más vízi élményt kapunk ugyanattól a vízivilágtól. Nagyobb területeket tudunk bejárni ugyanannyi erőfeszítéssel, a széles, nagy vizeken is bátran, önbizalommal kelünk át. Lopakodunk a nádasban, tekergünk az indák közt, szeljük a habokat. A túrázós napszakok váltakoznak a kajakos gyakorlással, technikai feljesztéssel. Esetenként keresünk egy biztonságos öblöt, ahol kedvünkre gyakorolhatjuk a technikai elemeket, a ki- és bemászást a kajakból a kajakba 🙂    

Homokos fürdőhelyek, fel-fel-fel a Tiszán, megnézzük a luxus úszóházakat, a Tisza eredeti medrén, majd egy vízimadár-paradicsomon vágunk keresztül. Szusszanunk egyet egy kikötőben, majd ismét vízre szállva egy öblítőcsatornán keresztül megközelítjük a Magyar Amazonast. A vízben álló fák, liánok alkotta erdőrész után, jó idő esetén, a nyílt vizeken érünk vissza a bázisra. A sok lehetőség közül az időjárás és a csapat kedve, ereje szerint választunk útvonalat.


A túradíj tartalmazza:

+ oktatást, coacholást, túravezetést

+ napi túra és képzési terveket

+ előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését

+ esti tábortüzet, közös étkezés megszervezésében segítséget. 

+ korszerű, kényelmes biztonsági mellényeket

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető folyamatos jelenlétét, segítségét, vendég-oktató arány 5:1 

Az étkezést és a szállást a túradíj nem tartalmazza.

 

TALÁLKOZÁS IDŐPONTJA: A tábor első napja előtti este 18h után vagy a tábor első napján reggel 9:00-kor
HOL: Madárpart Kemping, Poroszló, Tisza-tó

https://goo.gl/maps/ojKoc4jUFH18p23V9

TÚRADÍJ: felnőtt 89.000 Ft
gyermek -12% a 12. szülinapodig

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani. Vannak ötleteink!


JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, a MENJÜNK gombra kattintva jelentkezhetsz és vásárolhatod meg a képzést. 

A regisztrációt és fizetést követően e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel.


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon 9-15h között, vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választod.

Várunk nagyon!


apróbetűs rész:

A programnak minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre. A részletes lemondási feltételeket az ÁSZF tartalmazza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!