2024.08.04-10: A Jón-tenger titkai: Tengerikajakos Expedíció

197.000 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

Ez úgy indult, egy hónap és három döbbenetes Jón-tengeri kajaktúra után Fiskardo-ban felszálltunk a Vasilikibe induló kompra…

Ez a túra a Jón-tengeren született, Kefalónia és Lefkada között. Pontosan nem tudjuk, hogy alakult így, de valahogy a  kapitány vendégeiként a parancsnoki hídon állva, friss gyümölcsöt majszoltunk és görög kávét szürcsöltünk*. Michelis Kapitány meg mesélt nekünk pár környező szigetről, ahol nyáron is szinte csak helyiek laknak, ahol még a békebeli Görögország lakik. Mutatta, hol van az, ahol a helyiek még kíváncsiak az odalátogatókra, és megkérdik a nevét. Ide megyünk egy tengeri kajakos csavargásra, felfedezős, nomád portyára.


Kis csoport, nagy túra. Személyes figyelem, max. 10-fős kis csoport, hogy megkapd a Neked járó figyelmet és biztonságot. Túravezető – túrázó arány 1:5. A túrát két  tapasztalt, hazai és nemzetközi minősítéssel rendelkező túravezető kíséri.


Edzésben lévő kajakosoknak, tengeri tapasztalattal, akik már eveztek velünk Római edzésen, Medencés tanfolyamon. Elkötelezett, biztos tudással rendelkező kajakosokat várunk, akik akár 30km/h szélben és akár 1-1.5m hullámokban is tudnak evezni. Mindez simán pótolható 2024 első felében is, de így lesz ez a túra mindannyiunknak egy változatos örömutazás, igazi jutalomjáték.
A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos infó, kérem jelentkezés előtt vedd figyelembe.


*Saját Hajó Kedvezmény: Ha saját, keményfalú tengerikajakkal jönnél, válassz egyet a kétféle saját-hajós kedvezmény közül.

20% kedvezmény, ha magad hozod-viszed a hajódat a tengeri túrára

5% kedvezmény, ha mi hozzuk-visszük a hajódat a tengeri túrára

7 készleten

Még eddig lehet jelentkezni:

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Lefkada, Kefalónia, Ithaka szigetvilága

Étkezés:Önellátó, nomád, de gyakran találunk valami tavernát... ;)

Szállás:Csillag-sátor, nomád kempingezés a szabad ég alatt.

Kinek ajánljuk:FONTOS: Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik stabilan és rendszeresen kajakoznak! Azoknak, akik a túra megkezdéséig legalább egyszer kajakoztak már velünk, kajakoztak már tengeri körülmények között, és igazán jó fizikai állapotban vannak, vagy lesznek a túra megkezdéséig. A túra előtt személyes beszélgetésen is meggyőződünk arról, hogy a csoport minden tagja rendelkezik a sikeres részvételhez szükséges alapokkal.

Hat nap, hat sziget, néhány taverna, mesés partok, sziklák, barlangok, naplementék, nyugalom, hideg Mythos.

Túránk Lefkadáról indul, és bejárja a Jón-tenger kisebb szigeteit egészen Ithaka partjáig.

Ez egy bejárós, felfedezős túra, tapasztaltabb kajakosoknak. Ha érdekel a túra, nyomj rá a HÍVJATOK MEG! gombra, és felhívunk, hogy megbeszéljük Veled a részleteket.

Ha esetleg maradnál még, akkor gyere velünk felfedezni Kefalónia nyugati oldalát, és hófehér partjait. De ez már egy másik mese. Ha nem hiszed, járj utána!

*Köszönet a Felfedezőknek, Bandinak, Gabinak és elnézést, amiért nem teljes szépségükben látszanak a fotón, életben tökéletesek. 🙂


FONTOS:

Ez egy haladó túra. Napi kb. 20-25 km között evezünk, hat napon át, de sok-sok pihenővel (el tudod képzelni, ezen a terepen ez adja magát).


SZÁLLÁS:

Teljesen ingyenes, a legcsillagosabb ég alatt alszunk (vagy tetszés szerint vékony sátorkabinban) a szigetek partjain, csodálatos kilátás mellett.


UTAZÁS

Ryan Air, Budapest-Lefkada-Budapest, ajánlott járat:

https://www.ryanair.com/gb/en/trip/flights/select?adults=1&teens=0&children=0&infants=0&dateOut=2024-08-04&dateIn=2024-08-11&isConnectedFlight=false&discount=0&promoCode=&isReturn=true&originIata=BUD&destinationIata=PVK&tpAdults=1&tpTeens=0&tpChildren=0&tpInfants=0&tpStartDate=2024-08-04&tpEndDate=2024-08-11&tpDiscount=0&tpPromoCode=&tpOriginIata=BUD&tpDestinationIata=PVK


A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ a helyi transzfereket

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu, vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat

+ a kajakok bekompozását, odaszállítását

+ két képzett és tapasztalt, helyismerettel rendelkező British Canoeing ASK/SKL minősítésű túravezető segítségét

+ sok jó fénykép drive mappába mentve


Étkezést vagy szállást a túradíj nem tartalmaz.

Amennyiben ezt a túrát összekötöd egy korábbi vagy utána következő túránkkal, ingyenesen szállítjuk a busszal a csomagjaidat (egy nagy sporttáskát) Kefalóniára. Ez is csökkenti a kiadásaidat a repülőjegy foglalásnál.


TALÁLKOZÁS IDŐPONTJA: 2024.08.04. délután, a repülőd érkezésekor
HOL: Preveza-Aktion Repülőtér, Lefkada, Görögország
TÚRADÍJ: felnőtt 197,000 Ft

Ezt a túrát március 15-ig, 50%-os előleg fizetésével is lefoglalhatod, ha előre jelzed e-mailben a kérésedet. admin@felfedezok.hu


Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani. Vannak ötleteink!


JELENTKEZÉS

Ha szívesen jönnél erre a túrára, csak klikkelj a HÍVJATOK MEG! gombra és keresni fogunk téged a megadott email címen és telefonszámon. Megbeszéljük, Neked való-e ez a túra.

Ez egy meghívásos túra, csak tengeren vagy vadvízen már valamennyi tapasztalattal rendelkező, a szezonban rendszeresen evező, jó kondiban lévő  kajakosoknak. Ha egyelőre nincs meg ez a tapasztalatod vagy kondid, sebaj, jelentkezz, beszéljünk! A felkészülésre augusztusig bőven lesz időd és lehetőséged az Explorers tengeri és folyami túráin, valamint Medencés Edzésein.


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon 9-15h között, vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy az EXPLORERS-t választod.

Szeretettel várunk!


apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése tartjuk meg.  A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. A szervezési és kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre. A részletes Lemondási Feltételeket az ÁSZF tartalmazza. 

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.


Copyright: Explorers Felfedezők Kft tulajdona. A túraleírás és a fényképek az EXPLORERS szellemi terméke. Sok munkánk van benne. Ha meglátjuk, hogy kereskedelmi céllal részben vagy egészben máshol is megjelenik, azonnal és minden esetben jogi lépéseket teszünk, mert ilyesmi eléggé zavarja az igazságérzetünket. Szóval légy szíves ne tedd. Köszönjük.

MENJÜNK!