2024.08.12-18: Kefalónia West: Tengerikajakos Jómadár-túra

197.000 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

Na az úgy esett, hogy tavaly nyáron bevállaltuk ezt a felfedezést, és hát wow, döbbenet. Kefalónia egy kicsit tengeri csillagra emlékeztető formáján, a Paliki félsziget, az egyik észak felé nyújtózó kar. Az amúgy sem sokbusznyi topis fürdőzővel elöntött nagysziget, Kefalónia nemes ékszere ez a nyugati tengeroldalnak kitett földnyelv, amiről régészek egy csoportja azt mondja, hogy igazából ez volt Homérosz Ithakája.

Vonzerejét illetően akár igazuk is lehet, mert ide is szinte bárhonnan érdemes visszetérni! Feledhetetlen tengerikajakos paradicsom, megannyi izgalmas sziklakerttel, barlanggal és a legkülönfélébb, végtelen, hófehér parttal. Utunkat sziklák, kedves öblök, ott rejtőző tavernák és hatalmas, a csendből és magányból sportot űző partok kísérik. A partok nyugati kitettsége miatt a tenger itt könnnyen lehet hullámos, ezért a nomád túrát csak a tapasztaltabb kajakosoknak ajánljuk. A tapasztalat megszerezhető, sok-sok túránk és képzésünk lesz addig! 🙂


Biztonságod érdekében és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak. Ez esetben a csoport ideális létszáma maximum 10 fő plusz két  tapasztalt, hazai és nemzetközi minősítéssel rendelkező túravezető.


Ez egy haladó tengeri kajakos túra. Csak tengeren vagy vadvizen már valamennyi tapasztalattal rendelkező, a szezonban rendszeresen evező, jó kondiban lévő kajakosoknak. Ha egyelőre nincs meg ez a tapasztalatod vagy kondid, sebaj, jelentkezz, beszéljünk! Kérdés esetén keresd Bruckner Zolit az Instant infok elérhetőségein.


*Saját Hajó Kedvezmény: Ha saját, keményfalú tengerikajakkal jönnél, válassz egyet a kétféle saját-hajós kedvezmény közül.

20% kedvezmény, ha magad hozod-viszed a hajódat a tengeri túrára

5% kedvezmény, ha mi hozzuk-visszük a hajódat a tengeri túrára

9 készleten

Még eddig lehet jelentkezni:

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Kefalónia, Paliki félsziget

Étkezés:Önellátó, nomád, de gyakran találunk valami tavernát, ha keresünk ;)

Szállás:Kemping és csillag-sátor, nomád kempingezés a szabad ég alatt.

Kinek ajánljuk:Edzésben lévő kajakosoknak, tengeri tapasztalattal, akik már eveztek velünk Római edzésen, Medencés tanfolyamon. Elkötelezett, biztos tudással rendelkező kajakosokat várunk, akik akár 30km/h szélben és akár 1-1.5m hullámokban is tudnak evezni. Mindez simán pótolható 2024 elején is, de így lesz ez a túra mindannyiunknak egy változatos örömutazás, igazi jutalomjáték. A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos infó, kérlek jelentkezés előtt vedd figyelembe.

Kefalónia csak a lefkadai és a zakintoszi komppal érhető el, és meredek partjai miatt szerencsére amúgy sem a legnépszerűbb a parton-punnyadó turisták körében. Ínyenc csemege. A szárazföld strandjaival, vagy hídon elérhető szigetekkel (pl. Lefkada) ellentétben csak az van itt, akinek itt van dolga, és hajlandó áldozni azért, hogy nagyobb nyugalomban, tisztább környezetben pihenjen. Ezen a hat napos nomád kajaktúrán bejárjuk Kefalónia észak-nyugati félszigetét, Argostoliontól a Mirtoszi-öbölig és tovább, majd pár tavernát és kisöblöt, érintve visszatérünk Argostolionba.

Ha másnap megy a repülőd, elbúcsúzunk és kiviszünk a reptérre. Ha esetleg maradnál még, akkor gyere velünk feldedezni Kefalónia észak-keleti oldalát és Ithakát! De ez már egy másik mese. Ha nem hiszed, járj utána!


FONTOS:

Ez egy haladó túra. Napi kb. 20-25 km között evezünk, hat napon át, de sok-sok pihenővel (el tudod képzelni, ezen a terepen ez adja magát).


SZÁLLÁS:

Két éjszaka kempingben, kb. EUR 15/éjszaka. A többi napon a legcsillagosabb ég alatt alszunk (vagy tetszés szerint sátorban) a sziget partjain, csodálatos kilátás mellett, teljesen ingyenesen.


UTAZÁS

Ryan Air, Bécs-Argostolion-Bécs, jelenleg kb. 180 EUR:

https://www.ryanair.com/gb/en/trip/flights/select?adults=1&teens=0&children=0&infants=0&dateOut=2024-08-12&dateIn=2024-08-19&isConnectedFlight=false&discount=0&promoCode=&isReturn=true&originIata=VIE&destinationIata=EFL&tpAdults=1&tpTeens=0&tpChildren=0&tpInfants=0&tpStartDate=2024-08-12&tpEndDate=2024-08-19&tpDiscount=0&tpPromoCode=&tpOriginIata=VIE&tpDestinationIata=EFL


A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok bekompozását, odaszállítását

+ két képzett és tapasztalt, helyismerettel rendelkező túravezető segítségét

+ sok jó fénykép drive mappába mentve


Étkezést és szállást a túradíj nem tartalmaz.

Amennyiben ezt a túrát összekötöd egy korábbi vagy utána következő túránkkal, ingyenesen szállítjuk a busszal a csomagjaidat (egy nagy sporttáskát) Kefalóniára. Ez is csökkenti a kiadásaidat a repülőjegy foglalásnál. 🙂


TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA: 2024.08.12 délután, a repülőd érkezésekor
HOL: Argostolion, Kefalónia, Görögország
TÚRADÍJ: felnőtt 197,000 Ft

Ezt a túrát március 15-ig, 50%-os előleg fizetésével is lefoglalhatod, ha előre jelzed e-mailben a kérésedet. admin@felfedezok.hu


Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani. Vannak ötleteink!


JELENTKEZÉS

Regisztrációt és fizetést követően e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

Erre a túrára csak tengeren már valamennyi tapasztalattal rendelkező, a szezonban rendszeresen evező kajakosokat hívunk. 


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon 9-15h között, vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy az EXPLORERS-t választod.

Szeretettel várunk!


apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése tartjuk meg.  A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. A szervezési és kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre. A részletes Lemondási Feltételeket az ÁSZF tartalmazza. 

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.


Copyright: Explorers Felfedezők Kft tulajdona. A túraleírás és a fényképek az EXPLORERS szellemi terméke. Sok munkánk van benne. Ha meglátjuk, hogy kereskedelmi céllal részben vagy egészben máshol is megjelenik, azonnal és minden esetben jogi lépéseket teszünk, mert ilyesmi eléggé zavarja az igazságérzetünket. Szóval légy szíves ne tedd. Köszönjük.

MENJÜNK!