2024.09.21-24: Szabadon: Őszi kajakos csillagtúra Rab szigetén

109.000 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

Ilyenkor újra csend van, és öröm, mint tavasszal. Elmentek a zajos népek és újra hallani a sziget hangját, a hullámokat, a lélegzetünket, netán egy delfin csobbanását, ahogy a fancy motoros jachtok után most újra ők veszik birtokba a partmenti vizeket, és MI. Mert mi ott leszünk velük és ott leszünk a hullámokban, és élvezzük a nyugalmat, egy pohár bort a teraszon, és a nyárvégi nap melegét az arcunkon.

Egy ékszerdoboz-tengerparti kisváros mínusz a turisták? Kósza delfinek a partok mentén, akik velünk élvezik a csendet? Egy kis kajakos játék a hullámok tetején? IGEN!

Reggelente kedves, partmenti családi panzióból indulunk felfedezni a sziget meredek sziklás vagy aranyló, homokdűnés partjait, a környező apró és nagyobbka szigeteket, mint pl. a hírhedt Goli Otok börtönsziget.

Kalandra vártál? Megérkezett!


* Saját Hajó Kedvezmény: Ha saját, keményfalú tengerikajakkal jönnél, válassz egyet a kétféle saját-hajós kedvezmény közül.

20% kedvezmény, ha magad hozod-viszed a hajódat a tengeri túrára

5% kedvezmény, ha mi hozzuk-visszük a hajódat a tengeri túrára

12 készleten

Még eddig lehet jelentkezni:

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Banjol, Rab sziget, Horvátország

Étkezés:Napközben amit magunkkal viszünk. Gyakran érintünk majd strandokat és éttermeket is.

Szállás:Várnak minket, de foglalhatsz magadnak is: Banjol, Apartman: https://goo.gl/maps/S61NVLwCN9AcGugr8

Kinek ajánljuk:A túrát középhaladó kajakosoknak ajánljuk, akik rendszeresen kajakoznak és jártak már Explorers túrán, vagy képzéseink valamelyikén.

4 napos túránkon bejárjuk Rab sziget környékének nevezetes látnivalóit tengeri kajakkal. A szállásunk Banjol városkájában lesz, innen indulunk majd minden nap egy rövid kocsikázásra, hogy vízreszállás után indulhassunk is a napi úticélunk felé. Este pedig élményekkel feltöltődve zuhanunk a vetett ágyba egy apartmanban.


Túratervek az időjárástól függően:

1. Kampor félszigeténél szállunk vízre, ami a sziget leginkább elhagyatott, természeti szépségeit máig őrző része: itt nincsenek települések, utak is alig, a nagyja leginkább csak vízről közelíthető meg könnyedén. Egy csipet igazi vadon 🙂

A vadon után elegánsan behajózunk Rab gyönyörű történelmi belvárosába és ott fogunk kikötni egy pizzára. Ilyenkor még nincs tolongás az utcákon, a kedves helyieken kívül nem sok mindenkivel találkozunk. Egészen más élmény, mint a szezon derekán. Meseország, here we come!

2. Időutazásra indulunk. Ma kajakjaink orrát az egyik hírhedt börtönsziget felé fordítjuk.

Sajnos vagy nem, akár válogathatunk is a börtönszigetek között: a cél Sveti Grgur vagy Goli Otok, Tito tiltott szigetei, ahova ötven évig csak névre szóló elfogatóparanccsal a kézben lehetett belépni… A parton kalóriát pótolunk és bejárjuk az elhagyatott, bizarr romantikájú világot. Itt ugyan megállt az idő, de mi indulunk vissza a jóba. Isteni vacsora vár minket a szállás vendéglőjében.

3. Ezúttal a sziget sziklás oldalán szállunk vízre. A tengerszintről szemlélve monumentálisak a sziget függőleges falai. Türkiz vagy éppen sötétkék a tenger? Szikrázó fehér kövekkel szegélyezett barlangbejáratok, kanyonfalak, sziklakertek, egy szinte abbahagyhatatlan tengerikajakos terep.

4. Lopar félsziget. Itt vannak az ország legnagyobb és nevezetes homokos strandjai, ahol ilyenkor már csak a miénk a tér. Megnézünk ezek közül néhányat! Ezután visszaevezünk és Lopar homokos partjainak ölelésében partra szállunk, kisbusszal vissza a szállásra.


A tervezett napi távok 15-25km körül alakulnak, ami időjárástól függően kb 6-7 óra a vízen, pihenőkkel együtt. Ez a megszokott síkvízi viszonyoktól érzésre már némi közepes széltől is egészen eltérhet.

Ha az idei évben egy kicsit kimaradt a kajakozás, javasoljuk először nézz le néhány római edzésre (a képzések között találod), vagy 2-3 rövidebb, egynapos belföldi túránkra.


Szzállást itt tudsz foglalni: https://apartments-dado-rab.com/


A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ minden nap szállítást a szigeten a túra helyszínére és vissza (de jöhetsz sajáttal is)

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ sok jó fényképet drive mappába mentve

Étkezést vagy szállást a túradíj nem tartalmaz.

 

TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA: A túra első napja előtti este (09.20)
HOL: Banjol, Rab sziget, Horvátország

(Pontosítást e-mailben küldünk.)

TÚRADÍJ: felnőtt 109,000 Ft

 


JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani túráinkra, a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz/a saját profil oldaladról.

Regisztrációt követően az e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választod.

Várunk nagyon!


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon 9-15h között, vagy e-mailben is feltehetsz nekünk. Igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu


apróbetűs rész:

A programnak minimum 6 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. A tengeri túrák kivételével, túrát kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben, pl. a tengeri túrák esetében, az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a lemondási idő lejárt és a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza. A pontos lemondási feltételeket az ÁSZF tartalmazza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.


Copyright: Explorers Felfedezők Kft tulajdona. A túraleírás és a fényképek az EXPLORERS szellemi terméke. Sok munkánk van benne. Ha meglátjuk, hogy kereskedelmi céllal részben vagy egészben máshol is megjelenik, azonnal és minden esetben jogi lépéseket teszünk, mert ilyesmi eléggé zavarja az igazságérzetünket. Szóval légy szíves ne tedd. Köszönjük.

MENJÜNK!