2024.09.28-10.04: Elvesztünk a nyárban: Vis szigeti kaland & pihenés

149.000 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

Megszökünk! Nem adjuk könnyen ezt a nyarat!

Vis szigetén 20-25 C közötti melegben kajakozunk szeptember végén. Egy félnapi utazás, benne egy csodálatos hajóút tágas tengeren, szigetek között: a partoktól legmesszebb, mélyen az Adria türkiz bársonyán fekszik ez az ékszer, Vis sziget. Ez itt a “máshol lenni” érzése, a teljes leválás a zajos világról. Vis a figyelmes türelem, a hallható lélegzet és a kristálytiszta természet birodalma. Nincsenek felfújt unikornist napszemüveggel áruló szuvenírboltok, vagy az  éppen ideeső strandolóktól lüktető beach-ek. Szeretjük az ilyen helyeket, pláne kajakkal: csak az van itt, aki ide akar jönni, és ők is azért, amiért mi. 

Vis partjai, és a szomszédos szigetek, az Adria legkedvesebb kisvárosait és bámulatos kajakos terepeket rejtenek. Ideális őszi menedék az érkező hűvös elől. Ide szökünk el most négy teljes kajakos napra, és utazunk ezért inkább éjszaka. Most kicsit máshova 😉


KIS CSOPORT, NAGY FIGYELEM. A túra maximum létszáma 10 fő, 2 tapasztalt, British Canoeing SKL vizsgázott, tengeri kajaktúra vezetővel.


*Saját Hajó Kedvezmény: Ha saját, keményfalú tengerikajakkal jönnél, válassz egyet a kétféle saját-hajós kedvezmény közül.

20% kedvezmény, ha magad hozod-viszed a hajódat a tengeri túrára

5% kedvezmény, ha mi hozzuk-visszük a hajódat a tengeri túrára

9 készleten

Még eddig lehet jelentkezni:

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Vis szigete

Étkezés:Önellátó túra, helyben boltok, éttermek

Szállás:Családi panzióban

Kinek ajánljuk:Azokat várjuk erre a túrára, akik már túráztak velünk a 2023-as szezonban, vagy fel tudnak készülni a 2024-es szezonban, és/vagy rendszeres tengeri kajakos túrázók, tehát évente legalább egyszer kajakoznak tengeren. A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos info, kérem jelentkezés előtt vedd figyelembe.


Éjszakai utazás után, a reggeli komppal érkezünk meg Split városából, és vesszük birtokba kispanziós szállásunkat a sziget északi felén. Innen indulunk felfedezni a sziget és a környező szigetvilág mesés terepeit. Itt forgatták a híres Mamma Mia film egyik kulcsdalát, itt fekszik egy sziklába rejtett öböl, csendes kisvárosok és a szomszédos szigeteken rejtőző Kék Barlang. Ilyenkor kevés a látogató, ilyenkor miénk a terep. A játék neve: belassulás. Itt nyugi van.

 

Felfedezünk. Figyelünk a fülünkkel, hallgatunk a szívünkkel. Megérkezünk egy távoli helyre, ami lehet, hogy közelebbnek tűnik, mint a szomszédos utca.

 

Változatos, szigetkerülős kaland, csillagtúra. A szállás a sziget északi részén egy kis panzióban lesz. Minden nap az időjárásnak megfelelően tudjuk szabályozni a túrák hosszát, kezdési és kiszállási pontjait.

 

Minden napra más-más útvonalat terveztünk, amit a társaság kedve, ereje és az időjárás alapján, rugalmasan változtatunk. Naponta 9-18h között leszünk vizen, napi kb. 20-25km között  evezünk, a kellő mennyiségű (sok) pihenővel.

Ennyi napon szállunk vízre: 5 nap kajakozás


Szállásunk egy kedves kis családi panzióban lesz a sziget északi részén. A szállás díja fejenként kb. 20 EUR/éj.


A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok behajózását, szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ egy mappára való fotó Rólad és a túrádról, de csak ha kéred


A túradíj az étkezést és a szállást nem tartalmazza.

 

TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA: 09.28-án (transzfer napja)

Jelentkezőkkel pontosítjuk.

HOL: Split, kompkikötő
TÚRADÍJ: felnőtt 149,000 Ft

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani. Vannak ötleteink!


JELENTKEZÉS

Csak klikkelj a MENJÜNK! gombra és bankkártyával máris foglalhatod a túrát. A regisztrációt és fizetést követően e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel.


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon 9-15h között, vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy az Explorers-t választod.

Várunk nagyon!


apróbetűs rész:

A programnak minimum 8 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. A tengeri túrák kivételével, túrát kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben, pl. a tengeri túrák esetében, az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a lemondási idő lejárt és a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza.  A részletes lemondási feltételeket az ÁSZF tartalmazza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.


Copyright: Explorers Felfedezők Kft tulajdona. A túraleírás és a fényképek az EXPLORERS szellemi terméke. Sok munkánk van benne. Ha meglátjuk, hogy kereskedelmi céllal részben vagy egészben máshol is megjelenik, azonnal és minden esetben jogi lépéseket teszünk, mert ilyesmi eléggé zavarja az igazságérzetünket. Szóval légy szíves ne tedd. Köszönjük.

MENJÜNK!