2024.10.11-19: Korzika: Tengerikajakos kalandok 3.0.

390.000 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

Ami itt nincs, az nincs is. Korzika partjai a Földközi-tenger egyik legizgalmasabb kajakos terepe. Méltán zarándokolnak ide tengeri medvék a világ minden tájáról.


Korzika az Alpok vonulatának tengerből kiemelkedő folytatása, gyógynövényekkel benőtt dzsungele. Lakói büszke, hegyi emberek, akik kb. annyira örülnek a látogatóknak, mint amennyire szívesen visszaküldenék őket oda, ahonnan jöttek. 😀 A sziget tökéletesen hozza az olasz és a francia életérzés mediterrán keverékét egy nagy adag alpesi daccal, és francia attitűddel fűszerezve. Az ételek mennyeiek, a helyiek pedig… hát velük keveset találkozunk. A tenger itt nemes és hatalmas, igazi vízi világ.


Korzikán fel vagy le, de vízszintben ritkán haladunk.  Keskeny, sziklába vájt utak, kanyargós hegyi ösvények, sziklákon átfúrt utak, vadmalacok, vízesések, és a legvadabb természeti táj, amit Európában találsz. Húsz db 2000 m feletti alpesi csúcs, türkiz habokban fürdő sziklák, egyetlen napi kajaktúrán sziklakertek, fekete homokos partok, átjárható hasadékok, barlangok, rejtett öblök, lélegzetelállító látvány. Parti szirteken nyújtózó kisvárosok, kanyargós dzsungelfolyók, szinte az égen futó hegyi utak, hangulatos kikötők és büszke csendben megbúvó hegyi falvak váltják egymást. Megállunk, megnézzük, kiszállunk, ebédelünk, vaacsorázunk náluk, hegyi sajtot majszolunk isteni vörösborral, és kajakozunk. Sokat… 🙂


Korzika Napoleon Bonaparte és a hozzá hasonlóan dacos, makacs és eltökélt arcok otthona. És itt jövünk mi a képbe 😉 Ezen a kilenc napos expedíción felfedezzük magunknak, miért zarándokolnak messze földről tengerikajakosok, vadvizesek és lakóbuszos utazók erre a nehezen járható, de páratlan szépségű szigetre. Kajakozás és programok minden mennyiségben.


Biztonságod érdekében, és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak.

Ezen a túrán 10 tengeri kajakos vehet részt. A csoportot 3 tapasztalt, a terepet  ismerő túravezető kíséri.


*Saját Hajó Kedvezmény: Ha saját, keményfalú tengerikajakkal jönnél, válassz egyet a kétféle saját-hajós kedvezmény közül.

20% kedvezmény, ha magad hozod-viszed a hajódat a tengeri túrára

5% kedvezmény, ha mi hozzuk-visszük a hajódat a tengeri túrára

10 készleten

Még eddig lehet jelentkezni:

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Korzika

Étkezés:Önellátó, a szigeten minden beszerezhető, isteni a pizza és minden

Szállás:1-2 csillagos panzió, lakókocsi, kemping, vadkemping

Kinek ajánljuk:FONTOS: Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik stabilan és rendszeresen kajakoznak! Azoknak, akik a túra megkezdéséig legalább egyszer kajakoztak már velünk, kajakoztak már tengeri körülmények között, és igazán jó fizikai állapotban vannak, vagy lesznek a túra megkezdéséig. A túra előtt személyes beszélgetésen is meggyőződünk arról, hogy a csoport minden tagja rendelkezik a sikeres részvételhez szükséges alapokkal.

Korzika nem adja könnyen magát, de minden érte tett erőfeszítést meghálál. Esti indulással szárazföldön és komppal Korzikára eljutni kb. kevesebb, mint egy nap kényelmes utazást jelent. Másnap kora délután érkezünk és ha van kedvünk mindjárt megjáratjuk a lapátokat a vízen.

Ennyi napon szállunk vízre: 8 nap kajakozás


Korzikai kalandjainkat több bázisú csillagtúraként tervezzük a sziget legszebb részein, az északi, nyugati és déli partok mentén. Ez a túra egyúttal korzikai körutazás is, mert tekergős hegyi és parti utakon jutunk el az egyik kiválasztott túraterepről a másikhoz. Ez esetenként több órás szárazföldi utazást jelent Korzika hegyi falvai között, amely a kajakozás mellett a túra  része és ez a “transzfer” benne van a túra árában.

A Földközi tenger ezen vidéke másként hullámzik, mint az Adriai tenger vagy a görög szigetek közötti vízek. Gyakoriak a mesziről érkező, “utazó hullámok”, amelyek kedvesek és lomhák, és az általunk evezett szélsebességben barátságosak is, de magasra emelnek. Fontos, hogy minden résztvevő érdekében erre a túránkra kizárólag olyan haladó kajakosokkal megyünk, akikkel már valahol eveztünk együtt, amire természetesen bőven adunk alkalmat 🙂

A túra pontos útvonala még alakul, a lenti leírás a 2023 tavaszi túránk leírása, amiből most is fogunk mazsolázni, de bejön pár izgalmas újdonság vízen és szárazföldön egyaránt.


Első terep: Észak

A Livorno-i mega-komppal átérve Bastia kivárosából menekülünk a hegyeken át az északi Szent Florián-öbölbe, ahonnan felfedezzük Korzika az egész kontinensnek bemutató mutatóujját, a Cap Corse félsziget déli és nyugati részeit és a lefegyverzően kedves Saint Florent városát, ahol pékségek, kávézók és vízparti vendéglők keresik a módját, hogy elválasszanak zsebpénzünktől.  Két túránk is indul innen, de (“az ember tervez”) mint minden Korzikán, a szelek suttogják majd el a választ arra a  kérdésre, hogy merre is megyünk aznap. Bármerre járunk, a terep lélegzetelállító, változatos, és vagy a kedvenc hegyi falvunkhoz mászunk fel, vagy kilométeres sziklákkal szegélyezett fekete- vagy fehér homokos beach-eken fújjuk ki magunkat. 

Európa talán legszebb őserdei vegetációjának zöldjében több kisebb-nagyobb folyó is ömlik a Földközi tengerbe, és ismerünk párat, ahol tengeri túránk egy időre girbe-gurba folyami kalandozásba mehet át, ha így döntünk. Szállásunk egy helyi kempingben lesz, ahol lehetőségünk van saját sátorban, vagy helyben leállított és jó áron bérelhető  lakókocsikban is aludni. 


Második terep: Nyugati part

Itt több bázis lehetőségünk is van, és az időjárás függvényében indulunk neki Calvi és Revellata csipkézett partjainak vagy délebbre, a Portói-öbölbe tesszük át táborunkat, és fedezzük fel az egyenesen észveszejtően szép, tagolt partvidék vörös szikláit. Kajakosok vagyunk, nem szépírók, így a hely szépségét fekete-fehér betűkkel leírni nem tudjuk. De szerencsére be tudjuk kajakozni, így mindenki nyer. 🙂 

Két napot is eltölthetünk itt a végtelen szépségű térben, amit az Isten is tengeri kajakozásra teremtett (kisbuszban, egysávos úton a hegy oldalában, tengerszint fölött több száz méteren kanyarogva ez a meggyőződés fokozódik). Bázisunk egy döbbenetesen szép kemping a völgyben. Reggelire pedig mindenkinek jár a friss croissant avec café au lait.

Kisbusszal számos hegyi falun át vezet utunk. Többször megállunk hangulatos családi kisvendéglőkben vacsorázni, útmentén ebédelni, kilátáson ájuldozni, tenger fölötti sziklán pizzát ropogtatni, kisfalu főterén lazázni. Igen, a kávéjuk is elég jó. (Is.)  


Harmadik terep: Dél-nyugat és dél

Ajaccio és Bonifaccio, és “szia uram, esetleg egy átkelés Szardíniára”? A  csodák délebbre fokozódnak. Kis szigeteket kerülgetünk és belevetjük magunkat a csipkés déli part örömeibe. Itt bőven van 2-3 napra elegendő izgalmas látnivaló.

Így telik el egy tartalmas hét Korzikán. Az utolsó este a komp indulásának függvényében Bonifaccioban egy isteni kempingben, vagy Bastiában egy kikötői kispanzióban alszunk. A vasárnap reggeli komppal indulunk haza Olaszországon át és picit gyűrötten, de mosolygó arccal a buszban aludni, mert élni jó… 😊


A túradíj tartalmazza:

+ 8 teljes nap tengeri kajaktúráit

+ Livorno-Bastia-Livorno oda-vissza kompon a kisbuszos, kajak és csomagszállítás díját

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, telekocsis szállítás megszervezését, szükség szerint

+ helyi kisbuszos utazást, ez kb. 650 km

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok, spicók és korszerű mellények, könnyű PE vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását, beleértve a kompos transzfert is

+ három képzett túravezető segítségét

+ sok jó fényképet drive mappába mentve


A túradíj nem tartalmazza:

  • Utazást: egyénileg történik. Mi két kisbusszal megyünk. Keress minket bátran, és közösen igyekszünk megoldani.
  • Szállást: panziós és kempinges szállás, összesen kb. 150 EUR értékben
  • Livorno-Bastia oda-vissza komp egyéni díját (kb. 60 EUR összesen)
  • Étkezést (sokmindent itthonról tudunk vinni magunkkal a kisbuszban, de nem biztos, hogy érdemes)

 

TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA: Október 10. este

Kajaktúrák október 11-18.

HOL: Korzika partjai mentén
TÚRADÍJ: felnőtt   390,000 Ft

A túra teljes várható költsége, mindent beleszámítva kb. 1.500 Eur.

 


JELENTKEZÉS

Nyitott, haladó túra. Megbeszéljük a kajakos tapasztalataidat és közösen eldöntjük, hogy jó ötlet-e együtt kajakoznunk Korzika körül. Ha igen, a regisztrációt és fizetést követően e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel.


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad.

Várunk nagyon!


apróbetűs rész:

A programnak minimum 8 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajaktúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, de ezen túra esetén a túra időtartamán belül tudjuk pótolni az elmaradt napi evezéseket. A lemondásokat Általános Szerződési Feltételeink tartalmazzák.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.


Copyright: Explorers Felfedezők Kft tulajdona. A túraleírás és a fényképek az EXPLORERS szellemi terméke. Sok munkánk van benne. Ha meglátjuk, hogy kereskedelmi céllal részben vagy egészben máshol is megjelenik, azonnal és minden esetben jogi lépéseket teszünk, mert ilyesmi eléggé zavarja az igazságérzetünket. Szóval légy szíves ne tedd. Köszönjük.

MENJÜNK!