Gemenc minden évszakban mást ad nekünk. De mindig totális elmerülés a természetben. Tavasszal a magas vízállás előnyeit kihasználva bejárjuk a rejtettebb folyóágakat. Bebújunk a fák között rejtőző bejáratokon, tavakon és patakokon lopódzunk, farkasszemet nézünk a vaddisznókkal! Vízállástól és időjárástól függően benézünk az Öreg-Duna, a Rezéti-Duna, a Cserta-patak, a Szeremlei-Duna, a Grébec, a Lassi-tavak, esetleg a Simon-Duna vagy a Móricz-Duna ágaiba, sőt bogaiba is. Egy biztos: sok a lehetőség, és reggeltől estig csak mi vagyunk meg a tiszta természet – és amit magunkkal viszünk.

Ez általában egy legalább kétnapos túra. Tavasszal és ősszel szombat reggel indulunk el, és egész nap a vízen vagyunk. Májustól már pénteken este megérkezünk Dunafürdőre, és egy esti túrával kezdünk: naplemente után lopakodunk az erdőben kenukkal, majd helyi finomságokból készített vacsora vár minket a kényelmes pihenőházban. Szombaton felfedezünk, estére pedig a nekünk készített bográcsos vacsorával és jó szekszárdi borral (kérésre a hírös Gemenc whiskyvel) ünnepeljük a visszatérést a civilizációba. Éjjelre kényelmes szállás várja a jólesően fáradt evezősöket.

A (választható) vasárnapi, hajnali túránkon már a vízen talál minket a napfelkelte, az ébredő vadon. Kora délutánig vízen vagyunk, és 16:00 óra körül indulunk el hazafelé.

Következő kalandozásaink