2020.06.06-07. A SZIGETKÖZ DÉLI ÁGAI-BOGAI: KÉTNAPOS KENUTÚRA

Már csak 12 helyünk van

25.200 Ft28.000 Ft

A Szigetköz déli részein tavaly kezdtünk el portyázni, és mindjárt olyan csapattal bővültünk, akik évek óta szeretettel járják ezeket a zegzugos vizeket. A Szigetköz zegzugos vízivilágát teljesen bejárni lehetetlen, de törekedni azért lehet rá!  Most Ásványráróról indulunk, és bejárjuk a déli ágrendszer kanyargós részeit, nádasokon, erdőkön át, hidak alatt és kisebb zúgókon haladunk célunk felé. Mindig találunk helyet a kiszállásra és a pihenésre is.

A pontos útvonalat a túra előtt találjuk ki, de átlagosan 5-6 órát töltünk a vízen, azt esszük, amit magunkkal viszünk, és estére visszatérünk a bázisra.

Ha túránk már péntek este indul (ezt minden jelentkezővel előre megbeszéljük), akkor egy könnyű túrán bejárjuk a Morvaszigeti csatorna és a Szomori rét ágait, az Öntési tavaknál fellopakodunk a kilátóhoz és megkémleljük az elcsendesülő vizi- és erdei világot. A közös vacsora egy szabadon választott program, semmi nem kötelező.

Szombat reggel 10-kor, egy rövid oktatás és túratervezés után autóval-kisbuszunkkal felmegyünk a Gombócosi zárás fölé, ahonnan egy bujkálós, izgalmas nagy körben jutunk vissza a Szilfás átereszhez, majd a Gatyai híd alatt végig a Part Kempinghez, ahol estére megpihenünk.

Vasárnap egy kiadós reggeli után, 10 órakor szállunk vízre, és délebbre evezünk, izgalmas helyekre, pl. Az Aprókövesi záráshoz, meg a Laci szigeti ághoz a Bagaméri ágban. Innen aztán felhozatjuk magunkat autóval kisbusszal stb. a Kempingbe. Tízórait érdemes csomagolni magatoknak, mert egész nap a vízen leszünk, kb. du. fél 5-5-ig. A túra útvonala a vízállástól és időjárástól függ, de nem lesz benne sok ismétlődés, megígérjük!

A túrán egyes frissen polírozott, könnyű és nagyon piros túrakenukat használunk. Két (vagy három) képzett és tapasztalt túravezető biztosítja a nyugodt és kiszámítható hajózást.

Kondi: ez egy kétnapos kenutúra. Lazán evezünk, meg kedvesek vagyunk, de kell hozzá valamennyi kondi… Szóval az jöjjön, aki egészséges, és magához képest jó kondiban van! Tapasztalat, vízitúrás háttér előny!!!

A túradíj tartalmazza:

+ felújított, karbantartott, friss piros túrakenuk és korszerű mellények, könnyű alu kenulapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat adunk

+ a kenuk szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ ha az indulási ponton hagytad az autódat, segítünk visszajutni oda. Mivel most is egészséged a legfontosabb nekünk, max. 2 fő utazhat egy autóban. Ezért a normál működéshez képest sokkal több gépjárművet kell mozgósítanunk, és ennek sajnos extra díja van: 1000 Ft/fő. Ez egy kedvezményes összeg, és azt jelenti, hogy a szállítás díjának egy részét Te, a másik részét mi fedezzük.

A túradíj a szállást nem tartalmazza, szállásfoglaláshoz segítségért fordulj bátran hozzánk!

TALÁLKOZÁS:Szombat reggel 10:00 óra
HELYSZÍN:Ásványráró, Part Kemping, Recepció

Ásványráró, Kikötői u. 51

RÉSZVÉTELI DÍJAK:felnőtteknek28.000 Ft
gyereknek (12 év alatt)25.200 Ft

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink! 😉

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani jelentkezhetsz túráinkra a webshopunkon keresztül.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely kétnapos túránkon való részvételre.

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel.

 

Köszönjük az érdeklődésedet! Közeleg a túra időpontja, így már lezártuk a jelentkezést. De szeretnénk ha velünk túráznál, sok-sok jó túra közül választhatsz még a Túranaptárunkból!
Itt eléred: https://felfedezok.hu/turanaptar/

További információk

Korosztály

Felnőtt, Gyerek