2020.08.07-09. A SZIGETKÖZ DÉLI ÁGAI-BOGAI: VEZETETT KENUTÚRA

Már csak 10 helyünk van

26.000 Ft30.000 Ft

A Szigetköz déli részein tavaly kezdtünk el portyázni, és mindjárt olyan csapattal bővültünk, akik évek óta szeretettel járják ezeket a zegzugos vizeket. A Szigetköz zegzugos vízivilágát teljesen bejárni lehetetlen, de törekedni azért lehet rá!  Most Ásványráróról indulunk, és bejárjuk a déli ágrendszer kanyargós részeit, nádasokon, erdőkön át, hidak alatt és kisebb zúgókon haladunk célunk felé. Mindig találunk helyet a kiszállásra és a pihenésre is.

A pontos útvonalat a túra előtt találjuk ki, de átlagosan 5-6 órát töltünk a vízen, azt esszük, amit magunkkal viszünk, és estére visszatérünk a bázisra.

A túránk már péntek este indul, ahol egy könnyű túrán bejárjuk a Morvaszigeti csatorna és a Szomori rét ágait, az Öntési tavaknál fellopakodunk a kilátóhoz és megkémleljük az elcsendesülő vizi- és erdei világot. A közös vacsora egy szabadon választott program, semmi nem kötelező.

Szombat reggel 10-kor, egy rövid oktatás és túratervezés után autóval-kisbuszunkkal felmegyünk a Gombócosi zárás fölé, ahonnan egy bujkálós, izgalmas nagy körben jutunk vissza a Szilfás átereszhez, majd a Gatyai híd alatt végig a Part Kempinghez, ahol estére megpihenünk.

Vasárnap egy kiadós reggeli után, 10 órakor szállunk vízre, és délebbre evezünk, izgalmas helyekre, pl. Az Aprókövesi záráshoz, meg a Laci szigeti ághoz a Bagaméri ágban. Innen aztán felhozatjuk magunkat autóval kisbusszal stb. a Kempingbe. Tízórait érdemes csomagolni magatoknak, mert egész nap a vízen leszünk, kb. du. fél 5-5-ig. A túra útvonala a vízállástól és időjárástól függ, de nem lesz benne sok ismétlődés, megígérjük!

Kondi: ez egy kétnapos kenutúra. Lazán evezünk, meg kedvesek vagyunk, de kell hozzá valamennyi kondi… Szóval az jöjjön, aki egészséges, és magához képest jó kondiban van! Tapasztalat, vízitúrás háttér előny!!!

A túradíj tartalmazza:

+ felújított, karbantartott, friss piros túrakenuk és korszerű mellények, könnyű alu kenulapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat adunk

+ a kenuk szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

Az étkezést és a szállást a túradíj nem tartalmazza!

TALÁLKOZÁS:Péntek délután 18:00 óra
HELYSZÍN:Ásványráró, Part Kemping, Recepció

Ásványráró, Kikötői u. 51

RÉSZVÉTELI DÍJAK:felnőtteknek30.000 Ft
gyereknek (12 év alatt)26.000 Ft

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink! 😉

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani jelentkezhetsz túráinkra a webshopunkon keresztül.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely kétnapos túránkon való részvételre.

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel.