2021.05.22-24: A Gemenci-erdő Felfedezése a Veránka Szigetről fürge Túrakenukkal

19.900 Ft24.900 Ft

Ez a túra megtelt, kérjük válassz másikat!
A vadon-borította Veránka Szigeten szállunk meg, ahova hajóval kelünk át. Mi nem viccelünk, amikor azt mondjuk, hogy felfedezünk. Bemegyünk olyan mellékágakba is, ahova kevesen mennek be, mert nem könnyű. Oda is bemegyünk, ahol éppen annyi víz van, hogy elvigyen minket a hátán. Az érintetlenség nem a véletlen műve. Ahol a szarvasok pihennek, vaddisznók csemegéznek. Gemenc, ahol a mítosz és a valóság ugyanaz. Nem sétahajózás, csak ínyenceknek.    

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:pénteki vacsora, szombati reggeli, szendók, szombati bográcsos vacsora és vasárnapi reggeli helyben elérhető, segítünk megrendelni  

Szállás:egy igazán különleges helyen, a vadon-borította Veránka Szigeten szállunk meg, ahova hajóval kelünk át. Hotel Veránka, Vadászház és Duna Parti  Üdülőház, vagy sátrazás: https://veranka.hu/  

Kinek ajánljuk:Jó vagy gyorsan javuló kondiban lévő kíváncsiakat, felfedezőket. Családi mókára, haverokkal teljes kikapcsra vágyókat, párocskáknak békét, romantikát, és valódi kihívást is ígér ez a túra a természetben. 

A MINDENKORI SZABÁLYOZÁS TELJES TISZTELETBEN TARTÁSÁVAL MŰKÖDÜNK. 

COVID SZABÁLYOZÁS INFÓ: A kajak és kenu túrák szabadidős sporttevékenységnek minősülnek, nem sportrendezvénynek. Ezért a jelenlegi szabályozás alapján, jogi és rendészeti szakértőink írásos véleménye szerint, túráinkon NEM ELVÁRÁS az állami védettségi igazolvány. A vízitúrák megtarthatóak, végezhetőek, gyertek és élvezzétek a tavaszt! 🙂 A parton és szállításkor természetesen maszkot hordunk és tartjuk a kajaklapát távolságot.

TÚRADÍJ GARANCIA: Ha a megvásárolt túra megtartása vagy hajó biztosítása a hatályos korlátozások miatt nem engedélyezett, a befizetett túradíjat a kiírt időpontot követő első munkanap végéig visszautaljuk a számládra.

Hajnali túrán lessük meg az ébredő vadont, ahogyan a felszálló ködből kirajzolódik az erdő széle, és – az ott szemben egy vaddisznó!!! Tömeges és rövid túrákon sosem látogatott mellékágakba merészkedünk, vízállástól függően, ahol meglepett  szarvasok néznek vissza, miközben előttünk szelik a vizet. Mi ott leszünk. Ők meg majd eldöntik.

 

A Gemenci-erdő minden évszakban sok izgalmat tartogat számunkra: tavasszal az ébredő természetet, nyáron a hűvösben hűsölő állatokat, ősszel pedig a szarvasok bőgését leshetjük meg. Kirándulásnak is pompás, hát még kenutúrának! 

 

Szombaton fél napot, vasárnap és hétfőn is vízen leszünk.. Megéljük, ahogyan a nap sugarai áthatolnak a lombokon, játékos fényt vetve a vízen lopakodó kenusokra. Fürge hajóinkkal messzire eljutunk (meg vissza is), este pedig vár minket egy meleg vacsora, füstös bogrács-vacsora – és ha van kedvetek, rendezhetünk magunknak egy kis Szekszárdi bor- vagy Gemenc Whisky-kóstolót is, összedobjuk!

 

A túra útvonala a vízállástól és időjárástól függően: a Nagy-Duna, Vén Duna, Sugovica, Rezéti-Duna, Grébec, esetleg a Szeremlei-Duna, netán a Móric-Duna vagy a Simon-Duna. Egy biztos, sok a lehetőség, és reggeltől estig a vízen leszünk. 

 

Vasárnap egy vérbeli hajnali túrával folytatjuk: meglessük az ébredő vadont. Majd reggeli és egy kiadós pihenő után folytatjuk utunkat ebédig, aztán kora délutánra visszaérünk a Veránka szigetre, szállásunkra.   

 

A túrán modern, tiszta, jól karbantartott, könnyű és gyors túrakenukat használunk. Két túravezető biztosítja a nyugodt és kiszámítható hajózást. Az étkezési lehetőségeket megszervezzük, ezeket helyben lehet majd rendezni.

 

Étkezés és szállás:  ez a túra egyik ékköve. Egy szinte lakatlan szigeten a Rezéti mellékág és a Duna között fekvő kb. 5 km hosszú Veránka szigeten szállunk meg. Az itt működő izgalmas Vadászházban és Szállodában tudunk megszállni. Mi foglaltunk egy adag szobát, de mi csak túrát szervezünk, nem biztosítunk szállást, ezért kérlek jelezd felénk, ha a kőházakban szállnál meg, és átadjuk Neked a foglalásunkat. 

 

A szállás helyben fizetendő a hotelben, egy éjszakára 5-10.000 Ft között van négy illetve kétágyas szobákban. Sátrazásra is van lehetőség. A szállásról képeket és a szobák árát a Hotel Veránka és Vadászház weboldalán találod (https://veranka.hu/arlista/), és emailben mi is elküldünk Neked minden szükséges infót.

A szállást lefoglaltuk, a hely páratlan, csodaszép.Elérhető szobák, amiket rajtunk keresztül tudsz foglalni:

  • 4 db 2 fős apartman
  • 2 db 4 fős apartman, ami 2 külön 2 fős szobából áll, közös fürdővel

Minél előbb jelezd, ha szükséged van szállásra, igénylési sorrendben tudjuk kiosztani a szobákat!

 

Javasoljuk, hogy a Veránka szigeten étkezzünk, a vendégházban étterem is működik, de kérésünkre akár bográcsos étellel várnak minket estére. Kb. kétezer ötszáz forintért kiadós és változatos ételek kaphatók, mindez helyben fizetendő az étteremben.  Reggeli szintén elérhető helyben, vagy amit magaddal hozol. 

 

Egy kis kedvcsináló: https://www.youtube.com/watch?v=0FGCLBrjvSs 

A túra hétfőn dél körül ér véget.

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését

+ felújított, karbantartott, túrakenuk és korszerű mellények, könnyű alu kenulapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat adunk

+ a kenuk és vendégek helyi célba juttatását, szükség szerint 

+ két képzett túravezető segítségét

+ étkezések megrendelését, megszervezését

 

A túradíj a szállást és az étkezést nem tartalmazza, ezeket helyben szükséges rendezni.

 

MIKOR: Szombat 11:00-kor
HOL: Rév Csárda, Érsekcsanád, Dunapart 6347

https://goo.gl/maps/439MG9fPiVcjmUQV7

TÚRADÍJ: felnőtt 24,900Ft
gyermek 19,900Ft

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

 

MENJÜNK!