2021.05.22-24: Gemenc, Vadon, Veránka, Kajakkal

27.900 Ft34.900 Ft

Ez a túra megtelt, kérjük válassz másikat!
Gemenc. A vadon-borította Veránka Szigeten szállunk meg, ahova hajóval kelünk át. Mi nem viccelünk, amikor azt mondjuk, hogy felfedezünk. Az Explorers túráin bemegyünk olyan mellékágakba is, ahova kevesen mennek be, mert nem könnyű, ahol éppen annyi víz van, hogy elvigyen minket a hátán, ahol néha húzzuk a hajókat a fák között.  Ahol a szarvasok pihennek, vaddisznók csemegéznek. Ahol a mítosz és a valóság ugyanaz. Nem sétahajózás, csak ínyenceknek. 

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:pénteki vacsora, szombati reggeli, szendók, szombati bográcsos vacsora és vasárnapi reggeli helyben elérhető, segítünk megrendelni  

Szállás:na ez egy unikum: a vadon-borította Veránka Szigeten szállunk meg, ahova hajóval kelünk át. Hotel Veránka, Vadászház és Duna Parti Üdülőház, vagy sátrazás: https://veranka.hu/  

Kinek ajánljuk:Mindenkit várunk, aki már párszor kajakozott, sportos és szívesen fedezi fel önmagát és ezt a vadont, ahol ugyanolyan olyan természetes dolog a vaddisznó, mint az erdőben evezés

A MINDENKORI SZABÁLYOZÁS TELJES TISZTELETBEN TARTÁSÁVAL MŰKÖDÜNK. 

COVID SZABÁLYOZÁS INFÓ: A kajak és kenu túrák szabadidős sporttevékenységnek minősülnek, nem sportrendezvénynek. Ezért a jelenlegi szabályozás alapján, jogi és rendészeti szakértőink írásos véleménye szerint, túráinkon NEM ELVÁRÁS az állami védettségi igazolvány. A vízitúrák megtarthatóak, végezhetőek, gyertek és élvezzétek a tavaszt! 🙂 A parton és szállításkor természetesen maszkot hordunk és tartjuk a kajaklapát távolságot.

TÚRADÍJ GARANCIA: Ha a megvásárolt túra megtartása vagy hajó biztosítása a hatályos korlátozások miatt nem engedélyezett, a befizetett túradíjat a kiírt időpontot követő első munkanap végéig visszautaljuk a számládra.

A Gemenci-erdő minden évszakban sok izgalmat tartogat számunkra: tavasszal az ébredő természetet, nyáron a hűvösben hűsölő állatokat, ősszel pedig a szarvasok bőgését leshetjük meg. Kirándulásnak is pompás, hát még kajaktúrának! 

 

Két nap alatt bejárjuk az ártéri erdőség legszebb részeit. Vasárnap egész nap a vízen leszünk, bejárjuk a Duna helyi ágait-bogait. Átéljük, ahogyan a nap sugarai áthatolnak a hatalmas lombokon, játékos fényt vetve a vízen lopakodó kajakosokra.  A fürge és stabil kajakokkal messzire eljutunk (meg vissza!), mert este már vár minket a bogrács – és ha van kedvetek, rendezhetünk magunknak egy kis Szekszárdi bor- vagy Gemenc Whiskykóstolót is a szálláson, összedobjuk!

 

A túra útvonala a vízállástól és időjárástól függően: a Nagy-Duna, Vén Duna, Sugovica, Rezéti-Duna, a Grébec, esetleg a Szeremlei-Duna, netán a Móric-Duna vagy a Simon-Duna. Egy biztos, sok a lehetőség, és reggeltől estig a vízen leszünk. 

 

Hétfőn egy vérbeli hajnali túrával folytatjuk: meglessük az ébredő vadont. Majd reggeli és egy kiadós pihenő után folytatjuk utunkat ebédig, aztán kora délutánra visszaérünk a szállásunkra.   

 

Étkezés és szállás:  ez a túra egyik ékköve. Egy szinte lakatlan szigeten a Rezéti mellékág és a Duna között fekvő kb. 5 km hosszú Veránka szigeten szállunk meg. Az itt működő izgalmas Vadászházban és Szállodában tudunk megszállni. Mi foglaltunk egy adag szobát, de mi csak túrát szervezünk, nem biztosítunk szállást, ezért kérlek jelezd felénk, ha a kőházakban szállnál meg, és átadjuk Neked a foglalásunkat. 

 

A szállás helyben fizetendő a hotelben, egy éjszakára 5-10.000 Ft között van négy illetve kétágyas szobákban. Sátrazásra is van lehetőség. A szállásról képeket és a szobák árát a Hotel Veránka és Vadászház weboldalán találod (https://veranka.hu/arlista/), és emailben mi is elküldünk Neked minden szükséges infót.

A szállást lefoglaltuk, a hely páratlan, csodaszép.Elérhető szobák, amiket rajtunk keresztül tudsz foglalni:

  • 4 db 2 fős apartman
  • 2 db 4 fős apartman, ami 2 külön 2 fős szobából áll, közös fürdővel

Minél előbb jelezd, ha szükséged van szállásra, igénylési sorrendben tudjuk kiosztani a szobákat!

Javasoljuk, hogy a szigeten étkezzünk, a vendégházban étterem is működik, de kérésünkre akár bográcsos étellel várnak minket estére. Kb. kétezer ötszáz forintért kiadós és változatos ételek kaphatók, mindez helyben fizetendő az étteremben.  Reggeli szintén elérhető helyben, vagy amit magaddal hozol. 

 

A túrán modern, tiszta, jól karbantartott egyszemélyes és páros tengeri kajakokat  használunk. Mindig két túravezető biztosítja a nyugodt és kiszámítható hajózást.

 

Egy kis kedvcsináló: https://www.youtube.com/watch?v=0FGCLBrjvSs
A túra hétfőn dél körül ér véget.

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ étkezések megrendelését, megszervezését

 

A túradíj a szállást és az étkezést nem tartalmazza.

 

MIKOR: Szombat 11:00-kor
HOL: Rév Csárda, Érsekcsanád, Dunapart 6347

https://goo.gl/maps/439MG9fPiVcjmUQV7

TÚRADÍJ: felnőtt 34,900 Ft
gyermek 27,900 Ft

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!