2021.06.12-15: EXPLORERS TISZA TAVI TÁBOR Kajakkal

52.000 Ft64.000 Ft

Amire mindig is vágytunk: kajak tábor egy szigeten, a tengeri kajakozás technikájának és biztonságának oktatása, madarakkal lopakodás reggeltől estig. Fürdés hegyek. Tábori hangulat. Este bográcsolás, sütögetés, vagy amit halászunk-vadászunk ;) Teljes elmerülés a természetben egy saját szigeten, ahonnan akkor indulunk és akkor érkezünk meg, amikor csak kedvünk van (meg amit megtervezünk aznapra). Lakatlan sziget addig, amíg nem lakjuk be. Technikai és biztonsági elemek, hajnali túrák, szürkületben érkezés, kihívások, tábortűz… egy hatalmas, pihentető, aktív tábor, ami Téged vár. Ja, és nincs kiszavazás! 
Törlés
    • -25 Ft
    Reset options

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:

Étkezés:reggeli és vacsora helyben vásárolható, napközben amit magaddal viszel, Tiszafüreden minden kapható

Szállás:Kalandszigeten, vízparton, saját sátorban (szükség esetén tudunk kölcsönözni sátrat és matracot)

Fennmaradó helyek:8

Kinek ajánljuk:Kezdőket is várunk, akik már legalább egyszer azért voltak velünk Kajaksulin, és szívesen fejlődnek, középhaladókat, akik mennének már tengerre, de még szívesen megtanulnának ehhez pár hasznos dolgot

Ez egy négynapos kajakos tábor. Benne tengeri kajakos technikai képzés, túrázás, örömködés az élet szépségén, szenvedély és izomláz, sok naptejjel és tekintélyes szúnyogháló segítséggel. Szállás saját sátorban a Kaland szigeten a részünkre kialakított tábor területén, vízparton. Lesz egy tábori rend, ami nem katonás, de valós, ami szerint reggeli után nekiindulunk túrázni, és több pihenővel, minden nap más-más útvonalakon felfedezzük a Tisza-tó és a Tisza változatos világát. A program fontos része a technikai és biztonsági képzés, ami nem egy öt perces elhadart szöveget jelent a túra elején, hanem erre tervezett alkalmakat, sok gyakorlati oktatással. Mit hozz magaddal a zsákodban? Hogyan öltözz soknapos túrákra? 

 

Gyakorlás, képzés

 

A dolog lényege a felkészülés hosszabb, akár tengeri túrákra. Ki- és beszállás különböző féle  partokon, vízről beszállás, mentés és önmentés, trükkök és tippek a vadvizet és tengereket sokszor megjárt túravezetőktől. Napi minimum 5-6 óra a vizen, erőnléti és technikai felkészülés, de nem edzőtábor, és nyilván bármikor vissza evezhetsz pihenni. Ha muszáj. És megjegyezzük 🙂 Ha teljesen kezdő vagy, gyere el egy Kajaksulira először. Ha gyermekeddel jössz, tudunk párost adni. 

 

Többek között ezeket tanulhatod meg:

 

– Lapáthasználat: evezés, támasztás, kanyarodás, egyebek

– Hogyan maradj a hajóban, ameddig csak akarsz, és hogyan kerülj vissza a hajóba, ha szükséges

– Ki- és beszállás nehéz terepen

– Élezés, kanyarodás, kormányzás kormány nélkül

– Felkészülés, csomagolás, mi kell az ideális túrához

– Hatékony evezés, energiamenedzsment

– Kötelek, csomók, kötések

 

Szállás, étkezés

 

Minden étkezés egyénileg megrendelhető a szigeten működő bisztróban, de szívesen segítünk megszervezni a közös étkezéseket. Egy reggeli várható ára 1500 Ft, egy vacsora várható ára 3500  Ft itallal együtt (ásványvízzel, sörrel vagy rozé borral). 

A Tisza Tavi Tábort Tiszafüreden, a parttól pár száz méterre fekvő Kalandszigeten alakítjuk ki. A tábor területe erdős, bokros. Friss ivóvíz és étkezési lehetőség van a szigeten, mosakodási lehetőség a szigeten elhelyezett konténer-fürdőben, illetve a strand területén található vizesblokkokban lehetséges. Ilyenkor nyáron vannak szúnyogok, ezért kialakítunk egy vagy több szúnyogoktól védett étkezési területet, illetve egy biztonságos tűzrakó helyet, amelyet esténként tudunk használni az említett szúnyogok távoltartására. A szigeten elektromos hálózat nincsen, ez egy nomád környezet, csak kicsit van több annál, mint amit magaddal hozol. De közel a part, és eldöntheted, mennyire nomádan akarod megélni ezt a négy napot. Mi azt mondjuk, csapj bele!

 

A Tisza-tó:

Egy este és két teljes nap alatt alaposan megmerítkezünk a Tisza-tó csodáiban. Felfedezzük a Tisza-tó eddig ismeretlen arcait, hatalmas vizeken és keskeny dzsungelekben, madárparadicsomban és csendes partokon át portyázunk a Tó eddig talán kevésbé ismert területein is, nagyon messze a fürdőzők és a motorosok zajától. Ha velünk tartasz, biztosan mutatunk neked valami újat.

A fürge, de stabil tengeri kajakokkal teljesen más vízi élményt kapunk ugyanattól a vízivilágtól. Nagyobb területeket tudunk bejárni ugyanannyi erőfeszítéssel, a széles, nagy vizeken is bátran, önbizalommal kelünk át. Lopakodunk a nádasban, tekergünk az indák közt, szeljük a habokat.

Ha az idei túráidból eddig kimaradt egy komolyabb természetbúvárkodás, most kipróbálhatod magad! Ha imádod a csendet vagy a harsány hullámokat – ez a túra neked szól.

Homokos fürdőhelyek, fel-fel-fel a Tiszán, megnézzük a luxus úszóházakat, a Tisza eredeti medrén, majd egy vízimadár-paradicsomon vágunk keresztül. Szusszanunk egyet egy kikötőben, majd ismét vízre szállva egy öblítőcsatornán keresztül megközelítjük a Magyar Amazonast. A vízben álló fák, liánok alkotta erdőrész után, jó idő esetén, a nyílt vizeken érünk vissza a bázisra. A sok lehetőség közül az időjárás és a csapat kedve, ereje szerint választunk útvonalat.

 

A túradíj tartalmazza:

+ A tábor kialakítását és technikai működtetését, szükség esetén táborozásban segítséget

+ Táborvezetést, napi túra és képzési terveket

+ Sátorhely kialakítását, sátorhelyet 

+ Előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését

+ Esti tábortüzeket, közös étkezés megszervezésében segítséget

+ Túravezetést

+ korszerű, kényelmes biztonsági mellényeket

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető folyamatos jelenlétét, segítségét

 

Az étkezést és a szállást a túradíj nem tartalmazza!

 

 

MIKOR: A tábor első napján, reggel 9h
HOL: Kaland Sziget, Tiszafüred, Tisza-tó

https://goo.gl/maps/r7D4FeXSkTGam7vv8

TÚRADÍJ: felnőtt 64,000 Ft
gyermek 52,000 Ft

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.

Megyek!