2021.06.26-29: EXPLORERS TISZA TAVI TÁBOR – Tengeri Kajakkal

52.000 Ft64.000 Ft

Fennmaradó helyek:4
Amire mindig is vágytunk: egy vérbeli bentlakásos kajaktábor a Tisza-tó partján, ahol a tengeri kajakozás technikájának és biztonságának oktatása és a madarakkal lopakodás váltakozik fürdés hegyekkel. Tábori hangulat, este közös vacsora, sütögetés, borkóstoló, vagy bármi, amit kitalálunk. Teljes elmerülés a természetben és a kajakozásban. Egy csodás parti szállás, ahonnan akkor indulunk és akkor érkezünk meg, amikor csak kedvünk van. Kajakos, kenus közösség, erőnléti, technikai és biztonsági elemek, hajnali túrák, szürkületben érkezés, kihívások, meleg vacsora a csapatnak, de semmi sem kötelező, tábortűz, és egy klassz, aktívan-pihentető tábor, ami Téged vár. Ha az idei túráidból eddig kimaradt egy komolyabb természetbúvárkodás, most ebben is  kipróbálhatod magad! Ha imádod a csendet vagy a harsány hullámokat – ez a tábor  neked szól!

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:reggeli és vacsora helyben vásárolható, napközben amit magaddal viszel, Poroszlón és Tiszafüreden minden kapható

Szállás:Madárpart Kemping, Poroszló, sátorban vagy a környező panziókban, kempingekben, faházban (szükség esetén tudunk kölcsönözni sátrat és matracot)

Kinek ajánljuk:Kezdőket is, akik már legalább egyszer azért voltak velünk Kajaksulin, és szívesen fejlődnek, középhaladókat, akik mennének már tengerre, de még szívesen megtanulnának ehhez sok-sok hasznos dolgot

Ez egy négynapos kajakos tábor: tengeri kajakos technikai képzés, túrázás, örömködés az élet szépségén, szenvedély és izomláz, sok naptejjel, szúnyoggal és egy tekintélyes méretű szúnyoghálóval. Szállás saját sátorban, esetleg helyben álló lakókocsiban a vízparton, vagy a közeli panziók egyikében, ahogy Te szeretnéd. Lesz egy tábori rend, ami nem katonás, de valós, ami szerint reggeli után vagy technikázunk pár órát vagy éppen nekiindulunk túrázni, és több pihenővel, minden nap más-más útvonalakon felfedezzük a Tisza-tó és a Tisza változatos világát. 

 

A program fontos része a technikai és biztonsági képzés, ami nem egy öt perces elhadart szöveget jelent a túra elején, hanem erre tervezett, edzéssel is felérő alkalmakat. 

 

Gyakorlás, technika, erőnlét

 

A tábor lényege a felkészülés hosszabb, akár tengeri túrákra. Ki- és beszállás különböző féle  partokon, vízről beszállás, mentés és önmentés, trükkök és tippek a vadvizet és tengereket sokszor megjárt túravezetőktől. 

 

Napi minimum 5-6 óra a vizen, erőnléti és technikai felkészülés, de nem edzőtábor, és nyilván bármikor vissza evezhetsz pihenni vagy kihagyhatsz egy-egy alkalmat és egyénileg evezel egyet. Nyilván meg lesz a böjtje, de lehet ;)))  Ha teljesen kezdő vagy, gyere el pár Kajaksulira velünk a Dunakanyarba először. Ha gyermekeddel jössz, tudunk párost adni. 

 

Többek között ezeket tanulhatod meg:

 

– Tengeri kajakos alapok 

– Lapáthasználat: evezés, támasztás, kanyarodás, egyebek

– Stabilitás, önbizalom: hogyan maradj a hajóban, ameddig csak akarsz, és hogyan kerülj vissza a hajóba, ha szükséges

– Ki- és beszállás nehéz terepen

– Élezés, kanyarodás, kormányzás kormány nélkül

– Hatékony evezés, energiamenedzsment

– Kötelek, legfontosabb csomók, kötések

– Mentés és önmentés: semmi pánik, legyen ez egy rutin 🙂 

– Felkészülés: Mit hozz magaddal a zsákodban? Hogyan öltözz soknapos túrákra? 

 

Jelentkezésed után részletes napi programot küldünk!

 

Szállás, étkezés

 

A szállás és a tábor a Madárpart Kempingben lesz, de megszállhatsz akár egy helyi panzióban (amiért nyilván beborítunk minimum egyszer). Sátrazni 2000 Ft/fő/éj+IFA, reggeli egyénileg vagy együtt bevásárolunk, kiadós és ízletes meleg vacsora lehetőség helyben 2150 Ft-ért elérhető. 

A Tisza-tó:

Négy teljes nap alatt alaposan megmerítkezünk a Tisza-tó csodáiban. Felfedezzük a Tisza-tó eddig ismeretlen arcait, hatalmas vizeken és keskeny dzsungelekben, madárparadicsomban és csendes partokon át portyázunk a Tó eddig talán kevésbé ismert területein is, nagyon messze a fürdőzők és a motorosok zajától. Ha velünk tartasz, biztosan mutatunk neked valami újat.

A fürge, de stabil tengeri kajakokkal teljesen más vízi élményt kapunk ugyanattól a vízivilágtól. Nagyobb területeket tudunk bejárni ugyanannyi erőfeszítéssel, a széles, nagy vizeken is bátran, önbizalommal kelünk át. Lopakodunk a nádasban, tekergünk az indák közt, szeljük a habokat. A túrázós napok és napszakok váltakoznak a kajakos gyakorlással, technikai feljesztéssel. Esetenként keresünk egy biztonságos öblöt, ahol kedvünkre gyakorolhatjuk a technikai elemeket és a ki- és bemászást a kajakból a kajakba 🙂    

Homokos fürdőhelyek, fel-fel-fel a Tiszán, megnézzük a luxus úszóházakat, a Tisza eredeti medrén, majd egy vízimadár-paradicsomon vágunk keresztül. Szusszanunk egyet egy kikötőben, majd ismét vízre szállva egy öblítőcsatornán keresztül megközelítjük a Magyar Amazonast. A vízben álló fák, liánok alkotta erdőrész után, jó idő esetén, a nyílt vizeken érünk vissza a bázisra. A sok lehetőség közül az időjárás és a csapat kedve, ereje szerint választunk útvonalat.

A túradíj tartalmazza:

+ A tábor kialakítását és technikai működtetését, szükség esetén táborozásban segítséget

+ Táborvezetést, napi túra és képzési terveket

+ Sátorhely kialakítását, sátorhelyet 

+ Előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését

+ Esti tábortüzeket, közös étkezés megszervezésében segítséget. 

+ Túravezetést

+ korszerű, kényelmes biztonsági mellényeket

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető folyamatos jelenlétét, segítségét

 

Az étkezést és a szállást a túradíj nem tartalmazza!

 

MIKOR: A tábor első napján, reggel 9:00
HOL: Madárpart Kemping, Poroszló, Tisza-tó

https://goo.gl/maps/ojKoc4jUFH18p23V9

TÚRADÍJ: felnőtt 64,000 Ft
gyermek 52,000 Ft

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!