2021.07.04: Garam Kaland Fürge Kajakkal

11.990 Ft14.990 Ft

Oroszka alatt Kéménden szállunk vízre. A folyó itt már nyugodtabb, síkvízi/tengeri hajókkal is jól járható, ám a táj még őrzi a természetes vadság jellemzőit – sok kanyar, kisebb, nagyobb megfolyások, sőt egy zúgócska is izgalmasabbá teszi a túra kezdetét!  
Törlés
    • -25 Ft

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:Az a tuti ami biztos, avagy amit magaddal hozol :)

Szállás:A túra után, ha van kedved, és hozol sátrat, megszállhatsz a pilismaróti kempingben, amúgy a túra estéjén már otthon aludhatsz

Fennmaradó helyek:10

Kinek ajánljuk:Várunk, ha már egyszer legalább kajakoztál velünk vagy máshol, jól fogod magad érezni ezen a túrán. Lelkes újrakezdőket, akik fel akarnak készülni hosszabb utakra, netán tengerekre, akik szeretik a változatosságot, egy felfedezős túra hangulatát. 

A kéméndi indulás után kanyargunk lefelé a folyón, miközben itt-ott megállunk pihenni, falatozni egy-egy sóderes partszakaszon, vagy akár egy lakatlan szigeten. A Garam torkolatánál – a vízállás függvényében- beevezünk egy ”romantikus” kacskaringós kis mellékágba, ezután a Nagy Duna széles panorámája tárul elénk, és újabb izgalmakat jelent a széles folyamon való evezés. Ezen az Esztergom-Pilismarót közti szakaszon a sodrás segít bennünket, egyben némi izgalomra is okot ad. A hajózó út itt beszűkül, oda kell figyelni az itt közlekedő/közeledő hajókra, a hajók által keltett hullámokra, sokszor a szelet is be kell kalkulálni.

 

A Garam után a szlovák part mentén haladunk a Helemba szigetig, ahol átkelünk a  sziget szlovák oldali partjához, a szigetet elhagyva egy rövid szakaszon a Duna közepe tájékán csorgunk tovább –elkerülve a hajózó utat!- a lakatlan Helemba zátonyig, ahol ismét megpihenünk.

 

A pihenő után elhaladunk az Ipoly-torkolat, majd Szob mellett (ügyelve arra, hogy ne zavarjuk a Szobi Rév közlekedését), innentől mindkét part magyar oldal. Fokozatosan áttérünk a jobb (pilismaróti) part közelébe, és akár be is evezhetünk kicsit a hajdan volt hajtótemető öblébe, amely új funkciót kapott a közelmúltban és sport/rekreációs célokat szolgál. Pilismarótnál a komp kikötőt messziről elkerüljük, de figyelünk az erős sodrásra, mert a komp után 150m-re a pilismaróti komp kezdeténél kikötünk. A parton több büfé, étterem, valamint kisbolt is található, aki több napos kiruccanást tervez, az sátorozhat a parti kempingben.

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ ha az indulási ponton hagytad az autódat, segítünk visszajutni oda. Mivel most is egészséged a legfontosabb nekünk, max. 2 fő utazhat egy autóban. Ezért a normál működéshez képest sokkal több gépjárművet kell mozgósítanunk, és ennek sajnos extra díja van: 1000 Ft/fő. Ez egy kedvezményes összeg, és azt jelenti, hogy a szállítás díjának egy részét Te, a másik részét mi fedezzük.

Az étkezést és a szállást a túradíj nem tartalmazza!

 

MIKOR: A túra napján reggel 9:00
HOL: Esztergom, Palkovics pad 
TÚRADÍJ: felnőtt 14.990 Ft
gyermek 11.990 Ft

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

Megyek!