2021.07.08-12: DUGI OTOK: Szigetről Szigetre (Horvátország)

76.000 Ft

Fennmaradó helyek:2
Kevés jobb dolog van ennél a Földön. Kajaktábor egy azúrkék tengerrel körülvett szigeten, tengeri öbölben megbúvó kemping mennyei, kemencés pizzával, a tengeri kajakozás technikájának és biztonságának oktatása, “island hopping” szigetre-szigetre reggeltől estig. Part menti lopakodás. Szigetkerülés, átkelés a szoroson, beevezés halászfalvakba, giccses  naplementék, homokos strandok, fürdés hegyek. Rossz idő esetén öböltúrák. Holdfény túra, teliholdkor. Na ilyesmi :) Öt napos program, de gyere akár két körre egy nap pihenővel, vagy maradj pár napot utána, lazulni, úgysem tudsz megmaradni a parton ;)

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:Ez egy önellátó túra, a kempingben és a faluban  vannak éttermek stb.

Szállás:Saját sátorban vagy saját lakókocsiban, kempingben

Kinek ajánljuk:FONTOS INFO: Azokat várjuk erre a túrára, akik már túráztak velünk 2021-es szezonban, és/vagy rendszeres tengeri kajakos túrázók, tehát évente legalább egyszer kajakoznak tengeren. A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos info, kérem jelentkezés előtt vedd figyelembe.

Csillagtúra, így a szállás minden este ugyanabban a csodálatos, eldugott öbölre néző kempingben lesz. Nincs menetkényszer, nem kell sehova eljutni, csak estére vissza, így az időjárásnak megfelelően tudjuk szabályozni a túrák hosszát, kezdési és kiszállási pontjait. Változatos, szigetkerülgetős kalandok, ahol egésznapos és félnapos túrák, technikai és biztonsági képzés váltakozik az esti és hajnali öböl evezésekkel. Sok fürdés, hajóroncs-snorkeling, esetenként hullámlovaglás. Szigetből van bőven, sok apró falucska tengerre néző éttermekkel. Egy nemzeti parkban melegebb vízű tavacska vár minket ha fúj a szél, homokos és kavicsos strandok, méltóságteljes sziklák. Itt  van a  Földközi tenger egyik legnagyobb védett öble, ahova a Velencei Birodalom az egész harci flottát beparkolta háború  idején. Röviden: tökéletes kajakos terep. 

A túra akkor kezdődik, amikor a komppal kikötünk Brbinjben, Dugi Otok szigetén. Itt találkozunk. Innen busszal utazunk egy kis faluba, ahonnan bemelegítésként kb. 12km-t evezünk a part mentén, míg buszunk felviszi cuccunk nagy részét a szállásunkra, a védett tengeröbölben fekvő ékszerdoboz-kempingbe (https://www.campmandarino.com/photos/). Este és esténként lazulás az öbölre néző teraszon, ami egyáltalán nem vacak, sőt páratlanul szép.  

A következő napokban az időjárástól és a csapat fáradtsági szintjétől függően választunk napi célokat, útvonalat. Naponta kb. 15-25km közötti távot  evezünk.

Ha az odajutásban segítségre van szükséged, fordulj hozzánk, segítünk, megoldjuk, telekocsival vagy másként. Ideális esetben autóval érkezel és az autót Zadarban hagyod, enélkül szállsz fel a kompra. A kompon túl már kajakkal közlekedünk 🙂  

 A túradíj tartalmazza:

  • A túraszervezést, szállás foglalást
  • Napi túra tervezést, túravezetést kb. reggel 9-21h között, illetve amíg a vízen vagyunk
  • Rendszeres technikai és biztonsági oktatást, gyakorlást (ez nem azt jelenti, hogy a parton elmondjuk a tutit, aztán reméljük a legjobbat!)

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ minimum két képzett túravezető segítségét (4-5 főre jut egy túravezető, és mindig párosával dolgozunk)

A szállás ára fejenként kb. 8.000 Ft/éj/fő, öbölre néző, közös  sátorhelyen (egy területen kb 3 sátor fér el).

 

MIKOR: Kb. a túra első napján reggel 10 óra

(menetrendttől függően, egyeztetünk!)

HOL: Komp kikötő, Dugi Otok
TÚRADÍJ: felnőtt 76.000 Ft
gyermek

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink! 

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájeékoztató szerint. 

 

Megyek!