2021.08.26-09.02: Zakynthos: Egy sziget – ezernyi kaland: a tengerkék 50 árnyalata (Görögország)

79.200 Ft

Ez a túra megtelt, kérjük válassz másikat!
Tudtad, hogy Zakynthos kincseit csak a tenger felől lehet megközelíteni? A pontosan erre a célra épített tengeri kajakok szinte maguktól is ebbe az irányba mennének… Már csak Te kellesz hozzá és a tengerikajakozás művészete. A Jón tenger gyöngyszeme ez a falatnyi kis sziget - ezernyi kalanddal. Körbeevezzük! Hét nap alatt utánajárunk a sziklákba formálódott Poseidon arcának, a Navagio öbölben található csempészhajó történetének, a Kék barlangok titkainak és a Teknős sziget eredetének…

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:egyénileg

Szállás:Zante kemping, itt lenne a főhadiszállásunk, az első és utolsó éjszakát is itt töltenénk.(https://www.zanteweb.gr/zakynthos.zante/en/camping-zante)

Kinek ajánljuk:FONTOS INFO: Azokat várjuk erre a túrára, akik már túráztak velünk 2021-es szezonban, és/vagy rendszeres tengeri kajakos túrázók, tehát évente legalább egyszer kajakoznak tengeren. A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos infó, kérem jelentkezés előtt vedd figyelembe.

Program terv:

 

  1. nap

A reptéren tárt karokkal várunk és elviszünk a főhadiszállásunkra, egy csodás kempingbe.  Megtanuljuk egymás nevét, beszélgetünk egy jót a tervekről, célokról, mindenféle fontos dolgokról. Ezután ismerkedünk a hajókkal, beállítunk mindenféle beállítandót, kötelet, karabinert, és essssetleg csobbanunk is egy finomat a meleg tengerben – aztán biza  vízre szállunk.  Újra átvesszük, gyakoroljuk a tengerikajakozás legfontosabb fogásait, mentünk, mászunk, kanyarodunk: ezekre biztosan szükség lesz. Este még egy csobbanás a kemping medencéjében? Görög vacsi? Naná!

 

  1. nap

Zakynthos keleti partja mellett evezünk északnak és felfedezzük a legjobb strandokat (igen, fürdünk sokat), meg persze szokjuk a tengert, a kajakozást. Estére egy meghitt kis öbölbe érünk, vízparti bárok, vendéglők – és kabócák minden mennyiségben. Nemvacak, na.

 

Evezés: kb. 18 km

 

  1. nap

Miután mindenki betankolt vízzel és élelemmel, minden és mindenki a helyére került és “challenge accepted”, akkor nekivágunk a magas sziklákkal és barlangokkal határolt tengernek, tele látványossággal. Kék barlangok majd a híres elsüllyedt csempészhajó mellet a Navagio öbölben sznorkizunk, strandolunk. Innen tovább haladva, egy meghitt kis öbölben térünk nyugovóra a part mellett. Húdevárjuk.

 

Evezés: kb. 25 km

 

  1. nap

Az utolsó kis büfékocsit is magunk mögött hagyva elindulunk a civilizációtól elzárt nagy betűs Természetbe. Hatalmas sziklafalak, temérdek barlang és a tengerkék 50 árnyalata. A nap végére fáradtak leszünk. Este egy lakatlan szigeten alszunk, alattunk a tenger, felettünk a csillagos ég. Az élet jó.

 

Evezés: kb. 22 km

 

  1. és 5. nap

Evezőcsapásról evezőcsapásra visszatérünk a civilizációba, homokos tengerpart, Teknős sziget…nem csak a nevében. Aztán a túlparton feltűnnek a bárok és tavernák, és görög vendégszeretettel fogadják a fáradt kajakosokat. Laza nap, sok pihenés és sok strandolás, sok búvárkodás.

 

Evezés kb. 21 km

 

  1. nap

Megeveztük! Kedvenc kempingünkben csobbanunk és megint asztal mellett, együtt vacsorázunk. Esetleg kisbuszunkkal megnézzük a sziget belsejében található látványosságokat, pihenünk, mulatunk, mert élni (és kajakozni) jó!

 

  1. nap

A reptéren egyértelműen könnyes búcsút veszünk egymástól. Ezek persze lehetnek az öröm könnyei is.

 

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

 

 

Mit nem tartalmaz?

Szállás, utazás, kötelező  extrém sport utasbiztosítás

 

Korlátozott számban buszos utazás elérhető nálunk, erről egyéni egyeztetés szükséges, kérlek írj emailt (admin@felfedezok.hu).

 

Repülési lehetőségek:

Oda:

Budapest – Zakynthos közvetlen Wizzair járat.

Budapest- Athén, majd laza 5 órás buszozással egy kis kompozással feldobva megérkezünk Zakynthosra.

Vissza:

Zakynthos – Budapest közvetlen Wizzair járat.

Laza 5 órás buszozással egy kis kompozással feldobva megérkezünk Athénba, onnan Athén – Budapest Wizzair repülőjárat.

 

Covid infók: Mindenki egyénileg felelős az országba való bejutásért, érvényes útiokmányok beszerzéséért és a mindenkor aktuális beutazási szabályok betartásáért. Ezek hiányában nem tudunk együtt túrázni. A jelenleg hatályos be és kiutazásról bővebb információt a konzuli szolgálat honlapján: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?gorogorszag

Belépés védettségi igazolvánnyal vagy PCR teszttel. Az utazás megkezdése előtt minimum 24 órával Görögországba belépőnek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése.

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

 

 

 

MENJÜNK!