2021.10.09: Best of Dunakanyar: Fürge Túrakenuval Dömöstől Leányfaluig

7.900 Ft9.900 Ft

Fennmaradó helyek:5
Hegyek között, völgyek között, de nem zakatol. Na mi az? Elkottyantjuk: ez a túra. Az egyik leglátványosabb vízitúra Magyarországon, egyszerre kanyargós és szelíd, tartalmas, de mégis könnyen megtehető. A dömösi beszálló talán a legszebb az összes között: a Pilis aljában a Börzsönnyel szemben megnyújtózunk, szippantuk egy nagyot a frissen szűrt hegyi levegőből, majd végigkanyargunk a Nagydunán Nagymarosig. Itt  megnyílik a tér, megpillantjuk a Visegrádi Várat és azt kérdezzük magunktól, h eddig ugyan mit csináltunk, hogy nem jártuk be ezt az utat családdal, barátokkal. Az élet jó! 
Törlés

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:a túrán az a biztos, amit magaddal hozol, de Dömösön még van egy büfé és Leányfalun is találsz, ha keresel :)

Szállás:-

Kinek ajánljuk:Mindenkit várunk, aki egy nagyot akar aktívan pihenni, anyukákat és apukákat gyerekekkel, lelkes újrakezdőket, akik fel akarnak készülni hosszabb utakra

A Duna minden kanyarja meglepetést rejt (azért mi tudjuk mi van mögötte), beszűkül majd kitárul a táj. Ezen a túrán megélheted, milyen egy apró hajóval, teljes biztonságban evezni egy hatalmas természeti térben: ekkora háromdimenziós teret ritkán élsz meg. Lesd meg a Börzsöny meredek szirtjeit és a Pilis lágyan zöld lankáit, miközben szeled a habokat a hatalmas Dunán. Készülj a hosszabb túrákra, töltődj, élj igazán! 

Kiscsoportos túra! Semmi tömegjelenet. Max. 6 kenu, 10-15 fő. Személyes figyelem. Igazi emberek. Ennyi. 

 

Mit csinálunk? A csendes, homokos pilismaróti Duna-partról indulunk, átkelünk a zebegényi partok felé, hogy a Dunakanyar legszebb helyein kanyarogjunk lefelé. Balra a Börzsöny meredek sziklái, majd Nagymaros házai, jobbra a Pilis hullámzó vonalai, majd Lepence (és az Öböl, ahova benézünk) és a Visegrádi Vár. A vízről látjuk meg a Salamon-tornyot, és érkezünk el a Szentendrei-sziget északi homokzátonyaihoz. 

 

Onnan, a Duna közepéről lenyűgöző kilátás nyílik észak felé. Itt röviden megpihenünk, majd bekanyarodunk a meghitt és keskenyebb Szentendrei-Dunaágba, ahol körülbelül félórás evezés után megérkezünk Dunabogdányba. Ott cipőt váltunk, és sportosan (de büszkén! 🙂 ) besétálunk egy hangulatos és kiváló családi étterembe, a Forgóba egy késői ebédre (vagy korai vacsorára?). A nap elején érdemes későn és nagyot reggelizni a késői ebéd miatt.

 

A túrán négyszemélyes, vadiúj, tűzpiros és menősárga kenukat használunk majd, kenunként lehetőleg max. 3 felnőttel. Két túravezető biztosítja a nyugodt és kiszámítható hajózást. Tervezett táv kb. 23 km, kb. 4-4,5 óra pihenőkkel.

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, fürge túrakenuk és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákot

+ a kenuk szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ ha az indulási ponton hagytad az autódat, segítünk visszajutni oda. Mivel most is egészséged a legfontosabb nekünk, max. 2 fő utazhat egy autóban. Ezért a normál működéshez képest sokkal több gépjárművet kell mozgósítanunk, és ennek sajnos extra díja van: 1000 Ft/fő. Ez egy kedvezményes összeg, és azt jelenti, hogy a szállítás díjának egy részét Te, a másik részét mi fedezzük. Étkezést és szállást a túradíj nem tartalmaz.

 

MIKOR: A túra napján reggel 10:00-kor
HOL: Dömös, Hajóállomás parkoló

https://goo.gl/maps/EVdFV9QzohDxrjV9A

TÚRADÍJ: felnőtt   9,900 Ft
gyermek 7,900 Ft

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink! 

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!