2021.12.11: Téli tekergés a termál patakban – Kenutúra a Hévíz-patakon

5.900 Ft6.900 Ft

Fennmaradó helyek:5
Kenuval,  a tavirózsák között, de csak finoman. Ilyen nem sok van. Vízitúrás körökben hagyománya van annak, hogy télen is vízre szállunk. A meleg vizű Hévíz-patak igazi kuriózum.A Hévízi Tó mélyéről feltörő forróvízű források folyamatos melegvíz utánpótlást biztosítanak. Az evezés kellemesen átmozgat, átmelegít minket, persze azért a réteges öltözet is fontos. Ilyenkor a forró tea és/vagy forralt bor is igen jól esik. A túrának kora délután van vége, ezért lesz időd pihentető melegvizes úszásra is a termálvizes tóban.
Törlés
    • -25 Ft
    Reset options

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:amit magaddal hozol

Szállás:-

Kinek ajánljuk:Mindenkinekajánljuk! A téli túrázás igazi kuriózum, pláne egy meleg vizű patakon! Húzod a lapátot szárazban, biztonságban, vizslatod a fagyott tájat (“az ott róka??”), vágyakozol a tavaszra, és már készülsz is a nyárra! 

A kristálytiszta vízben akár trópusi növényeket, halakat is láthatunk, miközben körbe vesz minket a hangulatos téli táj. Ezen a szakaszon, ahol utunkat indítjuk, az akár 20-21 fokos kifolyó víz a leghidegebb téli napokon is látványos vízi utat varázsol alánk. 

A víz hőmérséklete folyamatosan csökken, ahogy távolodunk a tótól. A trópusi fauna elmarad, ám a madárvilág további látnivalókkal kecsegtet, hiszen a soha be nem fagyó víz menedékül szolgál számukra, így sok – normál esetben költöző – madár itt telel át.

 

Nem véletlen, hogy fokozottan védett területen evezünk, ahol nem csak a bejárható szakasz hossza, hanem a vízen tölthető idő is szigorúan korlátozva van! A 10 km-es táv a képzett túravezetők segítségével 3-4 óra alatt teljesíthető a kevésbé felkészültek számára is. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a beszálló-, kiszálló- és pihenőhelyeken mobil WC-k kihelyezésével teszi komfortosabbá a túrázást (és egyben óvja a környezetet is).

 

A túradíj tartalmazza:

+  túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ prémium minőségű, karbantartott túrakenuk és korszerű mellények, könnyű alu kenulapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat adunk

+ a kenuk szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ ha az indulási ponton hagytad az autódat, segítünk visszajutni oda. 

 

A túradíj a Nemzeti Park belépőt nem tartalmazza.

Az étkezést és a szállást a túradíj nem tartalmazza!

 

TALÁLKOZÁS: A túra napján 9:00-kor
HELYSZÍN: Hévízi Tó Parkoló (Castrum Kemping) 
RÉSZVÉTELI DÍJAK: felnőtteknek 6.900 Ft
gyereknek 5.900 Ft

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.

MENJÜNK!

Számlázási adatok

Magyarország

Magyarország

A rendelés tartalma

Tétel
Mennyiség
Összesen
Részösszeg Ft
Összesen Ft
  • Fizess Barionon keresztül. Fizess bankkártyával, nem kötelező regisztrálni!

A személyes adatokat a rendelés feldolgozásához, a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

 *