2022.02.19-20: Téli rafttúra a Rábán

18.900 Ft

Fennmaradó helyek:8
MENJÜNK!

Ha végre TELJESEN ki akarsz kapcsolódni, a Rába a tökéletes partner. Ezen a kiscsoportos túrán   a legjobb, ha teljes belefeledkezel a kanyargásba. A Rába hazánk talán a legizgalmasabb folyója: az Alpesekből zubog el az Őrségig, marad fürge és kanyargós – szóval minden magára valamit adó túrázónak (és túracégnek) kötelező elem. Péntek esti találkozóval, azonnali kékfrankos szürcsölővel, két teljes nap túra, ínyenceknek. 

 

Biztonságod érdekében és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak.

Maximum 10-12 fős túrákat szervezünk, ahol a túravezető-vendég arány maximum 1:6.

10 készleten

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:A túrán azt esszük, amit magunkkal viszünk, túra után sokféle vásárlási és étkezési lehetőség van a környéken

Szállás:Ajánlott szállás: Berki Vendéglő és Hotel (https://hotelberki.hu/hu/bemutatkozas/), de van más panzió és vendégház is a környéken

Kinek ajánljuk:Azoknak ajánljuk, akik már többször kenuztak velünk vagy máshol, akik szívesen tekeregnek egy gyorsabb, kanyargósabb folyón, ahol figyelni és navigálni kell 

Aki itt helytáll, máshol már megértő mosollyal evez – vagy jön velünk a Dunajecre. Itt pláne kis csoportban, bivalyerős raftokkal túrázunk, max. 10-12 túrázóval és mindig 2  túravezetővel.

 

A Rába egy saját világ. Amikor máshol alig van víz, itt lehet áradás vagy fordítva. Ezért a túrát a végtelen rugalmasság jegyében alkottuk meg Nektek: a napi túrák induló pontját a vízállástól, időjárástól, a csapat evezős-tudásától függően választjuk meg. A Folyót sok éve ismerő túravezetőink érkezés napján, péntek este találkoznak Veletek és megbeszéljük a másnapi tervet. 

 

A Folyó szépségeinek bemutatására három folyószakaszt választottunk, ezek közül választunk majd egyet minden napra. A túra napján Alsószölnökről, Csörötnekről vagy Körmendről indulunk el, és reggel kb. 10-től du. négyig-ötig a vízen leszünk. Mottónk: Ne könyörögj! Kanyarogj!!! 

 

Alsószölnökről Szentgotthárdig keskenyebb a folyó, ezáltal gyorsabb, kanyargósabb, több a kormányozni való. A Rába valamit jól csinál, mert Szentgotthárd után is vidáman megtartja  nevét és fényes karriert fut be, miután Szentgotthárdnál a nála jóval szélesebb Lapincs folyóval egyesül. Innen már lazább lesz a menet, egészen Csörötnekig hajózhatunk ezen az izgalmas folyón, szükség szerinti pihenőkkel. 

 

Ha túránk Csörötnekről kezdődik, garantáltan gyorsan felébredsz. Ez egy kanyargós, változatos szakasz, ezért teljes jelenlétet igényel. Mivel sok a kanyar, a kormányos keményen dolgozik (és tanul), a csapat pedig próbára teheti erejét és figyelmét. Utunkat esetleg vaddisznók,  vizimadarak keresztezik, a terep egy kanyargós dzsungelfolyóhoz hasonló.

 

Aznap indulhatunk Csörötnektől, de Rábagyarmatról is. A csörötneki rajt kb 1,5-2 óra pluszt jelent, így aznap 20 km-t megyünk, de hát nem véletlen jöttünk ide és nem a Vársoligetbe, nemigaz? Innen Rábagyarmatig, majd Csákánydoroszlóig kanyargunk le estig, és vár a megérdemelt pihenés! Szokatlan élmény lehet majd, amikor rájössz, hogy egész nap nem volt időd munkára vagy a lakásfelújításra gondolni. 

 

Ha Körmendről indulunk, innen lustább a folyó mint a felső szakaszon, nyugodtabb. A  kanyarok itt jobban beláthatóak, kevesebb meglepetéssel. Lehet, hogy az első nap innen lesz érdemes kezdenünk, ezt péntek este a túravezetővel közösen eldöntjük. Molnaszecsődig ez 13  km, ahol egy késői ebédre kiszállunk pihenni a legendás Árvíz presszónál. Innen Rábahídvégig még lesz még pár gyönyörű óránk a Folyón a kora délutáni érkezésig, ahol a kikötőnél büfé, nem messze  vendéglő is vár. 

 

A túra pontos útvonalát tapasztalt, a Rábát minden időszakban és időjárásban jól ismerő túravezetőink választják ki a csoport képességének és a vízállásnak, időjárásnak megfelelően. 

Biztonság. Külön fejezet és fontos. Vízre szállás előtt tartalmas evezéstechnikai és biztonsági oktatást tartunk, hogy mindenki tudja, mit és hogyan teszünk a vízen. A túra során folyamatosan mesélünk a Folyón élő állatokról, növényzetről, a Rába sajátos világáról. A Rábán kis csoportban, 10-12 túrázóval, minimum 2  túravezetővel túrázunk.  A túrán csak 14. évüket betöltött, biztos úszástudással rendelkező túrázók vehetnek részt.

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ zenés, mesemondós vagy egyéb közös beszélgetést segítő túravezetőt

+ jól karbantartott raftok és tiszta, korszerű biztonsági mellények, raftlapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat adunk

+ a raftok szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

  

MIKOR: Péntek este 19:00
HOL: Club Horgony, Körmend

 https://goo.gl/maps/SxiK8PAGcBVJLmPj7

TÚRADÍJ: felnőtt 18,900 Ft
gyermek

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

    • -25 Ft
    • Ft
    • -14 Ft

Kosár

Pénztár

Számlázási adatok

Magyarország

Magyarország

További információk

A rendelés tartalma

Termék Részösszeg
Részösszeg Ft
Összeg Ft

A személyes adatokat a rendelés feldolgozásához, a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

 *