2022.06.04-08: Costa Brava, Katalónia: Tengerikajakos Expedíció

178.000 Ft

Fennmaradó helyek:7
MENJÜNK!

Sokan kértétek, mit tehettünk, megléptük: felfedezzük a Costa Bravát! Kis  öblök, elit kisvárosok, tengerparti szállás, három és fél nap a tengeren, városnézés Barcelonában, tapas, borok, sajtok, hogy csak az alapokat említsem. Csodálatos sziklaformációk, bejárható barlangok, rejtett kisöblök, sziklakertek és sok más leírhatatlan csoda. 

 

Nagyon limited edition, VIP, 7-fős csoport, 2 képzett, vizsgázott, tapasztalt túravezetővel, egy teljesen helyi, egy félig helyi 😉 A hazai kínálatban páratlan tengerikajakos túra ínyenceknek. 

Biztonságod érdekében és hogy megkapd a Neked járó figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak. Ez esetben a csoport ideális létszáma 7 fő plusz két  tapasztalt, hazai és nemzetközi minősítéssel rendelkező túravezető.

7 készleten

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:Helyi éttermekben, önellátás

Szállás:Ajánlott dzállás: 1 vagy 2 ágyas apartman hotel, L’Escala, Katalónia

Kinek ajánljuk:FONTOS INFO: Várunk erre az izgalmas túrára, ha már túráztál velünk az idei vagy a tavalyi szezonban, és/vagy rendszeres tengerikajakos túrázóként már van tengeri tapasztalatod*. A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos infó, kérem jelentkezés előtt vedd figyelembe.

Csodás tengerikajakos expedíciót szervezünk a Földközi tengeren. A túra péntek estétől kedd délutánig tart, benne 3.5 nap kajakos expedíció a Costa Brava-n, Spanyolország (Katalónia) egyik legszebb partvidékén.

 

Nagyjából ez lesz a program: 

0.nap

A reptéren vagy a városban, igényed szerint, felveszünk, és elviszünk kajakos expedíciónk főhadiszállására, L’Escalába. A tengerparti kisvárosban csend és nyugalom, csak a tenger hullámainak lassú, ritmikus morajlása hallatszik a háttérben. A tengerparti kisvendéglőben már vár minket egy könnyű, de kiadós vacsora, amit akár egy jó Estrellával vagy egy zamatos katalán borral is elfogyaszthatunk. De kitűnő a csapvizük is. Ismerkedünk, megbeszéljük a terveket, és mindent, ami ott és akkor fontos. A levegőnek tenger illata van.

 

1.nap

Egy korai reggeli után frissen bepakolunk a kajakokba és indulunk délnek. Mindenki hozza az egész napi élelmet, folyadékot, de ez esetenként a parton is kiegészíthető. Az első napon tanuljuk a tengert, szokjuk az evezést: kb. 20km-t evezünk döbbenetes sziklák, barlangok mellett, kis rejtett öblökben megpihenve. Estére az Illa Roja barlangokhoz érünk, és a közeli kempingben vacsorázunk és töltjük az éjszakát. A hosszú tél után úgy érezheted, hogy eljött a nyár 🙂

 

2.nap

Meleg cortado, friss helyi reggeli, és laza kezdés. Látványos, csodás partok, barlangok, mini-kanyonok, csodagyűjtemény. Ha az időjárás engedi bekajakozzuk a híres Golfe-barlangot. A mai menet szintén kb. 18-20 km, teljes kikapcs, tengeri megérkezés. Vacsora és szállás a tengerparton, kempingben, tábortűzzel!

 

3.nap

Ma Palamos hatalmas öble felé vesszük utunkat. Sok-sok kis kanyaron át követjük a partot, és érkezünk meg erre a méltán híres helyre. Innen valók többen Spanyolország legjobb tengeri kajakosai közül, köztük túravezetőnkkel, Jordival! Itt képzik a katalán  túravezetőket, itt a legszebb és legizgalmasabb a Földközi tengeri partvidék. Ennek tiszteletére ma technikázunk kicsit! Élezéstechnika, farkormányzás hullámokon, esetleg kayak-szörf, ha megfelelő az időjárás. Megérkezünk Palamosba, visszatérés a civilizációba. Irány kedvenc kisvárosunk, L’Escala kisbusszal. Este borkóstoló válogatott spanyol és katalán borokból, sajt-kóstoló, sőt, vacsora 🙂

 

4.nap

Egy laza mediterrán cortados-narancsleves-tortilla-omlettes reggeli után kisbusszal megyünk be Barcelonába, ahol vár minket helyi túravezetőnk. Most a lábakon a sor! Hatalmasat sétálunk a város kis utcáin és széles sugárútjain, benézünk a Parc Güellbe, kilátással a városra. Barcelona döbbenetesen sokszínű város, mindenkinek más érdekességet rejteget: a Gótico keskeny utcás városmagjától Gaudí őrületes Art  Nouveau épületeiig, az egy főre jutó legtöbb kávéház és kiskocsma városa ez, ahol a hatalmas tengerpart végigkíséri az várost. Innen megyünk a reptérre, nem lesz könnyű. 

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, hullámszoknyák, kajakos pumpák, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát 

+ teljes kemping felszerelés* (*hozz magadnak saját hálózsákot)

+ a 3 napos kajaktúra alatt a teljes ellátást

+ a 3 napos kajaktúra alatt 2 éjszaka szállás 

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ plusz élelmiszer, víz és ruházat szállítását 

+ két tapasztalt és képzett túravezető segítségét és támogatását

+ reptéri transzfert oda-vissza

+ minden helyi transzfert

 

A túradíj NEM tatalmazza:

Utazást: oda-vissza repjegyet, Wizzair/Ryan Air Barcelona

Ennek becsült költsége: 30-45e Ft

Szállás:

+ szállás 4 éjszakára: 2 éjszaka apartman hotel, 2 éjszaka kemping

Ennek ára: kb. 26e Ft, euróban, ami helyben fizetendő

 

Ez egy kiscsoportos túra, maximum 7 kajakos és 2 képzett és tengeren tapasztalt túravezetővel.   

 

MIKOR: 2022. március 11.
HOL: Barcelona, El Prat Repülőtér / előre egyeztetett helyen
TÚRADÍJ: felnőtt EUR 495

(kb. 178e Ft)

 

JELENTKEZÉS

ELŐZETES FOGLALÁS: info@felfedezok.hu

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.

 

    • -25 Ft
    • Ft
    • -14 Ft

Kosár

Pénztár

Számlázási adatok

Magyarország

Magyarország

További információk

A rendelés tartalma

Termék Részösszeg
Részösszeg Ft
Összeg Ft

A személyes adatokat a rendelés feldolgozásához, a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

 *