2022.08.01-06: Montenegro: Hatnapos Expedíció tengerikajakkal

118.000 Ft

Fennmaradó helyek:8
MENJÜNK!

Juhúúúú, Montenegró! Már a neve is izgalmas, rejtélyes, kalandra hív. És igen! 

Montenegró a Balkán és a Mediterráneum bájos keveréke, igazi gyöngyszem. A tenger meleg, a partok vadregényesek, a herkentyűk tengeriek, az emberek kedvesek, a tengerparti városkák önfeledten hangulatosak. Az árak még mindig szolidabbak, mint nyugatabbra, és az élmény maximális. Az evezős terep pedig mindent tud amiért tengeri kajakozni járunk!

 

Vadul csipkézett, sziklás partszakaszok, itt is van egy híres„Kék Barlang”, keskeny járatok, fjordok, érintetlen öblöcskék, kápolna és erőd szigetek, ódon tengerparti városkák adnak örömöt és bátorítást a széledzett kajakosoknak. 

Biztonságod érdekében és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak, 5-6 túrázóra jut egy túravezető. Ez esetben a csoport ideális létszáma 12-14 fő plusz tapasztalt túravezetők. 

Általában egyes tengerikajakban túrázunk, mert szerintünk egyesben nagyobb élmény a tengerikajakozás. Ezért Veletek együtt fel is készülünk a tengeri túrákra!  De ha kéred, virítjuk Neked a gyors és stabil tengeri párost, no problem!

12 készleten

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:Önellátó, de minden este találunk éttermet, ha keresünk ;)

Szállás:Crvena Glavica kemping, Sveti Stefan – és/vagy önállóan foglalt szálláshely Sveti Stefanban

Kinek ajánljuk:FONTOS INFO: Várunk erre az izgalmas túrára, ha már túráztál velünk az idei vagy a tavalyi szezonban, és/vagy rendszeres tengerikajakos túrázóként már van tengeri tapasztalatod*. A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos infó, kérem jelentkezés előtt vedd figyelembe.

Ez egy hatnapos tengeri kajak túra. A napi evezések helyszínét a szállásról autókkal, transzferrel közelítjük meg. Elég lesz mindig csak a napi felszerelést magunkkal vinni, innivalóról úti csemegéről mindenki maga gondoskodik. A kiszálló- és gyakran a pihenőhelyeken büfét – éttermet találunk.

 

Napi 15-25 km között evezünk, hat napon át, útközben pihenőkkel. A program rugalmasan változhat mivel az időjáráshoz (a szélhez) alkalmazkodunk. A napok sorrendje ennek függvényében változhat!

 

Nagyjából ez lesz a program: 

 

Montenegró program terv

0.nap

Kalandra fel! Montenegróba a legegyszerűbben Szerbián keresztül juthatunk el. Az út második felében már nincs autópálya, ezért a leutazásra érdemes egy napot rászánni, így kényelmesen, pihenőkkel (esetleg rövid városnézéssel) tarkítva, gyönyörű tájakon utazhatunk a célunkig.

1.nap

Tengerre szállunk. Lassan, finoman, de határozottan! Reggeli után irány az első Daniel Craig-es Bond-film óta „kötelező” montenegrói állomás, a festői elhelyezkedésű Kotori-öböl. Azóta is számos világsztár indul innen hajókázni többmilliós vitorlásán. Most meg mi is. 

Bár a Kotori-öböl már igazi tenger, mégis védetté teszi fjordos fekvése: a jégkori gleccser-folyó által kivájt völgyben magas hegyek között evezünk. A parton masszívra épített, mégis barátságos terméskő házikók sora vezeti szemünket a város fölé nyúló, látványos erődrendszer felé. Az öböl bejárati szorosánál lévő apró szigetecskéket célozzuk meg – az egyiken meg is pihenünk kicsit, még büfét is találunk. Az evezést nem nyújtjuk hosszúra, hogy a kikötés után legyen időnk városnézésre is. 

Ezen a napon lesz időnk és lehetőségünk a hajó beállításokat mindenkinek testre szabni, falkában evezni, megismerni egymást és megbeszélünk, kipróbálunk pár hasznos tengerikajakos technikát.  

Kotor a „macskák” városa. A hangulatos utcácskák, sikátorok, ódon épületek ezernyi látnivalóval és persze remek éttermekkel várnak. Az elszántabbak az erődbe is föltúrázhatnak, ahonnan pazar látkép kárpótol a fáradalmakért. Sötétedéskor visszaautózunk a szállásunkra.

Napi táv: 17- 20 km (plusz egy kis gyalog túra)

 

2.nap

Sveti-Stefan és Budva. Igen, kitaláltátok, ez is kihagyhatatlan. Ez a nap már a végtelenség érzéséről, a nyílt partszakaszok, öblök, szigetek látogatásáról szól. Na és persze a parti látnivalók sem mindennapiak! Evezésünket egy Sveti-Stefanhoz tartozó strandon kezdjük. Elénk tárul a világörökség részét képező „Templom sziget” látványa. Ezt persze jól körbe evezzük és innen megcélozzuk a szemközti Szent Miklós szigetet, aminek a túlsó végén strandolunk. A folytatásban part menti kiszögelléseket kerülgetve Budva városát sasoljuk meg közelebbről, de előbb felfedezünk pár másik tengerikajakos örömöt: szikla lyukon bujkálunk át, rejtett fövenyeket fedezünk fel. Aztán kiválasztuk a legvonzóbb strandot és oda megyünk csobbanni, sznorkizni egyet. Persze hagyunk időt városnézésre is, Budva óvárosát nem szabad kihagyni!

Napi táv: 16-20 km 

 

3.nap

Ma egy védettebb és a Montenegrói kajakozásból kihagyhatatlan terepre, az Shkodrai-Tóra megyünk. Édes víz, mesebeli táj és egy remek körtúra vár minket a teljes kikapcsolódás jegyében. Nádvilágban tekergünk és lopakodva felfedezzük az itt élő tarkabarka madárvilágot. Kiinduló és érkezési helyünk Virpazar városka. Az evezés végén pompás halvacsorát tervezünk a helyi, autentikus, parti étteremben.

Napi táv: 15-20 km

 

4.nap

Most jön ami még nem volt! Irány a Kék barlang, Montenegró legismertebb természeti képződménye a tengerparton. A beszálló pontunk a Zanjic Beach lesz. A barlang felé evezve „Erőd szigetet” és „Kolostor szigetet” láthatunk. Majd jön egy jól felismerhető kiszögellés. Ez, mint egy harapófogó éle nyúlik a szemközti sziklák felé, mely így a Kotori-öböl tengeri bejáratát jelzi. Áramlatokkal, feltorlódó hullámokkal találkozhatunk, ami a gyakorlott kajakosoknak igazi élményevezést ígér. 

A tengeri barlangban evezés az alulról átszűrődő mélykék fényárban persze a hullámokat kevésbé értékelő túrázónak is megfelelő motivációt jelent az akadályok leküzdéséhez! Sisakot viszünk! 

Miután eleget csalinkáztunk a járatokban visszafelé még megnézhetjük az Erőd és/vagy a Kolostor szigetet is. A kikötéskor több étterem kínálatából válogathatunk. A program után ismét marad idő kultúr programra, de a sportosabbak akár hegyi túrára is vállalkozhatnak, amihez a közelben található Lovcen Nemzeti Park csodálatos környezetet biztosít.

Napi táv: 12-15 km  

 

5.nap

A változatosság gyönyörködtet! Ismét édes víz – csoda folyócskával és a Shkodrai-Tó még ismeretlen részeivel. Ezen a napon a Shkodrai-Tó hídjánál indulunk és északnak vesszük az irányt. A felszerelések lepakolása után az autóinkat egy-egy sofőrrel elvisszük a kiszálló helyre, ahonnan a sofőrök összeülve jönnek vissza a beszálláshoz (csiki-csukizunk). A vízinövények, nádvilág, madarak országába hatolunk, kis szerencsével pelikánokkal is találkozhatunk. A tó partja tagolt, látványos szikla formációk mellett evezünk, öblöket, rejtett strand partokat látogatunk, majd beevezünk a tavat tápláló „Fekete folyóba”, ami a képeslapokon is megtalálható kanyonon keresztül vezet bennünket a kiszállóhelyünket jelző „Öreg Hídig” és persze a hídnál található remek kis étteremig. Hazafelé fölszedjük a reggeli transzfer autót és irány a szállás.

Napi táv: 18-20 km

 

6.nap

Búcsúevezés a tengeren! Egy igazi „élvezzük az életet” nap, benne mindennel, ami jó a mediterrán tengeri kajakozásban. Csoda táj, szép partok, civilizált és érintetlen „beach”-ek, kultúr megálló, sznorkelezés, pancsolás, napfürdő. Ismét Sveti Stefan strandjánál szállunk vízre, de ezúttal Bar városát vesszük célba! Túránkat jól előkészítve, autótranszferrel kezdjük a napot, hogy nagyobb új terepet járhassunk be. Így egészen Bar határáig jutunk a partok mentén, a kiszálló Sutomore strandján lesz. Útközben a Szent Nedelia kápolnát látogatjuk meg, és persze a kihagyhatatlan strand helyeket. Kikötés után ismét egy laza városnéző programmal járatjuk meg lábainkat és mutatjuk meg a világnak frissen szerzett kajakos deltáinkat. 

Napi táv: 22-24 km

 

+ 1 nap 

Reggeli – búcsú – hazautazás. A hazautazóknak érdemes ismét egy napot az utazásra szánni, így jut elég idő a pihenőkre is a hosszú úton. Haza érkezéskor feltöltődve, kipihenten folytathatjuk a nyarat.

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, hullámszoknyák, kajakos pumpák, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát 

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két tapasztalt és képzett túravezető segítségét és támogatását

 

Kiscsoportos túra, 12 – 16 kajakos, 2-3 képzett és tengeren sokat látott túravezetővel.   

 

A túradíj a szállást, étkezés és az utazást nem tartalmazza!

14 év alatti gyerekek a túravezetővel történt előzetes egyeztetést követően, kizárólag saját felnőtt kísérővel vehetnek részt a túrán.

MIKOR: 2022.08.01.
HOL: Sveti Stefan – „Sunset Beach”
TÚRADÍJ: felnőtt 118,000 Ft
gyermek -14% a 14. szülinapodig

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani! Vannak ötleteink!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza.

    • Ft
    • -14 Ft

Kosár

Pénztár

Számlázási adatok

Magyarország

Magyarország

További információk

A rendelés tartalma

Termék Részösszeg
Részösszeg Ft
Összeg Ft

A személyes adatokat a rendelés feldolgozásához, a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

 *