2022.08.25-09.01: Zakynthos Körülevezése 6 nap alatt (Görögország)

125.000 Ft

Fennmaradó helyek:8
MENJÜNK!

Ez az Mediterrán tenger egyik legszebb tengerikajakos túrája. Az az érzésünk, hogy itt a legkékebb a tenger, a legkedvesebbek a parton lakók, legvéáltozatosabb a táj és a legpompásabbak a barlangok. Ezt a szigetet körülevezni emberes fizikai kihívás és lelki táplálék. Zakynthos mindent tud, amit egy Földközi tengeri kajakozástól elvárhatunk, és többet is. 

 

Csodálatos sziklaformációk, be- és átjárható barlangok, keresztülevezhető sziklák, rejtett kisöblök, sziklakertek és sok más leírhatatlan csoda. Ha eljössz, látni fogod. Leírhatatlan. 

Biztonságod érdekében és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak. Ez esetben a csoport ideális létszáma 10 fő plusz két  tapasztalt, hazai és nemzetközi minősítéssel rendelkező túravezető.

COVID TÚRADÍJ GARANCIA: Ha a megvásárolt túra megtartása vagy hajó biztosítása a hatályos korlátozások miatt nem engedélyezett, a befizetett túradíjat visszautaljuk a számládra.

10 készleten

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:Nomád, önellátó, de szinte minden este találunk valami tavernát, ha keresünk ;)

Szállás:Zante kemping, itt lenne a főhadiszállásunk, innen indulunk és ide térünk vissza. (https://www.zanteweb.gr/zakynthos.zante/en/camping-zante)

Kinek ajánljuk:FONTOS INFO: Várunk erre az izgalmas túrára, ha már túráztál velünk az idei vagy a tavalyi szezonban, és/vagy rendszeres tengerikajakos túrázóként már van tengeri tapasztalatod*. A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos infó, kérem jelentkezés előtt vedd figyelembe.

Ez egy hatnapos expedíció Zakynthos szigete körül. Minden eszközt magunk viszünk, de vizet és élelmet szinte minden megállónál be tudunk szerezni. Biztonsági tartalékot természetesen a legfontosabb dolgokból viszünk magunkkal, hogy az időjárás vagy egyéb hátráltató tényező miatt esetlegesen kihagyott feltöltési lehetőséget pótolni tudjuk. 

 

Napi 20-30 km között evezünk, hat napon át, több pihenővel. Lehetnek tizen-kilométeres napok, de képesnek kell lennünk akár harmincnál többet is evezni, ha szüksége, mivel az időjáráshoz (a szélhez) alkalmazkodunk. 

 

Ötször alszunk a legcsillagosabb ég alatt (vagy tetszés szerint sátorban) a sziget partjain, csodálatos kilátás mellett, teljesen ingyenesen. Az első és az utolsó éjszaka jól felszerelt, csodás kempingben alszunk, saját sátorban kb. hazai kemping-árakon. 

 

Nagyjából ez lesz a program: 

 

Sziget kör program terv:

0.nap

A reptéren tárt karokkal várunk és elviszünk a főhadiszállásunkra, egy csodás kempingbe.  Megtanuljuk egymás nevét, beszélgetünk egy jót a tervekről, célokról, mindenféle fontos dolgokról. Ezután ismerkedünk a hajókkal, beállítunk mindenféle beállítandót, kötelet, karabinert, és essssetleg csobbanunk is egy 

finomat a meleg tengerben. Görög vacsi? Naná! 

1.nap

Reggel korán kelünk, bepakolunk a kajakokba és a kempingben maradó buszunkba, oszt’ kezicsókolom! A keleti part mentén északnak tartunk és felfedezzük a legjobb  strandokat (igen, fürdünk sokat), meg persze szokjuk és tanuljuk a tengert, a kajakozást, és gyakorlunk pár fontos dolgot (kommunikáció, mentés, stb.), ami a biztonságunkhoz szükséges. Estére Agios Nikolaos öblébe érünk, ahol vízparti kisvendéglők – és, psszt…  egy különleges part vár minket éjszakára. Nemvacak, na. Evezés: kb. 18 km

2.nap

Napkeltekor indulunk. Miután mindenki betankolt vízzel és élelemmel, minden és mindenki a helyére került,  “challenge accepted” meg minden, elevezünk a sarokig… Ez a Blue Lagoon, ami az egyik legszebb, aztán a sziget északi oldalát gyorsan magunk után hagyva nekivágunk a magas sziklákkal és barlangokkal határolt nyugati partoknak. Innentől irány a Navagio-öböl, ami sajnos kihagyhatatlan. Hogy miért kihagyhatatlan, az látszik a képeken, hogy miért sajnos, azt majd meglátod. Innen megyünk tovább délnek és az egyik kedvenc helyünkön, egy kis öböl csendjében töltjük az éjszakát, ahol egy szerethető kis lakókocsiból egy kedves helyi asszony isteni görög ételeket, friss olivaolajtól csepegő görög salátát, sülteket, bakhlavát, hideg dinnye tálat készít a fáradt kajakosoknak. Evezés: kb. 25 km

3.nap

Haladunk tovább délnek, izgalmas partok mentén. Lazább nap, egy csodás parti étteremben vacsorázunk, kényelmes naplementébe tekintő szálláson alszunk, teljes kényelemben, és teljesen ingyenesen. Evezés: kb. 15 km

4.nap

Most jön a java. Barlangok és sziklaformációk utánozhatatlan kavalkádja következik. Mindegyiknek nevet is adtunk, kíváncsiak vagyunk Te hogyan nevezed el őket! Ez egy földi csodákkal tűzdelt, de emberes nap, célunk a sziget délnyugati sarkán fekvő Teknős sziget környéke. Ha akarjuk, klassz vendéglő vár minket, és éjszakára ismét csodás partokon alszunk… Evezés kb. 26-27 km

5.nap

A varázsos, de a turizmus oltárán sajnálatosan feláldozott Teknős sziget érintésével, a zajos partokat messsze elkerülve haladunk tovább célunk, a sziget keleti oldala felé. Ez egy látványos átkeléssel indul és lesz benne munka, pláne szélben. De ilyenek ezek a sziget körülevezések 😉 És jönnek az aranyszínű homokos partok, megint isteni helyen ebédelünk, kilátással. Parti szállás, étkezési lehetőséggel és hideg sörrel. Napi táv: kb. 25 km.   

6.nap

Reggel korán indulunk, hogy Zakynthos városának és sok fürdőhelynek elhagyásával jóleső fáradtsággal egy késői ebédig megérkezzünk Zante Kempingbe, ahol nagyot ünneplünk és pihenünk a másnapi repülőút előtt. Megeveztük! 

7.nap 

A reptéren könnyes búcsút veszünk egymástól. Ezek persze lehetnek az öröm könnyei is 😉 de azért a jóleső fáradtság mellett szívünk elég büszkén dobog majd frissen mosott pólónk alatt 🙂 

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, hullámszoknyák, kajakos pumpák, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát 

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ reptéri transzfert

+ plusz élelmiszer, víz és ruházat szállítását 

+ két tapasztalt és képzett túravezető segítségét és támogatását

 

Kiscsoportos túra, maximum 12 kajakos, benne 2 képzett és tengeren sokat látott túravezetővel.   

A túradíj a szállást, étkezés és az utazást nem tartalmazza!

 

A Wizzair direkt járatával kb. 3.5 óra alatt érünk oda, kényelmesen. 

14 év alatti gyerekek a túravezetővel történt előzetes egyeztetést követően, kizárólag saját felnőtt kísérővel vehetnek részt a túrán.

 

MIKOR:  A túra előestéjén
HOL: Camping Zante, Zakhyntos
TÚRADÍJ: felnőtt 125.000 Ft

 

Mit nem tartalmaz?

Szállás, utazás, kötelező  extrém sport utasbiztosítás

 

 

 

Repülési lehetőségek:

Oda:

Budapest – Zakynthos közvetlen Wizzair járat

vagy

Budapest- Athén, majd laza 5 órás buszozással egy kis kompozással feldobva megérkezünk Zakynthosra.

Vissza:

Zakynthos – Budapest közvetlen Wizzair járat

vagy

Laza 5 órás buszozással egy kis kompozással feldobva megérkezünk Athénba, onnan Athén – Budapest Wizzair repülőjárat.

 

Korlátozott számban buszos utazás lehetséges, ehhez egyéni egyeztetés szükséges.

Csomagszállításban is tudunk segíteni ha szeretnéd, tudsz így kalkulálni a repjegy vásárlásnál.

 

Covid infók: Mindenki egyénileg felelős az országba való bejutásért, érvényes útiokmányok beszerzéséért és a mindenkor aktuális beutazási szabályok betartásáért. Ezek hiányában nem tudunk együtt túrázni. A jelenleg hatályos be és kiutazásról bővebb információt a konzuli szolgálat honlapján: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?gorogorszag

Belépés védettségi igazolvánnyal vagy PCR teszttel. Az utazás megkezdése előtt minimum 24 órával Görögországba belépőnek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése.

 

 

 

    • -25 Ft

Kosár

Pénztár

Számlázási adatok

Magyarország

Magyarország

További információk

A rendelés tartalma

Termék Részösszeg
Részösszeg Ft
Összeg Ft

A személyes adatokat a rendelés feldolgozásához, a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

 *