Csapatunk

Csapatunk, akikkel a túrákon csapatunk, egyéniségek.

Mindenki máshonnan érkezik, van köztünk földeket művelő gazda, sportedző, vásári színész, ultramaratonista, mountain bike és kenu bajnok, vadvízi kajakos, team coach – de közös bennünk, hogy mind tapasztalt, képzett, gyakorlott túravezetők és érett emberek vagyunk, akikre simán rábízhatod magad. Ismerjük a dörgést és érted vagyunk ott. A túrán minden figyelmünket és tapasztalatunkat Neked és a csapatnak szentelik. Egytől egyig szeretni való arcok. Szeretjük ezt csinálni, ezért vagyunk itt.

Csapatunk    Explorers Felfedezők

2092 Budakeszi, Makkosi út 100.

Tel: (+36) 30/714 2048
Email: admin@felfedezok.hu

Csapatunk

Bruckner Zoltán

 Túravezető, cégvezető. Zoli gyerekkorában kajakversenyző volt, de nem az élsportra teremtették. Talán ezért szerelmes még mindig a kajakozásba és mindenféle vízekbe, a kerti locsolástól az északi tengerekig. Aztán felnőtt korában észrevette, hogy vízparton tehetetlennek érzi magát, feszeng, stb. ezért negyven pár évesen megint kajakba ült. Innen indult Zoli komolyabb evezős korszaka, amikor is 2016-ban 3 hét alatt felevezett a Dunán Mohácstól Pozsonyig egy Pörnyeszi Rev 42-ben. Volt ideje kitalálni az Explorers-t. Ezután elvégezte a Matesz Vizitúra-vezetői tanfolyamát és nem sokkal később Wales-be költözött egy hónapra, hogy elvégezze a British Canoeing (BCUK) Sea  Kayak Leader, Advanced Sea Kayak Leader és Sea Kayak Coach tanfolyamait.   Jelenleg BCUK Personal Performance Award Provider és Sea Kayak Leader (tidal). Továbbra is szerelmes a kajakozásba, de azért kenuzni is szeret.

Csapatunk

Farkas Dávid
Dávid kb. 10 éve kezdte az evezést, elvitték a barátok kenuzni a Tisza-tóra. ez annyira jól sikerült, hogy onnantól kezdve egyre sűrűbben evezett, hétvégéről –hétvégére, pár év után át tért a kajakra, tengeri és vadvízi kajakra. Évekig baráti társasággal, túra , kikapcsolódás és feltöltődés céljából járta a hazai folyókat. Ez kibővült túravezetéssel is. 2019-ben rákapott az igazi tengeri kajakozásra. 2021 novemberében végezte el a British Canoeing Sea Kayak Leader (tidal) tanfolyamát Wales-ben. Túravezetőként Dávid  szeret új helyeket felfedezni, új embereket bele vinni a kajakozás adta  kalandokba.
Csapatunk
Pintér András
Andris kisgyerekkorában nyaranta a Dráván és holtágain ismerkedett meg az evezéssel. Amióta rájött, hogy a tengerikajakozás a vizitúrázás svájci bicskája, ez lett a kedvence: szívesen oktatja, tanulja és fejleszti magát és az érdeklődő túrázókat egyaránt.
Az igazán jó élmények is csak akkor érnek valamit szerinte, ha megosztjuk másokkal. Ezért szívesebben lapátol társaságban, és mutatja meg másoknak is, hogy a vízről szemlélve milyen csodavilágot rejtenek már a hazai vizeink is!
Csapatunk
Kolcsár Szidónia

Kajakozni a világ egyik legjobb dolga, megnyugtat de ugyan akkor felpezsdit, kikapcsol és ami talán az egyik legfontosabb a jelenbe hozz. Szeretem ezt az érzést. Érdemes az életet újra és újra felfedezni mert mindig várnak rád csodás tapasztalatok, új barátok és felejthetetlen élmények!

Csapatunk

Szőke Sebestyén

Sebivel szülei már kisgyermekkorában megszerettették a természetet, minden nyáron több hetet töltött különböző vizeken, többnapos túrák keretében. Kenuzással nőtt fel, kajakozással komolyabban 2014 óta foglalkozik, amely évben megszerezte Síkvízi Túravezető-i igazolványát is. Akkor érzi magát komfortosan, ha a vízről nézheti a partot. Megszerzett tudását, tapasztalatait szívesen adja át azoknak akikkel együtt evez, hogy mindenki magabiztosabban és minél nagyobb biztonságban élvezhesse a vízen töltött időt.

Csapatunk

Nemes László

A víz szeretete végigkísérte az életemet. Szeretem a természetet, a kihívásokra és felfedezésre váró dolgait megmutatni másoknak. A teljesített kihívás adta boldogságérzet motivál a mindennapi sportban és a munkámban is.

Csapatunk

Csepi Attila

Nekem az evezés jelenti a „flow” élményt. Azért lettem túravezető, mert szeretek emberekkel dolgozni, felkelteni az érdeklődésüket, a víz, a táj, a természet szeretetét átadni. A túra végén mindig jobb emberek szállnak ki a kenuból, mint akik beültek.

Csapatunk

Öreglaki Gábor
Gábor Magyarország vizeivel tizenéves gyerekként került rendszeres  kapcsolatba kis kenusként.Jelenleg is aktívan készül kenu versenyekre és túrázik.A kajakozás, kenuzás napi szinten meghatározó sport az életében.Több ezer km evezés, a vizeken ezidáig megszerzett  tapasztalatok  nem véglegesek számára!Alkalom és szükség szerint az elkövetkező Vizitúrákon  és Sulikon ezekből a tapasztalatokból  sokmindent szeretettel továbbad!
Csapatunk
Kelemen Lívia
Lívia két éves kora óta tud úszni, később versenyúszó és 8 év alatt magyar bajnok lett. Tizenkét éves kortól a Dunabogdányi Vízi Gyerek Flotta oszlopos tagja, itt tanulta meg a túra vezetést. 20 éve vezet túrákat és tanítja a gyerekeknek az evezést és a vízitúrázás fortélyait.
Lívia jelenleg amatőr sárkányhajó csapatban versenyzik, de rövid távú kajak maratonokon indul egyéniben és párba. Idén párban második helyezést ért el a Tiszán.
Lívia a túrázást a kalandokért, felfedezésekért, kikapcsolódásért és a vízpart látványáért szereti. Saját gyermekei mellett sok családot és fiatalt kísért már vízen sok közös élménnyel és boldog pillanattal.

Csapatunk

Csörgő Eszter

Eszter a Felfedezők mindennapi ügyes-bajos dolgait intézi, segíti a túravezetők munkáját. Mindig is imádta a vizet, fiatalon kajakozott is egy ideig, így külön boldogság számára minden sikeres túra, amit a Csapattal együtt lebonyolít.

Tóth Attila

Attila tanárként dolgozik. 2010-ben került egy olyan iskolába, ahol az igazgató olimpián is résztvevő evezős volt. Mindig szervezett iskolai vízitúrát. Először csak elment segíteni, aztán szervezte is. Majd azon kapta magát, hogy többet van vízen, mint a szárazföldön.

Szereti megmutatni a csodavilágot amit a vízi környezet jelent. Látni, ahogy a túrázók lelassulnak a mindennapi rohanásból, nem létezik idő, csak az önfeledt kikapcsolódás.

Több olyan túrán vett részt és több olyan túravezetőtől tanult, akik emberemlékezet óta a vízen vannak.

Csapatunk
Fehér László

Laci nem a Hany, hanem a Duna Istókja. Már magzat korában is a víz volt a lételeme, kedves Dunájához a mai napig ragaszkodik.

Gyermekként a versenysport volt az álma, s bár másfele úszott vele élete hajója, a sport szerelmese maradt.
Ifjú triatlonistaként és kajakosként szerette a kihívásokat. Maga mögött tudhat számos versenyt, a vízi Nagy Kört, melyet nemcsak oda, hanem visszafele is megtett. Önerőből készült rá és teljesítette is az Ironman próbatételt.
Tapasztalt túravezető, aki a békés harcos szellemiségével száll a vízre, és szívesen visz magával társakat.
Csapatunk
Góczán Éva
Korábban is vonzotta a víz, a vízi élővilág. Szorosabb kapcsolatba a munkája révén került az evezéssel. 2017 óta evez rendszeresen.
Igazán annak örül, ha a kenus kalandok során bemutathatja az általa ismert növény- és állatvilág rejtett értékeit.  2018-ban szerzett ACA (American Canoe Association) Kenu Túravezetői bizonyítványt.
Sásdi László

Csapatunk
Molnár Bianka
Gyerekkorom óta az igazi közegem a víz és elsősorban a Duna.
1999 nyarától evezek és túrázom. Beülök a kenuba megfogom a lapátot és minden rendben. Ebből a szerelemből szeretnék megmutatni valamit a velünk evezőknek.(Never stop exploring!)
Fekete Norbert

Pirk Dániel

Bába Zoltán