Csapatunk

Csapatunk, akikkel a túrákon csapatunk, egyéniségek.

Mindenki máshonnan érkezik, van köztünk földeket művelő gazda, sportedző, vásári színész, ultramaratonista, mountain bike és kenu bajnok, vadvízi kajakos, team coach – de közös bennünk, hogy mind tapasztalt, képzett, gyakorlott túravezetők és érett emberek vagyunk, akikre simán rábízhatod magad. Ismerjük a dörgést és érted vagyunk ott. A túrán minden figyelmünket és tapasztalatunkat Neked és a csapatnak szentelik. Egytől egyig szeretni való arcok. Szeretjük ezt csinálni, ezért vagyunk itt.

Csapatunk    Explorers Felfedezők

2014 Csobánka, Borony utca 13/A

Tel: (+36) 20/365 0868
Email: admin@felfedezok.hu

Csapatunk

Bruckner Zoltán

Túravezető, cégvezető. Zoli gyerekkorában kajakversenyző volt, de nem az élsportra teremtették. Talán ezért szerelmes még mindig a kajakozásba és mindenféle vízekbe, a kerti locsolástól az északi tengerekig.

Aztán felnőtt korában észrevette, hogy vízparton tehetetlennek érzi magát, feszeng, stb. ezért negyven pár évesen megint kajakba ült. Innen indult Zoli komolyabb evezős korszaka, amikor is 2016-ban 3 hét alatt felevezett a Dunán Mohácstól Pozsonyig egy Pörnyeszi Rev 42-ben. Volt ideje kitalálni az Explorers-t.

Ezután elvégezte a Matesz Vizitúra-vezetői tanfolyamát és nem sokkal később Wales-be költözött egy hónapra, hogy elvégezze a British Canoeing (BCUK) Sea  Kayak Leader, Advanced Sea Kayak Leader és Sea Kayak Coach tanfolyamait. Jelenleg BCUK Personal Performance Award Provider és Sea Kayak Leader (tidal). Továbbra is szerelmes a kajakozásba, de azért kenuzni is szeret.

Csapatunk

Farkas Dávid

Dávid kb. 10 éve kezdte az evezést, elvitték a barátok kenuzni a Tisza-tóra. ez annyira jól sikerült, hogy onnantól kezdve egyre sűrűbben evezett, hétvégéről –hétvégére, pár év után áttért a kajakra, a tengeri és a vadvízi kajakra.

Évekig baráti társasággal, túra, kikapcsolódás és feltöltődés céljából járta a hazai folyókat. Ez kibővült túravezetéssel is. 2019-ben rákapott az igazi tengeri kajakozásra.

2021 novemberében végezte el a British Canoeing Sea Kayak Leader (tidal) tanfolyamát Wales-ben. Túravezetőként Dávid  szeret új helyeket felfedezni, új embereket belevinni a kajakozás adta  kalandokba.

Csapatunk

Pintér András

Andris kisgyerekkorában nyaranta a Dráván és holtágain ismerkedett meg az evezéssel. Amióta rájött, hogy a tengerikajakozás a vizitúrázás svájci bicskája, ez lett a kedvence: szívesen oktatja, tanulja és fejleszti magát és az érdeklődő túrázókat egyaránt.

Az igazán jó élmények is csak akkor érnek valamit szerinte, ha megosztjuk másokkal. Ezért szívesebben lapátol társaságban, és mutatja meg másoknak is, hogy a vízről szemlélve milyen csodavilágot rejtenek már a hazai vizeink is!

Csapatunk

Fekete Norbert

A Római-parton nőtt fel és a mai napig ott is lakik. Kisiskolás kora óta evez. Először kenuzni kezdett kormányos pozícióban, majd zsebpénzén egy törött csepeli K1 kajakot vásárolt. Miután saját kezűleg megjavította, abban tanult meg kajakozni, miközben árgus szemekkel Kőbán Ritát nézte a TV-ben.

A 2000-es évek elején ült bele először tengeri kajakba. Onnantól kezdve nem lehet őt kirángatni belőle. Mára már minden fajta hazai vagy külföldi vizet ismer, legyen az édes vagy sós, elboldogul rajta. Legyen az a békésen kanyargó Tisza, vagy a zúgókkal teli szomszédos Garam vagy éppen a viharos Balaton, ahol játszi könnyedséggel gyakorol, amíg a vízirendészet éppen szendvicset majszolva pihenőt tart a parton. De tengeri körülmények között is otthonosan mozog. Aggodalomra semmi ok, igazi biztonsági ember, olyat nem vállal be, amiben nem biztos. Az elsődleges mottója: Mindenkit várnak haza! De egy kicsit mindig feszegeti a határokat, mert tudja, így lehet fejlődni.

A bő két évtizedes tengeri kajakos időszaka alatt már Gumimaci kódex mennyiségű tudást halmozott fel magában, miközben a mai napig folyamatosan képzi és szinten tartja magát elméletben, evezéstechnikában, ön-, és társmentésben.

Mára már igazi „eszkimó-forduló” szakértővé vált és a legnagyobb lelkesedéssel adja át tudását másoknak is, de ő maga is tudja: “mindig van, aki okosabb és ügyesebb nálad abban, amit csinálsz, így mindig tudsz tanulni és fejlődni” Neki valahol ’95-ben kezdődött az evezős szezon. Azóta nincs is vége: télen-nyáron járja a vizeket. Így túráinkon és a kajaksuliban is folyamatosan számíthattok rá.

Ha éppen nem túrát visz vagy kajaksulit tart, akkor se csodálkozz, ha éppen lencsevégre kap, mert fotósként, videósként is imád mozogni a természetben. De abban is biztos lehetsz, hogy fotósként is a másik szeme rajtad lesz és a biztonságodra figyel.

Csapatunk

Kolcsár Szidónia

“Kajakozni a világ egyik legjobb dolga, megnyugtat de ugyanakkor felpezsdít, kikapcsol és ami talán az egyik legfontosabb, a jelenbe hoz.

Szeretem ezt az érzést. Érdemes az életet újra és újra felfedezni, mert mindig várnak rád csodás tapasztalatok, új barátok és felejthetetlen élmények!”

Csapatunk
Stefanics Bea

Bea közel tíz éve ismerkedett meg a tengeri kajakozás világával, ami az elmúlt években vált igazi szenvedéllyé nála. Tudását vadvízen is csiszolgatja és mindig lelkesen tanul új dolgokat. A természetben töltött idő számára az igazi feltöltődés.

A túrázás örömét szívesen osztja meg másokkal is, ezért 2023-tól az Explorers csapatát erősíti.

Csapatunk

Csepi Attila

“Nekem az evezés jelenti a „flow” élményt.

Azért lettem túravezető, mert szeretek emberekkel dolgozni, felkelteni az érdeklődésüket, a víz, a táj, a természet szeretetét átadni.

A túra végén mindig jobb emberek szállnak ki a kenuból, mint akik beültek. Remélem ez alól én sem vagyok kivétel”

Csapatunk

Öreglaki Gábor

Gábor Magyarország vizeivel tizenéves gyerekként került rendszeres kapcsolatba kis kenusként.

Jelenleg is aktívan készül kenu versenyekre és túrázik. A kajakozás, a kenuzás napi szinten meghatározó sport az életében. Több ezer km evezés, a vizeken ezidáig megszerzett tapasztalatok nem véglegesek számára.

Alkalom és szükség szerint az elkövetkező vízitúrákon és sulikon ezekből a tapasztalatokból sok mindent szeretettel továbbad.

Csapatunk

Kelemen Lívia

Lívia két éves kora óta tud úszni, később versenyúszó és 8 év alatt magyar bajnok lett. Tizenkét éves kortól a Dunabogdányi Vízi Gyerek Flotta oszlopos tagja, itt tanulta meg a túra vezetést. 20 éve vezet túrákat és tanítja a gyerekeknek az evezést és a vízitúrázás fortélyait.

Lívia jelenleg amatőr sárkányhajó csapatban versenyzik, de rövid távú kajak maratonokon indul egyéniben és párban. 2023-ban párosban második helyezést ért el a Tiszán.

Lívia a túrázást a kalandokért, felfedezésekért, kikapcsolódásért és a vízpart látványáért szereti. Saját gyermekei mellett sok családot és fiatalt kísért már vízen, sok közös élménnyel és boldog pillanattal.

Csapatunk

Gargyán-Pénzes Johanna

Johanna, mikor először tengeri kajakba ült, szerelembe esett, és ez az érzés azóta is rendületlenül tart…

Számos folyón, tavon és tengeren is megfordult már, de mindenkori nagy kedvence az Ipoly, és a Tisza-tó. Minden évszakban szeret kajakozni, mert a természet mindig tud mutatni újdonságokat. A víz közelsége és az evezés kikapcsolja, feltölti. Szereti kipróbálni magát extrémebb vízi teljesítménytúrákon, és nem ijed meg a sátoros, nomád kalandoktól sem.

2023-ban elvégezte az Eventus Vízitúra-vezető tanfolyamát. Túravezetőként a tudás megosztásán kívül nagyon fontosnak tartja az emberi kapcsolatokat. Szerinte igazán felemelő, ha egy túrán a csapat együtt evez, beszélget, tanul egymástól és közösen éli meg a vízi kalandokat.

Csapatunk

Losonczi Éva

Évi gyerekkora óta a víz közelében érzi magát a legjobban. A kajakozással, kenuzással az egyetemi évek alatt ismerkedett meg. Baráti társaságával több vizitúrát is szerveztek már, illetve egy-egy napos kirándulásokra is gyakran kajakkal indul. Mióta az Explorers csapatával megismerkedett, nagy örömére, az evezés még jobban az életének részévé vált.

Az evezés egyszerre jelenti számára a teljes kikapcsolódást, a zajos hétköznapokból való kilépést, és azt a hatalmas élményt, ami hozzásegíti a különböző életkorú és érdeklődési körű embereket ahhoz a felismeréshez, hogy erre az élményre nekik is szükségük van.

2012-ben végzett a TF-en testnevelő-gyógytestnevelő szakon. Az egyetem alatt pedig több sportszakmai táborban is részt vett, ahol az evezéssel kapcsolatos tudását megalapozta.

Csapatunk

Fehér László

Laci nem a Hany, hanem a Duna Istókja. Már magzat korában is a víz volt a lételeme, kedves Dunájához a mai napig ragaszkodik.

Gyermekként a versenysport volt az álma, s bár másfele úszott vele élete hajója, a sport szerelmese maradt.

Ifjú triatlonistaként és kajakosként szerette a kihívásokat. Maga mögött tudhat számos versenyt, a vízi Nagy Kört, melyet nemcsak oda, hanem visszafele is megtett. Önerőből készült rá és teljesítette is az Ironman próbatételt.

Tapasztalt túravezető, aki a békés harcos szellemiségével száll a vízre, és szívesen visz magával társakat.

Csapatunk

Bába Zoltán

“Mióta az eszemet tudom számomra az örömteli és boldog pillanatok megélése a természetben ment a legkönnyebben függetlenül attól, hogy éppen fák között, hegyekben, vízen vagy akár a víz alatt voltam.

Vízi kalandokat keresve ismerkedtem meg az Explorers csapatával. A légkör, a közös értékek és közös szenvedélyek miatt köztük ragadtam, és közben teljesen beleszerettem a tengeri kajakozásba. Olyan közegbe kerültem, ahol mindig tudok újat tanulni és egyik csodás élmény jön a másik után.

A legszebb amikor túravezetőként mindezt még másokkal is megoszthatom, ez folyamatosan inspirál, hogy még több megosztanivalóm legyen.”

Csapatunk

Sárközi Attila

Attila kedveli a természetjárás minden formáját: gyalog, magashegyi túrázóként, két keréken, kerékpártúrázóként, és vizen, legyen az folyó, tó vagy tenger, vízitúrázóként járja a természetet.

20 éve vette első tengeri kajakját, és amint megtanult egyenesen evezni, már ment is vele tengerre, hazai és külföldi folyókra, szólóban és barátokkal egyaránt. A kajakozás mellett sokat kenutúrázik is a gyermekeivel. Az utóbbi években kezdte jobban érdekelni a tengeri kajakos evezéstechnika, az ön- és társmentés. Egy ilyen tréningen ismerkedett meg az Explorers csapatával, akiktől azóta is rengeteget tanul.

Régóta vezet saját szervezésű túrákat családjával, barátokkal, kollégákkal és idén már az Explorers csapatának tagjaként. Szeret új helyeket felfedezni, és másokkal is megosztani a természetjárás örömét.

Csapatunk

Szőke Sebestyén

Sebivel szülei már kisgyermekkorában megszerettették a természetet, minden nyáron több hetet töltött különböző vizeken, többnapos túrák keretében.

Kenuzással nőtt fel, kajakozással komolyabban 2014 óta foglalkozik, amely évben megszerezte Síkvízi Túravezető-i igazolványát is. Akkor érzi magát komfortosan, ha a vízről nézheti a partot.

Megszerzett tudását, tapasztalatait szívesen adja át azoknak akikkel együtt evez, hogy mindenki magabiztosabban és minél nagyobb biztonságban élvezhesse a vízen töltött időt.

Pirk Dániel