Túravezetők

Please specify image url.

Bruckner
Zoltán

Túravezető

  Alapító, túravezető. A Duna gyerekkorom óta meghatározó szereplő az életemben. Évekig kajakoztam, versenyeztem a KSI-ben, és a heti sokszori hajtás ellenére sosem veszett el a Folyó varázsa. Hetedik kerületi, pesti srácként a hidakon átkelve jutottam át a szebbik Budapestre, ahol nagymamám lakott. 2016-ban Mohácstól Pozsonyig egy Rev42 egyes kajakban feleveztem a Dunán. Minden napom megismételhetetlen csoda volt.

  Érett, lelkes és tapasztalt csapatommal ezt a végtelenül boldog élményt és személyes tapasztalást szeretném megosztani Veletek, sok-sok folyón és vízen, kajakban és kenuban, itthon és külföldön. Szeretem a kihívásokat és a csapat erejét. Jó pár maratont és félmaratont futottam. 18 év kockázatitőke-befektetői munka után, az EXPLORERS mellett jelenleg nagy- és kisvállalatok vezetőivel dolgozom business és team coachként. Cégünk indulásakor megszereztem a Magyar Természetjáró Szövetség vizitúravezetői oklevelét is.

  Please specify image url.

  Nemes
  László

  Túravezető

   A víz szeretete végigkísérte az életemet. A túrázás és a horgászat is. Iskolás éveim nyarait Zalában, a Zala folyó és a Kis-Balaton birodalmában töltöttem. Később megismertem a Tisza szépségeit is vízitúrázással. Szeretem a természetet, megnyílását a kihívásokra és a felfedezésre váró dolgait megmutatni másoknak. A teljesített kihívás adta boldogságérzet motivál a mindennapi sportolásomban és a munkámban is. Hiszem a csapat alkotó- és húzóerejét, mert az egyéni képességek egy hajóban összeadódnak. Együtt evezni: kölcsönös bizalom, aminek teremtőereje van. Az elmúlt években rákaptam a futásra… ultramaraton-futó vagyok, számos versenyen sikerrel teljesítettem a 80-100 km közötti távokat.

   Mottóm: – A motiváltság utat teremt, mely örökké tart….

    

    

   Please specify image url.

   Tárnai
   Csaba

   Túravezető

    Szeretem a vizitúrák hangulatát, közösséget kovácsoló erejét, az együtt evezést, az egy irányba húzást. A Tisza mellett nőttem fel. Hazánk bővelkedik csodálatos élővizekben. Örömmel mutatom be, vagy fedezem fel együtt a folyók, tavak, holtágak világát az ez iránt érdeklődőkkel. Együtt élem meg a csapattal, ahogy átalakulunk, a természet részévé válunk, szinte észre sem vesszük. A táj szépségét annál inkább. A mozgás öröme, közösséghez tartozás, a természet ezer megnyilvánulása körülöttünk, összeadódva egy közös túrában: szeretem…

     

    Please specify image url.

    Bodnár
    Tamás

    Túravezető

     A mozgás szeretete és megannyi formája gyerekkorom óta végigkísérte az életemet. Igazi vízelemként a számtalan jógaóra és freestyle futball mellett sosem tudtam igazán elszakadni a víztől – akár úszva, akár lapáttal a kézben folyton a vizet „szeltem”. Már tizenévesként rengeteg szép emlékkel ajándékozott meg a Szigetköz és a megannyi kenutúra, amelynek része lehettem; újrakapcsolódás a természettel, zegzugok feltárása, csapatszellem. Ugyanakkor a szép emlékeken túl a tudatosságnak is egyre több teret adott az evezés. Az életre nevel. Egyik pillanatban az élet áramlatain kormányzol, belesimulsz a világ összhangjába és a természet rendjébe. Egyszerre élsz szélárammal, hővel és vízfolyással. A másik pillanatban lehorgonyzol a csendben, befelé figyelsz, megérkezel. Örömteli állapot, amelynek megélése minden egyes alkalommal leírhatatlan. A tudatosság vízi gyakorlásán túl szabadidőmben kreatív dolgokban lelem a kiteljesedésem. Portréfotósként és videósként tevékenykedem, illetve angolt és spanyolt tanítok online.

      

     Please specify image url.

     Balog
     Tibor

     Túravezető

      Balog Tibor, egykori válogatott vízilabdázó, testnevelő, sportszervező, intuitív tréner és masszőr vagyok. Harminc év alatt sok-sok színes tapasztalatot szereztem a világ maratonfutó versenyein. Hazai futóversenyek szervezésében, rendezésében több évig jelentős szerepet vállaltam a Budapest Sportiroda munkatársaként. Alapítója voltam az Orczy Kalandparknak, és büszke vagyok, hogy az ott eltöltött hat év alatt egyetlen baleset sem történt. Mostanra közel hatezer gyermeket kalandtáboroztattam a Pilisben az elmúlt két évtizedben. Számos vízitúrát vezettem a Tiszán és a Dunán.

      A vak gyerekeknek létrehozott „Szól a szív …” Alapítvány egykori vezetőjeként közel kerültem a fogyatékkal élők hétköznapjaihoz. Munkáim során több tanítványt, ügyfelet és csoportot sikerült az élménypedagógia elemeivel kimozdítani a hétköznapi sémákból, lendületet adni az alkotáshoz, teremtőenergiát mozgósítani, bátorságot gyűjteni az újhoz, feléleszteni a szenvedélyt. Hiszem, hogy a kreativitás segít jobban élni, hatékonynak, sikeresnek és különlegesnek érezni magunkat a bőrünkben.

      Please specify image url.

      Kis
      Klaudia

      Túravezető

       Azok a jó általános iskolai vízitúra táborok! 🙂 Melyik gyermek életében ne hagynának örök nyomot a természet és a mozgás szeretetével és a varázslatos képességtudattal: képes vagyok 30 kilométert evezni, és sátorban “túlélni”. Felnőttként egy evezős baráti társaságba csöppenve a vízi kalandok újra visszatértek az életembe, és a javaslatukra ‘Ide nekem az oroszlánt is!’ hozzáállásomnak köszönhetően vízitúra-vezető lettem. Évekkel ezelőtt az egészségtudatos életmódot tűztem a zászlómra, beleértve a testi, szellemi és lelki síkot is.

       Egy vízi felfedezés azért különleges, mert az egészség mindhárom pillérét erősíti. Hétköznapi állóképességű emberek számára is élvezhető testmozgás, élő biológia-, földrajzkönyv – nem beszélve arról, hogy egymásra utalva, együtt tapasztalva szociálisan is fejlődünk. Mindemellett van időnk gondolkodni, elcsendesülni és magunkkal lenni. Földön, vízen, levegőben is megtalálsz. Trénerként, műsorvezetőként és Spinning Instruktorként is élvezem a mindennapjaimat. Két éve megszereztem a Magyar Természetjáró Szövetség vizitúravezetői oklevelét és a képzés oktatójaként és dolgozok.

       Please specify image url.

       Vukovich
       Barnabás

       Túravezető

        Dunabogdányi gyerekként, kielboatban fedeztem fel az evezés szépségeit, a Duna áramlatait, a vízi élet hangulatát. Azóta is itt lakom, télen-nyáron vízen vagyok, az évek során megismertem a kajak és kenu evezéstechnikáját, elvégeztem a vízitúra-vezetői tanfolyamot. Ha szeretnél evezős hajóban ülni, közel a vízhez, ragadjunk lapátot, és fedezzük fel együtt az élményt! Két éve megszereztem a Magyar Természetjáró Szövetség vizitúravezetői oklevelét is.